Last news in Fakti

6 Май, 2022 14:37 6 195 9

Готвят най-мащабното светлинно шоу у нас (ВИДЕО)

  • светлинно шоу-
  • фойерверки-
  • светлини-
  • композитор-
  • empyreal lights and fireworks

Впечатляващият спектакъл „Empyreal Lights and Fireworks“ е вдъхновен от 90-годишнинатa на Джон Уилямс - американски композитор и диригент, автор на музиката към знакови за цели поколения филми, като „Междузвездни войни“, „Хари Потър“, „Индиана Джоунс“ и „Джурасик парк“

Готвят най-мащабното светлинно шоу у нас (ВИДЕО) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

У нас предстои да се проведе най-големият светлинен спектакъл, организиран някога в България. На 28 май от 20:30 часа в Гребна база Пловдив любителите на специалните изживявания и добрата музика ще могат да видят за първи път шоу, което комбинира специални Close Proximity фойерверки с лазери, ефектно осветление, LED екрани, изпълнения с дронове и филмова музика с емблематични заглавия от „Междузвездни войни“ и „Хари Потър“. Силното емоционално въздействие на спектакъла се дължи на магията на хармонично съчетание от всички отделни елементи.

„Empyreal Lights and Fireworks“ е вдъхновено от 90-годишнинатa на Джон Уилямс - американски композитор и диригент, автор на музиката към знакови за цели поколения филми, като „Междузвездни войни“, „Хари Потър“, „Индиана Джоунс“ и „Джурасик парк“. Интерпретация на музиката му ще е в основата на съчетанието на пировизуалните ефекти, създавайки истински празник на светлината за семейства от всички кътчета на България и почитатели на най-новите събития от световен характер.

Основната идея на спектакъла е да създаде вдъхновение от въздействащото изживяване и енергийния заряд на живо, напълно различни от виртуално опосредените забавления. Опознаването на различни културни ценности и изживяването на алтернативи на онлайн развлеченията са толкова по-важни за децата и тяхното личностно израстване. За да могат възможно най-много млади хора да се вдъхновят и трайно да развиват позитивния си заряд, светлинното шоу ще предостави на всички деца до 14 години безплатен вход.

Заглавието на спектакъла Empyreal най-точно предава всички различни нюанси от значения на думата, любима на писатели и поети - небесен, изтъкан от чиста светлина и огън, както и силно въздействащ, който е трудно да бъде описан с думи.

Форматът на шоуто е типичен за световните мащабни стандарти. Светлинната сценография е на 130 м - два пъти сцените на най-големите стадиони у нас, и включва 23 LED-екрани. Продължителността е 60 минути с Close Proximity професионални фойерверки и над 35 хиляди ефекта - около 3 пъти повече от най-дългото, виждано досега в страната, което е организирано от същия екип.

Ритъмът на редуване на кулминационни моменти в музикалните интерпретации изисква крайно прецизна композиция, за да се изгради правилно наслагване на емоционалните възприятия. Чисто техническите предизвикателства също никак не са малко - заради мащаба и планирането на цялото шоу в стотни от секундата, абсолютният синхрон през цялото време и огромният брой елементи, които трябва да бъдат контролирани едновременно, са зашеметяващи. Не е изненадващо, че досега никой в Източна Европа не се е наемал да направи подобно събитие, коментират от компанията Ивентим, една от основните професионални платформи за разпространение на билети в България.

За българската публика изживяване от подобно естество и мащаб като „Empyreal Lights and Fireworks“ е рядкост. Още по-значими са позитивната енергия и заряд, от които всички ние имаме жизненоважна нужда в трудните времена.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само със зрелища не става

    15 1 Отговор
    оригиналните римляни са били малко по-умни от киро канадския ромлянин - давали са и по малко хляб освен зрелища на робите че да си кротуват
  • 2 Путин

    2 4 Отговор
    Аз също!Хо хо хо хо
  • 3 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 2 Отговор
    Хората нямат пари да си сГОТВЯТ нещо за вечеря, те шоу ГОТВЯТ‼️
  • 4 Сатана Z

    7 1 Отговор
    Не знаех,че Джон Уйлаямс е свързан с Филибето по някакъв начин,но щом е за светлинно шоу могат да поканят другарите от Северна Корея да им покажат това—онова от неотдавна проведеният нощен парад по случай 75 годишнината на Севернокорейската Народна Армия.Лазерни,дим,светлина и техно музика в небето.
    Има го в тубата.
  • 5 Аплодисменти

    3 5 Отговор
    Пловдив винаги е бил и ще бъде център на Културата в България!
  • 6 Студопор

    8 1 Отговор
    Хляб и зрелища... Ама без хляб. Хората изнемогват, те заря ще ми правят!
  • 7 хаха

    6 0 Отговор
    Кучкарите в траур - на "мами" миличкото ще трябва да му запушват ушенцата.
  • 8 Бургазлия 2

    4 6 Отговор
    Пловдивчаните са пичове, браво! Не са като софянци, които се чудят как само да увиват паметниците си с чарчафи!
  • 9 681

    3 1 Отговор
    Ако сме на страната на Украйна скоро Русия ще ни направи светлинно шоу