Last news in Fakti

7 Май, 2022 22:30 31 777 30

Бармани в ол инклузив хотели разкриха какво слагат в напитките

  • ол инклузив-
  • бар-
  • бармани-
  • барман-
  • хотел-
  • алкохол-
  • напитки

Бармани издадоха тайни за он инклузив хотелите, които едва ли ще се хареса на посетителите

Бармани в ол инклузив хотели разкриха какво слагат в напитките - 1
Снимка: Shutterstock

Разреждат ли с вода барманите напитките на ол инклузив? Това е въпрос, който всички си задаваме, докато сме на почивка в курорт с такъв тип настаняване.

Без съмнение има много неща, които барманите пазят в тайна за работата си в ол инклузив хотелите. Да пестят от напитки, които така или иначе са скъпи, се нарежда сред най-дразнещите.

Не е изненадващо, че дори някои от най-популярните курорти по света постоянно разочароват клиентите си. Но истината е, че някои неща, като това по какъв начин барманът ви приготвя напитката, се прилагат във всички хотели, независимо в колко скъп хотел сте настанени.

Ето някои от най-строго пазените тайни за това как барманите приготвят напитките ви в ол инклузив хотелите:

10. Да, напитките наистина се разреждат с вода

Повечето хотели не са никак щедри в приготвянето на напитките. Това важи с особена сила там, където има ол инклузив и „неограничена консумация на алкохол“, а разходите трябва да се свеждат до минимум. Така че доливането на вода в напитките не е мит. Освен това, ако питиетата не са толкова силни, барманите се грижат клиентите да се държат подобаващо и да се наслаждават по-трезво на почивката си, информира thetravel.com, цитира pochivka.blitz.bg.

9. Дори и да ви харесва, барманът едва ли ще направи напитката ви по-силна

Има много тайни, които барманът няма да ви каже направо, независимо дали си мислите, че се разбирате добре с него. Според много бармани, типичният барман няма да ви налее по-силно питие, дори да го помолите. Може да се престорят, че го правят, но не го правят.

Обикновено те топват само сламката в алкохола, за да се усеща по-силно на вкус. Понякога има изключения.

8. Ако им кажете как да ви направят коктейла, със сигурност няма да получите каквото искате

Това едва ли е голяма тайна. Ако се държите нахакано с човек от каквато и да е професия, със сигурност няма да получите каквото искате. Това важи особено за барманите.

Освен това те следват строги правила от своите мениджъри, които отчаяно се опитват да запазят ниски разходите за алкохол в ол инклузива. Така че проявете разбиране. Ако искате нещо по-изискано, отидете в обикновен бар или заведение и си ги платете подобаващо.

7. Когато ви кажат, че са свършили ментата, просто не искат да ви направят мохито

Барманите мразят да правят мохито на бара. Това е така заради времето, което отнема. Мохитото е трудоемко питие, което не ви дава нищо особено. В него няма творчество и предизвикателство за барманите, досадно е. За сметка на това пък е един от най-популярните коктейли по курортите.

Затова барманите са открили, че да кажат на клиентите, че им е свършила ментата, е най-бързият начин да ги откажат да си поръчват. Един съвет: поръчайте дайкири. Вкусът е близък.

6. Ако сте агресивни, със сигурност ще ви разредят питието с вода

Ако сте агресивен гадняр, няма да видите нищо добро. Според Oyster, всеки ол инклузив хотел взема сигурността много сериозно. Това включва и вземане на мерки барът да е място, забавно за всички, а не само за насвяткани бабаити, които създават проблеми.

За да се получи това, управителите инструктират барманите да слагат вода в питиетата на всеки, който изглежда потенциално опасен.

5. Няма да ви дадат най-скъпия алкохол, освен ако не си поискате. Така че да, получавате най-евтиното

Ако искате най-скъпия алкохол, трябва да си го поискате, и съответно да си платите. Ол инклузивите правят всичко възможно да намалят разходите, особено на бара. Причината е, че алкохолът може да е много скъп.

