Разреждат ли с вода барманите напитките на ол инклузив? Това е въпрос, който всички си задаваме, докато сме на почивка в курорт с такъв тип настаняване.
Без съмнение има много неща, които барманите пазят в тайна за работата си в ол инклузив хотелите. Да пестят от напитки, които така или иначе са скъпи, се нарежда сред най-дразнещите.
Не е изненадващо, че дори някои от най-популярните курорти по света постоянно разочароват клиентите си. Но истината е, че някои неща, като това по какъв начин барманът ви приготвя напитката, се прилагат във всички хотели, независимо в колко скъп хотел сте настанени.
Ето някои от най-строго пазените тайни за това как барманите приготвят напитките ви в ол инклузив хотелите:
10. Да, напитките наистина се разреждат с вода
Повечето хотели не са никак щедри в приготвянето на напитките. Това важи с особена сила там, където има ол инклузив и „неограничена консумация на алкохол“, а разходите трябва да се свеждат до минимум. Така че доливането на вода в напитките не е мит. Освен това, ако питиетата не са толкова силни, барманите се грижат клиентите да се държат подобаващо и да се наслаждават по-трезво на почивката си, информира thetravel.com, цитира pochivka.blitz.bg.
9. Дори и да ви харесва, барманът едва ли ще направи напитката ви по-силна
Има много тайни, които барманът няма да ви каже направо, независимо дали си мислите, че се разбирате добре с него. Според много бармани, типичният барман няма да ви налее по-силно питие, дори да го помолите. Може да се престорят, че го правят, но не го правят.
Обикновено те топват само сламката в алкохола, за да се усеща по-силно на вкус. Понякога има изключения.
8. Ако им кажете как да ви направят коктейла, със сигурност няма да получите каквото искате
Това едва ли е голяма тайна. Ако се държите нахакано с човек от каквато и да е професия, със сигурност няма да получите каквото искате. Това важи особено за барманите.
Освен това те следват строги правила от своите мениджъри, които отчаяно се опитват да запазят ниски разходите за алкохол в ол инклузива. Така че проявете разбиране. Ако искате нещо по-изискано, отидете в обикновен бар или заведение и си ги платете подобаващо.
7. Когато ви кажат, че са свършили ментата, просто не искат да ви направят мохито
Барманите мразят да правят мохито на бара. Това е така заради времето, което отнема. Мохитото е трудоемко питие, което не ви дава нищо особено. В него няма творчество и предизвикателство за барманите, досадно е. За сметка на това пък е един от най-популярните коктейли по курортите.
Затова барманите са открили, че да кажат на клиентите, че им е свършила ментата, е най-бързият начин да ги откажат да си поръчват. Един съвет: поръчайте дайкири. Вкусът е близък.
6. Ако сте агресивни, със сигурност ще ви разредят питието с вода
Ако сте агресивен гадняр, няма да видите нищо добро. Според Oyster, всеки ол инклузив хотел взема сигурността много сериозно. Това включва и вземане на мерки барът да е място, забавно за всички, а не само за насвяткани бабаити, които създават проблеми.
За да се получи това, управителите инструктират барманите да слагат вода в питиетата на всеки, който изглежда потенциално опасен.
5. Няма да ви дадат най-скъпия алкохол, освен ако не си поискате. Така че да, получавате най-евтиното
Ако искате най-скъпия алкохол, трябва да си го поискате, и съответно да си платите. Ол инклузивите правят всичко възможно да намалят разходите, особено на бара. Причината е, че алкохолът може да е много скъп.
Следователно всички ол инклузив барове винаги правят напитките си с най-евтиния алкохол, който могат да намерят. Ако искате нещо по-изискано, трябва да си поискате и да се молите да го получите, без да трябва да плащате още, но това е рядкост.
4. В каните винаги има по-малко алкохол, отколкото в отделните напитки
Ако си поръчате кана, може да спестите пари и да си я поделите с приятелите и семейството. Но в каните почти винаги има по-малко алкохол. С изключение на бирата, каквото и да си поръчате в кана, ще има по-малко пиячка, отколкото ако си поръчате индивидуално напитки.
На барманите им е много по-лесно да налеят повече безалкохолни съставки в каната, отколкото докато приготвят всяка напитка поотделно.
3. Ще ви погледнат лошо, ако искате да сложите скъп алкохол в коктейл
Според бармани, интервюирани за Business Insider, ако поискате да ви сложат скъп алкохол в коктейл, ще ви погледнат осъдително. Защо? Защото това е абсолютно прахосничество на пари. Вкусът в коктейла ще е един и същ, независимо колко скъп е ромът в него.
Изключение правят напитки, които са само частично смесени – мръсно мартини или джин с тоник.
2. Няма да ви обслужат в сервизните помещения
Както знаете, че не можете да се качите в самолета, преди да е излязъл на пистата, така трябва да знаете, че не трябва да си поръчвате напитка в сервизните помещения на бара. Тогава барманите са в режим на работа. Те създават нечия друга напитка или я подават на сервитьора и затова са твърде заети да вземат нова поръчка. Очевидно е най-добре да отидете до обозначените места и да поръчате.
1. Да се молите да получите безплатно скъпи напитки няма да доведе до нищо
Както всички знаят, на ол инклузив алкохолът се лее и няма нужда да вадите пари на бара. Но има едно голямо изключение. В повечето хотели по света висококачественият алкохол се заплаща и никой барман няма да ви го даде без пари. Така че не ги карайте.
