9 Юли, 2022 17:49 2 330 10

Арестуваха дизайнерката Нанси Гонсалес за контрабанда на чанти от крокодилска кожа

  • дизайнерка-
  • нанси гонсалес-
  • контрабанда-
  • чанти-
  • крокодилска кожа

Гонсалес е заплашена от присъда до 25 години затвор и глоба от 500 хиляди щатски долара

Дизайнерка Нанси Гонсалес, чиито аксесоари са използвани от известни личности и от героите в сериала "Сексът и градът", е арестувана в родния си град Кали, Колумбия, по обвинения в контрабанда на чанти от крокодилска кожа, предаде Асошиейтед прес, цитира БТА.

Предстои екстрадиране в САЩ, където са ѝ предявени обвиненията. Ако бъде призната за виновна, Гонсалес е заплашена от присъда до 25 години затвор и глоба от 500 хиляди щатски долара.

Въпреки че продажбата на определени видове крокодилска кожа е законна, за нея се изисква разрешително, чието получаване може да се окаже скъпо и сложно, отбелязва Асошиейтед прес.

Американски и колумбийски разследващи твърдят, че дизайнерката е внесла контрабандно стотици дамски чанти, като е плащала на пътници да ги пренасят в личния си багаж с полети до САЩ. Нанси Гонсалес ги инструктирала да казват, че артикулите са подаръци за роднини, ако митничари задават въпроси.

Чантите могат да се продават на цени до 10 хиляди щатски долара в магазини в САЩ и Европа.

През 2019 г. двама американски следователи разказаха пред Асошиейтед прес, че 12 души, носещи по четири чанти, са се качили на един полет до САЩ, като двупосочните им билети са били платени от Гонсалес. Разследващите са поискали самоличността им да не се разкрива, за да не бъде застрашена проверката.

Нанси Гонсалес започва да прави колани, а после и чанти в края на 90-те години след пътуване до Ню Йорк. Там тя е насърчена да създаде своя колекция от директор на магазин за дизайнерски стоки. Твърди се, че Салма Хайек, Бритни Спиърс и Виктория Бекъм са сред клиентите на колумбийската дизайнерка, въпреки че не е ясно дали някоя от техните чанти не е сред тези, които са внесени в САЩ незаконно. Артикул, изработен от Нанси Гонсалес, е включен в изложба в Музея на изкуството "Метрополитън" в Ню Йорк през 2008 г.

През 2009 г. в интервю за "Маями хералд" дизайнерката споделя, че чувства "огромна отговорност и ангажираност" да подобрява творенията си всеки път, когато види снимка или видеоклип на известна личност с нейна чанта.

От Асошиейтед прес са изпратили запитване за коментар до уебсайта на Нанси Гонсалес, но отговор не е получен.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боже Боже

    8 1 Отговор
    Тази трябва да се премести у нас. В нашата мила Родина убийците са под домашен арест,а тази за някаква чанта 25 години щяла да лежи
  • 2 Пич

    4 2 Отговор
    Даа..... започва се от чантите и обувките , но скоро , всичко ще ви бъде фалшиво !!! И храната , и дори - жените !!! Някой фалшиви мъжки части , вече се продават на парче !!!
  • 3 Соваж бейби

    2 2 Отговор
    Това е много скъп бизнес много преди да се стигне до чантата в бутика LVMH и Hermès имат ферми за крокодили в Австралия.Няма по-добър от австралийския соленоводен крокодил, „Кожата на корема им не съдържа кости и се състои от много малки люспи, много женствен модел, особено популярен за правене на чанти“, те прекарват третата и последната година от живота си в индивидуални оградени заграждения, в голямо поле, за да предпазят кожата си от ухапване или одраскване, преди да бъдат за....ани -- с електрическо оръжие, като волове ,извинявам се за сравнението не можах да измисля по точно.Не може кой да е и как да е да прави чанти от крокодил ,самата обработка на кожата има още доста тънкости и крайната цена е много висока .Извода е че Нанси продава ниско качество чанти ,жалко за крокодилите ако всеки започне така няма да останат крокодили бе

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Не е

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Соваж бейби":

    Към Вас , не се засягайте ! За това положение да виновни купищата потребители/ли , които дават купища пари за такива безмислени неща ! С предмет не се заменя щастието !

    Коментиран от #7

  • 7 Соваж бейби

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Не е":

    Кое е по различно от ферма за прасета,крави...и ферма за крокодили ?Месото в магазина да не мислиш че идва от щъркелите ?В фермата ги отглеждат животните не нарушаваш природният баланс ,а бракониерството е друго -може да съсипеш кожата писала съм в предния коментар .Чанта "Himalaya Niloticus Crocodile Diamond Birkin 30" на Hermès струва 380 000 долара,на година се правят по една или две и застраховката е скъпа да я притежаваш , нямам за цел да я имам не ме познаваш за да ме съдиш така харесвам модата ама чак толкова мога и без крокодилска чанта .Щастието ми се измерва в други неща не чанта с цена на къща в Cassis (Bouches-du-Rhône)

    предпочитам да ги инвестирам във второто или по голям имот на Мартиник си гледам окена и цветята ,на стари години живот и здраве да ми идват и внуците лятото на гости

    Коментиран от #8

  • 8 Започнах

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Соваж бейби":

    С уточнението , че казаното не е към Вас , и не е лично , така че , нямате основание да се засягате ! Не съдя никого , защото вече знам , че хората се съдят сами ! А относно това , което казвам по същество - не сте разбрала ! Възлагах по големи надежди на интелекта Ви ! Лека вечер !

    Коментиран от #9, #10

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Започнах":

    НЕ ги отразявай ЛЕКА НОЩ
  • 10 Соваж бейби

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Започнах":

    Клуб на милионери ,милиардери живеят в свой свят, общуват само помежду си и си мерят си егото състезавайки се по богатство и ексцентричност. Трябва да има къде да си харчат парите ,и чешат суетата не може да се промени .Хубава вечер и на вас и приятен уикенд.