Следователно всички ол инклузив барове винаги правят напитките си с най-евтиния алкохол, който могат да намерят. Ако искате нещо по-изискано, трябва да си поискате и да се молите да го получите, без да трябва да плащате още, но това е рядкост.

4. В каните винаги има по-малко алкохол, отколкото в отделните напитки

Ако си поръчате кана, може да спестите пари и да си я поделите с приятелите и семейството. Но в каните почти винаги има по-малко алкохол. С изключение на бирата, каквото и да си поръчате в кана, ще има по-малко пиячка, отколкото ако си поръчате индивидуално напитки.

На барманите им е много по-лесно да налеят повече безалкохолни съставки в каната, отколкото докато приготвят всяка напитка поотделно.

3. Ще ви погледнат лошо, ако искате да сложите скъп алкохол в коктейл

Според бармани, интервюирани за Business Insider, ако поискате да ви сложат скъп алкохол в коктейл, ще ви погледнат осъдително. Защо? Защото това е абсолютно прахосничество на пари. Вкусът в коктейла ще е един и същ, независимо колко скъп е ромът в него.

Изключение правят напитки, които са само частично смесени – мръсно мартини или джин с тоник.

2. Няма да ви обслужат в сервизните помещения

Както знаете, че не можете да се качите в самолета, преди да е излязъл на пистата, така трябва да знаете, че не трябва да си поръчвате напитка в сервизните помещения на бара. Тогава барманите са в режим на работа. Те създават нечия друга напитка или я подават на сервитьора и затова са твърде заети да вземат нова поръчка. Очевидно е най-добре да отидете до обозначените места и да поръчате.

1. Да се молите да получите безплатно скъпи напитки няма да доведе до нищо

Както всички знаят, на ол инклузив алкохолът се лее и няма нужда да вадите пари на бара. Но има едно голямо изключение. В повечето хотели по света висококачественият алкохол се заплаща и никой барман няма да ви го даде без пари. Така че не ги карайте.

Те мразят това, защото ги поставя в неудобно положение. Барманите са инструктирани да дават безплатни качествени питиета само при много специални случаи. И тези случаи никога не включват молби.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джак Спароу

    40 8 Отговор
    Аз съм разреждал алкохол и без да съм бил барман в ол инклузив, а в обикновен ресторант.

    Коментиран от #2, #25

  • 2 Кръчмар

    39 3 Отговор

    До коментар #1 от "Джак Спароу":

    Майтап няма - явно всяка кръчма е Ол инклузив. Има и още нещо - барманите имат врътка с чен гета та и снасят за почерпени клиенти. Така правят засади, а за таксиметровите шофьори, че ги ползват за информатори, сигуро няма нужда да напомням...
  • 3 Вили Месершмидт

    61 6 Отговор
    В какви курорти сте ходили бе? Аз където съм ходил по света отварят пред мен нови бутилки и правят коктейли или наливат. И така е на всякъде по света с изключение на България. До сега не съм пил менте алкохол или коктейл с немарков алкохол извъ БГ. Друг номер на българските тарикати е ако пиеш примерно скъпо уиски и си плащаш първото поръчано е истинско, всяко следващо е от най-евтиното, за това поръчвам по бутилка за цялата маса или ако съм сам пия само едно

    Коментиран от #7, #21

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    33 2 Отговор
    Когато работех на "Съни бийч", имах един набор от казармата, който работеше в ресторанта на хотел Нептун и редовно ме черпеше, мен и мадамата, с коняк Плиска от "служебната" бутилка....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Рошко

    28 8 Отговор

    До коментар #3 от "Вили Месершмидт":