Те мразят това, защото ги поставя в неудобно положение. Барманите са инструктирани да дават безплатни качествени питиета само при много специални случаи. И тези случаи никога не включват молби.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Джак Спароу
Коментиран от #2, #25
22:41 07.05.2022
2 Кръчмар
До коментар #1 от "Джак Спароу":
Майтап няма - явно всяка кръчма е Ол инклузив. Има и още нещо - барманите имат врътка с чен гета та и снасят за почерпени клиенти. Така правят засади, а за таксиметровите шофьори, че ги ползват за информатори, сигуро няма нужда да напомням...22:57 07.05.2022
3 Вили Месершмидт
Коментиран от #7, #21
22:59 07.05.2022
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 ИМПЕРИАЛИСТ
23:09 07.05.2022
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Рошко
До коментар #3 от "Вили Месершмидт":
Много знаеш ти какво си пил марково уиски бутилирано от Минко апашаКоментиран от #13, #14, #27
23:17 07.05.2022
8 Стар барман
23:19 07.05.2022
9 Тотьо
23:24 07.05.2022
10 Джо
23:25 07.05.2022
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Джони пешеходеца
До коментар #7 от "Рошко":
той ти го каза месершмита.а ти ще си пиеш минювото.усеща се,момче!23:34 07.05.2022
14 РЗС
До коментар #7 от "Рошко":
Момче, ти не си пияч! Ценителите на алкохола познават вкуса на всяко питие дето пият, но на такива като тебе това няма как да го обясня!23:37 07.05.2022
15 САТЪРА НА ХАНА
....
НЯКОЛКО ЛЪЖИЦИ УТАЙКА ОТ ВИНО
... НЯКОЛКО ЛЪЖИЦИ КАРАМЕЛ
....
ЕДНА ПОМПА С ФИЛТЪР ДА ВЪРТИ АЛКОХОЛА - ОТДОЛУ СМУЧЕ , ОТГОРЕ ИЗЛИВА ОБРАТНО ВЪВ БИДОНА
....
И МАРКОВАТА НАПИТКА Е ГОТОВА ЗА 1 СЕДМИЦА
+ ФИЛТРИРАНЕ ПРЕЗ МЕМБРАНЕН ФИЛТЪР И ОТЛЕЖАВАНЕ 1 СЕДМИЦА
....
ПО ЖЕЛАНИЕ ЧАСТ ОТ ДЪБОВИЯ ТАЛАШ МОЖЕ ДА СЕ СМЕНИ С ЧЕРЕШОВ ИЛИ ЯБЪЛКОВ
.... ВАЖНО Е ТАЛАША ДА Е ОТ ИСТИНСКА ДЪРВЕСИНА ( БЕЗ КОРИ)
...
ВОДКАТА Е
Коментиран от #16
00:55 08.05.2022
16 САТЪРА НА ХАНА
До коментар #15 от "САТЪРА НА ХАНА":
ВОДКАТА Е ПОДОБНА ТЕХНОЛОГИЯ..... САМО ДЕТО ВМЕСТО ОБГОРЕНИЯ ДЪБОВ ТАЛАШ ....
БИДОНА Е ПЪЛЕН С ДЪРВЕНИ ВЪГЛИЩА ОТ БРЕЗА
..
И ФИНИША - ФИЛТРИРАНЕТО ТРЯБВА ДА Е С ХУБАВ МЕМБРАНЕН ФИЛТЪР
.... КАРАМЕЛ НЕ СЕ СЛАГА ... ВОДАТА ЗА РАЗРЕЖДАНЕ ТРЯБВА ДА Е pH 8. МЕКА
Коментиран от #17
01:02 08.05.2022
17 САТЪРА НА ХАНА
До коментар #16 от "САТЪРА НА ХАНА":
ЗА ДА СТАНЕ МЕКА ВОДАТА,Я ОСТАВЯШ В СЪД С 2-3 КИЛА НАТУРАЛЕН КЪРДЖАЛИЙСКИ ЗЕОЛИТ :)))
....
ЗАПИСКИ НА АЛКОХОЛНИЯ ГЕНИЙ , КОЙТО ПИЕ ВЕДНЪЖ В МЕСЕЦА
01:04 08.05.2022
18 Уса
04:12 08.05.2022
19 Гош
05:49 08.05.2022
20 Къркач
06:04 08.05.2022
21 Cтaтиятa
До коментар #3 от "Вили Месершмидт":
е пиcaнa от пишмaн бг туриcт. Принципно зa Бългaрия е вярнa c незнaчителни изключения, зaщото вcички треторaзрядни хотели минaхa нa ол инклузив именно зaрaди рaзходите. Бил cъм в хотели 3 в чужбинa, които бият нaшите измиcлени 5 по вcички пaрaгрaфи.07:16 08.05.2022
22 Дилън Паркър
08:30 08.05.2022
23 емо 73 канар
12:55 08.05.2022
24 Без ДДС
Производител не известен етикета няма значение. Не може за 100лв да ядеш и да пиеш на корем. Всяко хранене трябва да струва на хотела от 3 до 5лв. на човек.
13:39 08.05.2022
25 vasik atanasova
До коментар #1 от "Джак Спароу":
е датова са нормални неща
и не само алкохол
15:10 08.05.2022
26 незнайко
15:34 08.05.2022
27 hihi
До коментар #7 от "Рошко":
Да защото Обан на вкус е 1 към 1 със Блек рам...17:34 08.05.2022
28 Нане
17:59 08.05.2022
29 ИВЪЛ ЕЙНДЖЪЛ
20:50 08.05.2022
30 Цуца
17:10 11.06.2022