Last news in Fakti

23 Юни, 2022 11:45 1 984 3

Ето защо не трябва да пиете алкохол по време на полет

  • самолет-
  • полет-
  • алкохол-
  • паник атаки

Дори малки количества алкохол могат да предизвикат пристъпи на паника в самолета

Ето защо не трябва да пиете алкохол по време на полет - 1
Снимка: Shutterstock

Дори малки количества алкохол могат да предизвикат пристъпи на паника в самолета, казва Сергей Волга, главен лекар в медицинската клиника на международното летище "Шереметиево".

"Дори малките дози алкохол предизвикват дехидратация, а по време на полет те увеличават дехидратацията, причинена от самото летене. Това е допълнителен негативен фактор, който влияе, а самата дехидратация може да причини дискомфорт или влошаване на здравословното състояние. Човек, който е под влиянието на алкохол и е в стресова ситуация, може да се държи неадекватно: може да получи панически атаки, да се държи агресивно или да получи сърдечен пристъп", предупреди Волга, съобщи БГНЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    4 4 Отговор
    Предупреждение от руснак за алкохол?!?!?! Малко, колко малко, половинка или литър! А паниката в руските самолети е заради това, че са крадени!

    Коментиран от #2

  • 2 Про100 100

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    То и навигационни ъпдейти няма😀 Това е още по-голям повод за паника....
  • 3 1414141414

    5 0 Отговор
    Един колега се качваше на борда само пийнал и на борда продължаваше - казваше, аз няма как да се возя без упойка.