    Много знаеш ти какво си пил марково уиски бутилирано от Минко апаша

    Коментиран от #13, #14, #27

  • 8 Стар барман

    21 5 Отговор
    Аз топя п@тк@та във водката.
  • 9 Тотьо

    38 0 Отговор
    Нещо лошо ли казах като съм виждал поляци да пият алкохол от кофа и ги сравних с вид чифтокопитни бозайници?
  • 10 Джо

    16 3 Отговор
    Що за простотия? Разреждат или не олинклузива е свинска услуга! Простено е да ползваш ОлИнк. ако си с малки деца. И всички екс съветски туристи виждат само пиене и манджа.Има прекрасни хотели особено в Тунис,които предлагат страхотни спортни дейности в пакета. Но никой нашенец не се интересува от това.Отделно си мислят че като са АлИнк. не се дават бакшиши.Приготви петарка в зелено и гледе кво става.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Джони пешеходеца

    12 2 Отговор

    До коментар #7 от "Рошко":

    той ти го каза месершмита.а ти ще си пиеш минювото.усеща се,момче!
  • 14 РЗС

    20 2 Отговор

    До коментар #7 от "Рошко":

    Момче, ти не си пияч! Ценителите на алкохола познават вкуса на всяко питие дето пият, но на такива като тебе това няма как да го обясня!
  • 15 САТЪРА НА ХАНА

    17 1 Отговор
    МОМЧЕ , ЕДИН ХУБАВ СЪД ПЪЛЕН С ЧИСТ СПИРТ ВИСШЕ КАЧЕСТВО И ОБГОРЕН С ГАЗОВА ГОРЕЛКА ДЪБОВ ТАЛАШ.
    ....
    НЯКОЛКО ЛЪЖИЦИ УТАЙКА ОТ ВИНО
    ... НЯКОЛКО ЛЪЖИЦИ КАРАМЕЛ
    ....
    ЕДНА ПОМПА С ФИЛТЪР ДА ВЪРТИ АЛКОХОЛА - ОТДОЛУ СМУЧЕ , ОТГОРЕ ИЗЛИВА ОБРАТНО ВЪВ БИДОНА
    ....
    И МАРКОВАТА НАПИТКА Е ГОТОВА ЗА 1 СЕДМИЦА
    + ФИЛТРИРАНЕ ПРЕЗ МЕМБРАНЕН ФИЛТЪР И ОТЛЕЖАВАНЕ 1 СЕДМИЦА
    ....
    ПО ЖЕЛАНИЕ ЧАСТ ОТ ДЪБОВИЯ ТАЛАШ МОЖЕ ДА СЕ СМЕНИ С ЧЕРЕШОВ ИЛИ ЯБЪЛКОВ
    .... ВАЖНО Е ТАЛАША ДА Е ОТ ИСТИНСКА ДЪРВЕСИНА ( БЕЗ КОРИ)
    ...
    ВОДКАТА Е

    Коментиран от #16

  • 16 САТЪРА НА ХАНА

    15 1 Отговор

    До коментар #15 от "САТЪРА НА ХАНА":

    ВОДКАТА Е ПОДОБНА ТЕХНОЛОГИЯ
    ..... САМО ДЕТО ВМЕСТО ОБГОРЕНИЯ ДЪБОВ ТАЛАШ ....
    БИДОНА Е ПЪЛЕН С ДЪРВЕНИ ВЪГЛИЩА ОТ БРЕЗА
    ..
    И ФИНИША - ФИЛТРИРАНЕТО ТРЯБВА ДА Е С ХУБАВ МЕМБРАНЕН ФИЛТЪР
    .... КАРАМЕЛ НЕ СЕ СЛАГА ... ВОДАТА ЗА РАЗРЕЖДАНЕ ТРЯБВА ДА Е pH 8. МЕКА

    Коментиран от #17

  • 17 САТЪРА НА ХАНА

    21 0 Отговор

    До коментар #16 от "САТЪРА НА ХАНА":

