Last news in Fakti

10 Юли, 2022 11:55 3 773 13

В Русия пуснаха списък на нежеланите руски музиканти

  • русия-
  • музиканти-
  • нежелани-
  • война

Повечето от имената в списъка след 24 февруари са заели антивоенна позиция или са заминали за чужбина

В Русия пуснаха списък на нежеланите руски музиканти - 1

Петербургското издание "Фонтанка" публикува списък на руски музиканти, чиито изпълнения са били сметнати за нежелани от властите. Не е известно кой съставя списъка, но според изданието той се разпространява сред музикалните промоутъри, съобщи life.dir.bg.

Документът е предаден на "Фонтанка" от неназован изпълнител, който се е оказал в черния списък. Един от организаторите на концерти в Санкт Петербург потвърждава за изданието, че списъкът съществува, но "той се променя и актуализира всеки ден, но всеки продуцент знае кои са нежеланите артисти дори и без списъка.

В списъка са включени групи като ДДТ, «Аквариум», «Би-2», «Машина времени», рапърите Noize MC, Оксимирон, Face, «Каста», Anacondaz, певиците Земфира, Манижа, Монеточка, Гречка и Дора

Повечето от имената в списъка след 24 февруари са заели антивоенна позиция или са заминали за чужбина, а също така са били изправени пред отмяна на концертите си в Русия.

В редица медийни публикации по-рано се появиха предположения за съществуването на неофициален списък със забранени музиканти, но властите отрекоха съществуването на такъв списък по принцип. Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че не му е известно да има черни списъци с артисти.

В Украйна излъчването на произведенията на въпросните музиканти (както и на всички други руски изпълнители) също е забранено.

Съдейки по списъка, концертите в Русия ще представляват холограми на покойния Йосиф Кобзон, без неудобната песен "Хотят ли русские войны", саркастични са потребители в социалните мрежи.

Noise MC (Иван Алексеев)

Oxxxymiron (Мирон Фьодоров)

ДДТ (Юрий Шевчук)

- Би-2 (Александър Уман, Егор Бортник)

- Элизиум (Дмитрий Кузнецов)

- Манижа (Манижа Сангин)


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последниа Софиянец

    15 15 Отговор
    Демек страхливци и предатели

    Коментиран от #6, #10

  • 2 ТаУмВзе

    15 12 Отговор
    Директно СИБИР!

    Коментиран от #13

  • 3 сами губят

    20 9 Отговор
    Нито на запад някой ще ги слуша, нито в русия ще им пускат музиката
  • 4 Хрушчoв

    20 1 Отговор
    А Алла и Максим къде са в списъка, след като "духнаха " за Израел? Или тях не смеят да пипат!
  • 5 го шо

    12 1 Отговор
    ся, не ми е ясно кой и защо ги пише тия дивотии, но "би-2", заради силната си нежелателност от властите вероятно, свириха вчера на финала за купата по футбол на русия, "зенит" - "спартак", пред пълен стадион.
    p.s. е, бяха яко освиркани. :D защото льова излезе с шал на "спартак".
  • 6 Тенденция

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последниа Софиянец":

    Ние, хаха, Запада, се отделяме от Русия, не я харесваме.
    Рисия разбра каква е тенденцията и сама започна да се отделя от нас и хората които не я харесват.
  • 7 Юрий Шевчук

    13 4 Отговор
    "Загива младежта на Русия и Украйна, старци, жени и деца умират заради наполеоновите планове на поредния наш Цезар. Родината – това не е здникът на президента /Путин /, който през цялото време трябва да се опипва и целува. Бедната баба, която продава картофи на гарата - това е Родината".
  • 8 Само питам

    12 4 Отговор
    Путинисти, дали Владимир Висоцки и Булат Окуджава щяха да възпяват Путин и да подкрепят войната на Русия срещу Украйна? Или щяха да са начело в този списък?
  • 9 Рамбо Силек

    12 4 Отговор
    Имаха един период когато руснаците бяха започнали да се цивилизоват. А нормалния свят ги беше приел. И за няколко месеца разрушиха всичко изградено. Отново в мракобесните времена и изолацията.
  • 10 Верно ли

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последниа Софиянец":

    Бе калник .
  • 11 Герги

    4 0 Отговор
    ..Дай им списъци на тези...врагове...врагове...то не останаха приятели....сбъркана нация.....без аналог....
  • 12 Дмитрий Глуховски

    4 3 Отговор
    Единствения съвременен руски автор, стигнал нивото на западните си колеги и пробил в белите държави е обявен за федерално издирване.
    Човек знаещ няколко чужди езика, талантлив и със собствено мнение критикуващ жалкия Путин е обявен за шпионин. Вероятно е убит вече.
    Жалка държава със страхливи и злобни човечета, пропити от алкохол и комплекси.
  • 13 Руснаков

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Да не забравят да те вземат...де късмет...