Last news in Fakti

31 Май, 2022 10:08 2 086 4

Рецепта на деня: Кюфтета от тиквички с пармезан и копър

  • тиквички-
  • кюфтенца-
  • рецепта-
  • лятно ястие

Ето как да приготвите едно вкусно лятно ястие

Рецепта на деня: Кюфтета от тиквички с пармезан и копър - 1
Снимка: Shutterstock

Продукти:

  • 3 бр. тиквички, настъргани
  • ½ чаена лъжица сол
  • 1 яйце
  • 5 супени лъжици брашно
  • 4 супени лъжици пармезан
  • ¼ чаена лъжица сол
  • Черен пипер на вкус
  • Олио за пържене

За дресинга:

  • 1 супена лъжица настърган пармезан
  • 1 щипка сол
  • ¼ чаша заквасена сметана
  • 1 стрък пресен копър

Приготвяне:

Смесете тиквичките със солта в купа. Разбъркайте и оставете за 10 минути, за да се отдели водата. Прецедете тиквичките през тензух или в ситна цедка. Подсушете в чиста кърпа и изстискайте максимално течността от тях.

Разбийте яйцето в купа. Добавете брашното, пармезана, солта, пипера. Разбъркайте. Добавете тиквичките и разбъркайте, докато всичко се смеси добре. Загрейте тигана на средна температура. В него налейте мазнина, колкото да покрие кюфтетата. С лъжица добавете от сместа на няколко места в тигана, като оставяте място между кюфтенцата. Пържете до златисто от всяка страна. Отцедете върху хартия.

За да направите топинга, смесете продуктите за него и разбъркайте добре. Сервирайте кюфтетата, поляти със соса.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Жулиен Шварцер SCH JVLIVS

    0 0 Отговор
    Много хубава рецепта само че след като се изтече водата задължително зависи колко са тиквичките , слагам още едно яйце ,кисало мляко кофичка от малките 125 гр., и чесън по вкус някой не обича малко галета или брашно пак по избор на домакинята .Соса не е задължителен по скоро ненужен .За предястие с бира или винце е супер ..Може да се сложи и на хамбургер ако някой реши да си прави у дома ,плоска форма не кръгла имаше такъв модел в Бъргър Кинг с пилешки ноазети и сирена