Last news in Fakti

23 Юни, 2022 19:31 15 491 19

Пловдивчанин разказа за евтината си почивка в Бодрум

  • турция-
  • почивка-
  • хотел-
  • бодрум-
  • евтино-
  • цена-
  • услуга

Нашенецът избира за семейната си почивка съседна Турция и остава изключително впечатлен от условията и цените, които Бодрум предлага

Пловдивчанин разказа за евтината си почивка в Бодрум - 1
Снимка: Shutterstock

Лятото официално вече е тук, а с него и традиционното време за почивка, заради което пловдивчанинът Красимир Каракашев реши да сподели впечатленията от семейната си почивка.

Той публикува разказа си в социалната мрежа Фейсбук, пише Plovdiv24.bg.

Мъжът е почивал в Турция, където, по думите му, цените са по-ниски от тези в България.

"Обяд или вечеря в заведение за 4 човека ще ви излезе около 150 лева, като не се лишавате от нищо. Преход около 20 км с автобусче е за около 40 минути до час в зависимост от трафика.

Много от хотелите категоризацията им е завишена, тоест не отговарят на звездите, които са на офертата. Имате на разположение много развлечения като туристически корабчета или ако сте водолаз, да се гмурнете.

И двете удоволствие са на цени около 50 евро на човек. Екскурзията с пиратски кораб в продължение на 8 часа, при които имате четири спирания в заливчета за по около половин час до 40 минути свободно време за плуване или да излезете на плажа да се попечете. На кораба се предлага безалкохолно няколко вида, алкохолни питиета, бира и храна безплатно, включени в цената", разказва той.

"В общи линии цена и качеството на услугите си заслужават. За съжаление в България за тези пари нито ще получиш толкова услуги, нито ще получиш качеството на тези услуги", казва още Красимир.

Ето и пълния текст на коментара му:

Дестинация: Турция, Бодрум

Когато се каже Бодрум, имайте предвид, че хотели, описани като в Бодрум, се разбира радиус 20-25 км от самия град. Има няколко забележителности, които не си заслужават да се платят като екскурзии с екскурзовод. По-добрият вариант е да си отделите време и да обиколите това, което искате.

Центърът на града не е голям - представлява една улица с няколко пресечки, пълни с магазини. Цените са по-ниски от тези в България и със сигурност биха привлекли вниманието ви.

Обяд или вечеря в заведение за 4 човека ще ви излезе около 150 лева, като не се лишавате от нищо. Преход около 20 км с автобусче е за около 40 минути до час в зависимост от трафика.

Много от хотелите категоризацията им е завишена, тоест не отговарят на звездите, които са на офертата. Имате на разположение много развлечения като туристически корабчета или ако сте водолаз, да се гмурнете.

И двете удоволствие са на цени около 50 евро на човек. Екскурзията с пиратски кораб в продължение на 8 часа, при които имате четири спирания в заливчета за по около половин час до 40 минути свободно време за плуване или да излезете на плажа да се попечете. На кораба се предлага безалкохолно няколко вида, алкохолни питиета, бира и храна безплатно, включени в цената.

Ако изберете да се гмурнете независимо за пореден или за първи път ще трябва да отделите около четири-пет часа. За тези, които опитат за първи път, се предлага едно гмуркане на дълбочина до 6 м. За сертифицирани водолази дълбочината е до 35 м, два пъти на брой спускания и наистина има какво да се види.

Магазините в Бодрум не са малко и включват различни стоки. Вярвайте ми че приказката за пазаренето в Турция е вярно на 100%. Продавачите са склонни да бутнат до 50% от цената, която ви кажат първоначално, стига да си продадат стоката. Вземете ли два артикула или повече спрямо това в България сте на тотална далавера.

Бодрум има и два мола. Като казвам молове, имайте предвид големи магазини, нищо общо с тези в Пловдив.

Макар и много прехвален туристически град, цените в този магазин са в пъти по-ниски от тези тук. Пример - маркова тениска за 20 лева от този мол, в Пловдив цената и е 98 лева намалена на 88.

Хотелът, в който бяхме, по категоризация е 5 звезди, но реално няма и четири като хотелска част. За съжаление наистина повечето хотели получават звезда само заради забавленията, които предлагат като развлечение за гостите на хотела.

