Last news in Fakti

11 Май, 2022 19:15 1 481 5

Кейт Мидълтън с нова инициатива, насочена към психичното здраве на майките (ВИДЕО)

  • кейт мидълтън-
  • инициатива-
  • майки-
  • кариера-
  • психично здраве

Това е поредната стъпка на херцогинята към подобряване на психичното здраве на обществото

Кейт Мидълтън с нова инициатива, насочена към психичното здраве на майките (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

По света Кейт Мидълтън е позната като съпругата на принц Уилям, херцогинята на Кеймбридж и дори бъдещата кралица на Великобритания. Преди всичко това обаче, тя е майка на три деца и много добре знае колко е трудно да комбинираш кариерата с личния живот. Именно затова Мидълтън се захваща с нова инициатива, която да бъде насочена към грижите за психичното здраве на майките и тяхното благополучие след раждане.

Кралските особи от по-младото поколение – най-вече херцозите на Съсекс и Кеймбридж – се застъпват за психичното здраве по свой собствен начин, като започват инициативи и подкрепят различни организации.

View this post on Instagram

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Следвайки тази традиция, Кейт Мидълтън обяви нов патронаж чрез видео съобщение, предлагайки своята подкрепа за осведомеността за психичното здраве на майките, по повод Седмицата на осведомеността за майчинското психично здраве. „Всички знаем, че бременността, раждането и първите месеци и години от живота на детето могат да бъдат изключително трудни. Родителите често се чувстват самотни и претоварени в това време“, казва херцогинята.

По нейни думи, около 20% от жените в Обединеното кралство страдат от перинатално психично заболяване. Според Кейт, много от тези дами мълчат за състоянието си и страдат без никой да ги разбира. Херцогинята е категорична, че никой не е имунизиран срещу безпокойството и депресията по време на следродилния период.

Newsweek посочи, че тази част от посланието на херцогинята изглежда като фин намек към психичните проблеми, които Меган Маркъл твърди, че е изпитала по време на бременността си с Арчи. За тях тя говори пред Опра Уинфри през март 2021 година, пише tialoto.bg.

„От решаващо значение е всички онези, които могат да се борят, да получат правилната подкрепа в точното време, така че да могат да споделят тези чувства без страх от осъждане и да имат достъп до информацията, грижите и подкрепата, от които имат нужда“, казва още Мидълтън. Тя похвали работата на различни благотворителни организации, които се грижат за психичното здраве на майките и им помагат в трудни и депресивни моменти.

Херцогинята стана патрон на Алианса за психично здраве на майките, отбелязвайки че всеки един от нас може да помогне на майките и да ги подкрепи по различен начин. „Така ще гарантираме, че следващото поколение деца може да процъфтява и да създаде едно по-силно, по-здравословно и по-подкрепящо общество, което е от полза за всички нас“, заключи Мидълтън.

Това е поредната стъпка на херцогинята към подобряване на психичното здраве на обществото. Кралската ѝ фондация, която управлява заедно със съпруга си принц Уилям, се бори срещу стигмата около психичните проблеми и цели подобряване на психичното здраве на хората.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванушка  🇷🇺

    3 3 Отговор
    Няма ли кой да прати тая кифла в кухнята да измие тарелките ? 😄
  • 2 Бегай !

    3 3 Отговор
    Що навсякъде пробутват негри и обратни ? Отвратително !
  • 3 Един

    1 2 Отговор
    Мн е хубава.
  • 4 цербер

    0 0 Отговор
    Кейт Мидълтън Е с нова инициатива.....
  • 5 джедай

    0 0 Отговор
    Херцогиня Катрин е много красива,възпитана и изискана жена. Тя е бъдещата кралица на Англия.