5 Май, 2022 16:58 1 774 3

Китай инсталира най-високата метеорологична станция в света на Еверест

  • метеорологична станция-
  • китай-
  • еверест-
  • рекорд

Съоръжението ще замени подобно устройство на височина 8430 метра, което беше инсталирано на южния склон на Еверест от американско-британска експедиция през 2019 г.

Китай инсталира най-високата метеорологична станция в света на Еверест - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Китайски учени поставиха автоматична метеорологична станция на височина над 8800 метра на Еверест. Това съобщи Китайската централна телевизия, цитирана от БГНЕС.

Станцията е най-високо разположеното устройство от този вид в света. То ще замени подобно устройство на височина 8430 метра, което беше инсталирано на южния склон на Еверест от американско-британска експедиция през 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Китай е първа световна сила

    8 2 Отговор
    А евразийският съюз ще бъде номер 1. Ако не вярвате ще видите както видяхте за цените на горивата и хляба. И ще видите къде ще отиде..... Европейския съюз. Благодарение на съединените щати и популистко некачествено управление.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Нострадамус

    0 0 Отговор
    го е предсказал преди векове. Китай стават още по-велика сила.
    Вие се подигравайте тук. ЕС, НАТО и такива паразитни структури с объркани ценности пред разпад.