Last news in Fakti

9 Юни, 2022 12:31 2 987 4

5-те типа шофьори в задръстване

  • тип-
  • шофьори-
  • задръстване

Едни са по-агресивни, други са нетърпеливи, трети – спокойни, а четвърти се наслаждават на всеки миг от шофирането

5-те типа шофьори в задръстване - 1
Снимкa: Shutterstock

Казват, че шофирането е отражение на характера. Каквито сме на пътя, такива сме и в живота. Едни са по-агресивни, други са нетърпеливи, трети – спокойни, а четвърти се наслаждават на всеки миг от шофирането.

Не така стои въпросът обаче когато стане дума за задръстване. Представете си километрична колона от автомобили, която едвам помръдва. Престоят в задръстването ще продължи поне половин час. А в това време на пътя можем да видим различни типове шофьори. DarikNews посочват петте най-разпространени типа:

Шесторъкият шива

Това е шофьорът, решил да оползотвори времето си в задръстването максимално. Той си подрежда жабката, чисти стъклата, събира всички боклуци в торбичка, подменя си ароматизатора и още мноооого занимания.
Това е човек, който не обича да си губи времето, затова изпълва всяка секунда с нещо полезно.
Докато се е ангажирал с работа обаче, понякога забравя да подаде газ и да се придвижи. А това изнервя ужасно шофьорите зад него.

Нервакът

Той мрази задръствания, дразнят го всички на пътя, бесен на останалите типове шофьори, ненавижда ги. Тръгва рязко и ръмжи, спира още по-рязко, почти в багажника на шофьора пред него.

Ругае околните и показва неприлични знаци. Позволява си дори да натиска клаксона, макар че в задръстването това няма да промени нищо.

Купонджията

Точно обратното на нервака, този шофьор приема задръстването с широка усмивка и дори е доволен, че ще постои на пътя. Пуска си музика, пее с цяло гърло и дори танцува.

Ако има компания, още по-добре. Задръстването се превръща в своеобразна седянка, придружена от много добро настроение, музика и смях. Всички останали му завиждат.

5-те типа шофьори в задръстване
Снимкa: Shutterstock

Работохоликът

Това е шофьорът, който не спира да работи през цялото време. Сложил е хендсфри и води служебни разговори един след друг.

Записва си в тефтер, решава казуси, ядосва се, кара се на колегите си и така до края на задръстването.

5-те типа шофьори в задръстване
Снимкa: Shutterstock

Този шофьор сякаш е леко разочарован, когато задръстването свърши, защото има още работа за довършване от вкъщи.

Разсеяният

Този шофьор обикновено е разсеян и в живота. Той прекарва времето в задръстването, гледайки през прозореца. Брои колите или просто се взира в далечината, без изобщо да му пука, че е в задръстване.

Другият вариант е да прекарват цялото време в колоната, гледайки в телефона си. Играят игри, участват в някоя разгорещена дискусия или чат. Изобщо правят всичко друго, но не и да си гледат пътя.

Този тип шофьори обикновено са най-спокойни на пътя. Те нямат против изчакването, защото просто си почиват. Обикновено обаче ядосват околните шофьори (особено нервака) защото често, отнесени в мислите си, забравят да потеглят.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мда

    11 1 Отговор
    Няма шофьор дето да не псува на пътя.
  • 2 Псевдоним

    9 0 Отговор
    Шести тип българин.
  • 3 Сопната Булка

    5 0 Отговор
    Небрежно си оправям косата и си слагам червено червило зад волана
  • 4 Опорка

    9 4 Отговор
    В БГ бавноразвиващите се са 90%. Ако се тръгваше нормално и се караше с ограничението (трябва да си пълен олигофрен, ако 50 км/ч е висока скорост за тебе) задръствания нямаше да има.