Last news in Fakti

8 Юли, 2022 11:31 3 972 9

Не хранете животните в зоопарка: Зрънчо уби паун в Стара Загора

  • паун-
  • зоопарк-
  • зоологическа градина-
  • стара загора-
  • храна-
  • забранена храна

Зам.-кметът на Стара Загора призова хората да бъдат внимателни и търпеливи спрямо животните

Не хранете животните в зоопарка: Зрънчо уби паун в Стара Загора - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Ветеринарните лекари не са успели да спасят бял паун, в чиято клетка някой е изсипал пакет с царевични пръчици, съобщи зам.-кметът Милена Желева. Не хранете и не дразнете животните в зоопарка, апелира тя.

По 5000 души преминават през почивен ден през касата на Старозагорския зоопарк след ремонта, показва статистиката на Общината, цитирана от news.bg. Огромният интерес е сериозно предизвикателство както за служителите, които работят там, така и за животните, които преживяват огромен стрес от струпванията и постоянния поток от гости, каза Желева.

Отвикнали на голямо човешко присъствие в годините на ремонта, сега обитателите на зоологическата градина често се крият, а това разочарова дошлите да ги видят посетители, каза тя и помоли хората да бъдат търпеливи с обитателите на зоопарка.

"Не хранете животните. Сладкото им на пръв поглед хрупане на солети - вреди. Чипсовете, снаксовете и бонбоните може да имат сериозни последици за здравето на нашите обитатели.", пишат от зоопарка, като се обръщат към всички гости.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коментар

    33 1 Отговор
    Само ние хората можем да хрупаме такива пакетирани боклуци...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 шихляк

    37 2 Отговор
    Жалко за пауна. Преди години имаше статия за смъртта на няколко много редки птици. Направили им аутопсия и се оказало, че някой им е давал бонбони с опаковката. В някоии зоопаркове предлагат посетителите да купят специална храна за животните и да ги хранят. Така хем животните получават, каквото е полезно за тях, хем посетителите са доволни, хем и има допълнителни постъпления за поддръжка на зоопарка.

    Коментиран от #8

  • 4 Тая

    17 2 Отговор
    гнусотия кой я купува и яде ? Горкият паун....
  • 5 А какво да му дадат на белия паун

    4 15 Отговор
    Шоеков салам ли, дъртата съсетка не дава.. само за нея да има, устата и голяма....!?
  • 6 Ужас!

    18 4 Отговор
    Някои не са хора, а изроди, не е силна думата! Простащина и безчовечност към животните! Това не са хора!
    Вчера отровиха пред блока котка - майка на 5 сладки игриви котенца, защо!? Ама убиват хора и са на свобода, та за животните ли ще се погрижи държавата!? Държава ли, хора ли, отвратена съм! Дано Бог възмезди!
  • 7 хмм

    12 5 Отговор
    Дайте на тигъра екстази.
  • 8 Ал Бунди

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "шихляк":

    Да бе..ти сега май искаш да купувам по наръч сено ако отивам при зебрите ли? Шегувам се. Това е наистина правилния подход- да се продава такава храна в самия зоопарк. Но от къде толкова акъл в български чиновник?...А колкото до зрънчото или бонбоните..на 100% съм сигурен, че това е работа на деца. Но вината не е тяхна...
  • 9 хммм,

    4 0 Отговор
    Пауна умира, но никаква реакция на органите и в магазините продължават да се продават като "детска радост".