    ЗА ДА СТАНЕ МЕКА ВОДАТА,
    Я ОСТАВЯШ В СЪД С 2-3 КИЛА НАТУРАЛЕН КЪРДЖАЛИЙСКИ ЗЕОЛИТ :)))
    ....
    ЗАПИСКИ НА АЛКОХОЛНИЯ ГЕНИЙ , КОЙТО ПИЕ ВЕДНЪЖ В МЕСЕЦА
  • 18 Уса

    32 2 Отговор
    В китайските ресторанти готвача плюе в тигана с олиото,за да провери дали е достатъчно нагорещено.В Китай това било нормално
  • 19 Гош

    24 1 Отговор
    Пълни глупост, не е така. На ол инклузива се раздава най евтиния алкохол без значение дали е водка, уиски, вино, бира или квото и ще да е, но скъпия си го плащаш. Само в Турция още разрежда алкохолите под предлог, че било много силно слънцето и за да не станело беля го разреждали с вода.
  • 20 Къркач

    10 14 Отговор
    В интерес на истината, в България съм пил най чистите алкохоли, защото барманът ми отваря бутилката пред мен и като го питах дали не разреждат алкохолите, той ми се изсмя и вика кой е луд да си играе да разрежда алкохола и що да го правя, нищо няма да спечеля само дето ще си губя времето и нервите да разреждам всяка бутилка. Тая статия някой я е измислил ей така набързо.
  • 21 Cтaтиятa

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Вили Месершмидт":

    е пиcaнa от пишмaн бг туриcт. Принципно зa Бългaрия е вярнa c незнaчителни изключения, зaщото вcички треторaзрядни хотели минaхa нa ол инклузив именно зaрaди рaзходите. Бил cъм в хотели 3 в чужбинa, които бият нaшите измиcлени 5 по вcички пaрaгрaфи.
  • 22 Дилън Паркър

    20 2 Отговор
    Статията е нагло открадната. Автор на статията е Дилън Паркър и е от преди 2 години. https://.thetravel.com/alcohol-watered-down-all-inclusive-resorts/ Това написаното няма нищо общо с БГ а нашата "авторка" не е помирисвала хотел с ресторант и бар.
  • 23 емо 73 канар

    15 1 Отговор
    Както всички умни хора знаят, НЕ ХОДЕТЕ НА ол инклузив, особено в БГ.
  • 24 Без ДДС

    5 3 Отговор
    Ол ин в България най-евтиния алкохол.
    Производител не известен етикета няма значение. Не може за 100лв да ядеш и да пиеш на корем. Всяко хранене трябва да струва на хотела от 3 до 5лв. на човек.
  • 25 vasik atanasova

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Джак Спароу":

    е да
    това са нормални неща
    и не само алкохол
  • 26 незнайко

    9 1 Отговор
    Да живее "КАПИТАЛИЗМА" бащата на мизерията ! Радвайте се ДЕМОКРАТИ как умело Ви лъжат за всичко ! В света никога няма да настъпи равенство докато има ГОСПОДАРИ !!! СВОБОДАТА Е ЕДНА ИЛЮЗИЯ !!!
  • 27 hihi

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Рошко":

    Да защото Обан на вкус е 1 към 1 със Блек рам...
  • 28 Нане

    2 1 Отговор
    да живей бранда на цар Киро! Сърбате и това е за толкова пари толкоз. На такива места сал бира и вино от шишитка иначе цуцате оцветен компот,шербет и сок от дренки
  • 29 ИВЪЛ ЕЙНДЖЪЛ

    1 3 Отговор
    Аз затова директно казвам на барманите да ми лапнат к.уррр.а. Повечето са педддаалчета и с охота го правят. А с редките си коктейли си правят кллииизмии преди да ги шляпам отзад.
  • 30 Цуца

    0 0 Отговор
    Елементарно: поръчате си компонентите за коктейла и си смесвайте по ваше усмотрение, ако знаете колко и как. Макар че в БГ това не е гаранция.