Гладни няма да останете, жадни няма да останете, за парите, които давате за почивка поне в този хотел. От 07.30 до 21.30 на сменен принцип изхранване има в ресторантската част и закрит бар.

Има два а ла карт ресторанта, които са тотално разочарование. Забавленията предлагане на гостите на хотела всяка вечер да са различни но според нас има какво още да се желае.

На разположение на гостите има два басейна с дълбочина 1:40, един детски с дълбочина 40 см, и един басейн с четири водни пързалки с дълбочина 1:40.

Температурата на морската вода е по-ниска и се чувства като хлад, а не приятна за къпане. Плажната ивица е повече камък, по-малко пясък.

В общи линии цена и качеството на услугите си заслужават. За съжаление в България за тези пари нито ще получиш толкова услуги, нито ще получиш качеството на тези услуги.

Определено хората в Турция знаят как да те накарат да си похарчиш парите там. Не на последно място преходът от Пловдив до Бодрум с автобус и около 18 часа до избрания от вас хотел. Живи и здрави и весело изкарване на лятото и отпуските на всички.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    85 1 Отговор
    Днес ходих на почивка в Била.За половин час олекнах със същата сума и без да съм бил в Бодрум.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хан Ауспух

    14 76 Отговор
    Следващия път му пожелавам да почине в Турция.

    Коментиран от #4, #5, #6, #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ердо

    56 8 Отговор

    До коментар #3 от "Хан Ауспух":

    Кой каквото пожелава същото и да му се връща, в бг ко куренцията на простаци е жестока
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Щях да ходя!

    39 33 Отговор
    Ама снощи като видях какви туристи докараха в София от Кърджали, Хасково и Пазарджик! Викам си къде да отивам при тези талибани! По-добре в някоя християнска държава!

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 СЛЪНЧАКА

    12 35 Отговор
    Големият проблем на турския туризъм...ЛИПСВА КУПОНА......

    Коментиран от #11

  • 10 Зависи

    30 10 Отговор

    До коментар #7 от "Щях да ходя!":

    В момента в християнска държава християни убиват християни,кажи ми сега кои са по големи талибани,талибаните или православните талибани които се трепят един друг,ей тъй
  • 11 Гергана

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "СЛЪНЧАКА":

    Какви са температурите септември там?

    Коментиран от #13

  • 12 ***

    26 1 Отговор
    Всеки, който е бил поне веднъж в Турция на почивка знае колко добър им е сървиса, храната, ол инклузива, отношението, хигиената, условията...Всяка стотинка си заслужава. Иначе също е ясно, че ала карт ресторантите към хотелите не стават, не знам защо толкова е изненадан авторът. Истинска почивка е на Турската ревиера, нищо допълнително не плащаш извън пакета. Е, освен, ако искаш да ти изперат и изгладят някоя дреха или някой масаж и козметични услуги...при здравословни проблеми и доктори си имаш медицинска застраховка. А фитнеси, сауни, турски бани, шатъл бус, чадъри, шезлонги, тенис, спортове, без водните, всичко ти е безплатно.
  • 13 Рикошет

    18 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гергана":

    Идеални. Даже тогава е най хубавото време за почивка в Турция. Няма толкова жега, водата топла, няма навалица, цените по-ниски...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Нел

    13 1 Отговор
    Бях в Бодрум края на май. Евтино излиза само Олл. Инкл.. Еспресо кафе е 5лв.,топка сладолед е 5лв.В Бодрум е много скъпо в сравнение с другите турски курорти.
  • 18 12345

    6 1 Отговор
    ГолЕмо сравнение - с моловете в Пловдив - майна.....
  • 19 Алито от София

    6 1 Отговор
    В Бодрум е хубаво като дистинация, но различните градове в Турция са с различни култури, във всеки един хотел няма да останеш гладен и жаден, само разликата е в звездите, но пет звезден у Кушадасъ с 24 часа работещи барове с вносен и турски алкохол, чай и кафе бар, храна сутрин, обяд, след обяд, вечер и нощем след 00ч до 06 сутринта, но не всички пет звезди са такива, има по 3-4 алакарт ресторанти за които имаш право на едно безплатно посещение, но трябва предварително да се запишеш, изобщо в Турция е в пъти по хубаво от Гърция, Кипър, Албания и други, ходил съм на всякъде, но турците най добре се отнасят към българите, но вкус другар няма, кой къде му е хубаво там да почива, аре на здраве.