Необходими продукти:
- 400 г лингуини
- 400 г домати на кубчета (от консерва)
- 1 малка глава лук
- 3 скилидки чесън
- 1/2 връзка пресен босилек
- 1 л зеленчуков бульон
- 3 с. л. зехтин
- 1 ч. л. сух риган
- сирене „Пекорино“ за поръсване
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Пастата се слага в тенджера. Прибавя се нарязаният на полумесеци лук. Наливат се бульонът, доматите и зехтинът. Овкусява се с наситнените босилек и чесън, ригана, сол
След това капакът се маха и пастата се готви още 10–12 минути, като периодично се разбърква.
Поднася се, поръсена с малко зехтин, настъргано сирене „Пекорино“ и черен пипер, съветва Бон Апети.
Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 баничарка канадска
Коментиран от #4
10:26 14.06.2022
2 ......па
10:36 14.06.2022
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 един от стадото
До коментар #1 от "баничарка канадска":
Канада и тяхна кухня. По зле са и от щатите. Отидохме до Ниагара да видим и от там малко на север да опитаме нещо тяхно. Тук тяхно, там тяхно, ми няма. Накрая ни набутаха в една ферма за кленов сироп. Мекици със шербет. Туй било тяхното. Ма кленов бил. Баба ми ги правеше по пухкави и с пудра захар отгоре..18:29 14.06.2022