Last news in Fakti

14 Юли, 2022 18:45 58 712 16

Според Далай Лама: Тези 10 навика крадат от енергията ни

  • далай лама-
  • лоши навици-
  • положителна енегрия

Лошите навици, които поддържаме се захранват от нашата положителна енергия и по този начин я изчерпват

Според Далай Лама: Тези 10 навика крадат от енергията ни - 1
Снимка: Shutterstock

Ако напоследък се чувствате уморени, негативно настроени, то може би трябва да се замислите защо е така. Понякога причината се крие в лошите навици, които поддържаме, тъй като те се захранват от нашата положителна енергия и по този начин я изчерпват.

Далай Лама отбелязва 10 лоши навика, които крадат от нашата енергия. Вижте кои са.

1. Спазвайте обещанията си

Един лош навик, който черпи от нашата положителна енергия е това да обещаваме, но да не изпълняваме. Затова, не давайте обещания, които не можете да изпълните. Така, опитвайки се да бъдете мили към други, ще навредите на доброто си име и репутация. Обещаете ли нещо, просто го спазвайте!

2. Стойте далеч от токсични хора
Може би не са малко случаите, в които сме имали желание да помогнем на хората, а в замяна получаваме само оплаквания и негативна енергия от другите. Обградете се с положителни хора и избягвайте токсичните, пише az-jenata.bg.

3. Плащайте сметките си навреме

„Не оставайте длъжни на никого с нищо“ трябва да бъде вашето житейско мото. Винаги връщайте дълговете си навреме. Отнасяйте се с другите така, както бихте искали да се отнасят с вас.

4. Научете се да прощавате

Още един вреден навик, от който нямаме нужда. Изберем ли да живеем задържайки в душата си гняв към някого, то ние избираме страданието. Вместо да се тровите с омраза, изберете да простите и да продължите напред, дори и човекът да не заслужава вашата прошка. Направете го, за да си осигурите спокойствие. Така ще почувствате как от гърдите ви пада тежест.

5. Съсредоточете се върху това да правите това, което харесвате

Понякога ни се налага да правим неща, които не ни допадат. Когато е възможно делегирайте това, което не ви харесва и насочете вниманието си върху това, което ви носи радост.

6. Време за всяка цел

Според Далай Лама, има време за почивка и време за действие, като и двете имат еднаква важност и необходимост. Не бива да го забравяме!

7. Не претрупвайте... обновете!

Още един лош навик, който краде от положителната ни енергия е бъркотията в дома ни. Ако искате животът ви да тече хармонично, не се затрупвайте с излишни предмети, вещи. Започнете с пренареждане на спалнята или обновяване на гардероба си. Домът е отражение на нашата енергия, а безпорядъкът блокира естествения ѝ поток на положителната. Така че, ако искате да изчистите ума си, започнете с изчистването на бъркотията във вашия дом.

8. Изправете се срещу трудностите

Не се крийте от конфликтите. Ако нещо ви притеснява, изразете го и го елиминирайте от живота си. Решенията на проблемите не идват сами. Понякога е точно до вас, просто трябва да се огледате.

9. Грижете се за здравето си

Знаете ли, че много по-щастливи са тези хора, които се грижат както за физическото, така и за психическото си здраве? Затова отделяйте си достатъчно време, за да се грижите за тялото си.

10. Оставете живота си да тече

Ние сме част от всичко и всичко е част от нас. Трябва да спрем да се борим с живота, да приемем и се оставим по течението. Разбира се, без да забравяме, че ние сме тези, които управляваме лодката.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 301 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен _Язовец

    35 38 Отговор
    Лама ги е спазвал тези правила и сега затова е вечния турист не смее да се прибере вкъщи , че го дирят за измами.
  • 2 Тралалай лама

    30 60 Отговор
    Не го слушайте тоя, това са правила за робове!

    Коментиран от #5

  • 3 Верно ли

    67 20 Отговор
    Единственият лош навик, за който се сещам е посещението на този сайт!
  • 4 ха дано ама надали

    51 4 Отговор
    Тези съвети за политици важат ли? Не знам поне един политик, от български произход, да може да бъде причислен към такива условия
  • 5 Тизе

    9 8 Отговор

    До коментар #2 от "Тралалай лама":

    Ако имаш други , сигурно да за глупаци !
  • 6 Кунчев

    35 13 Отговор
    Забравил е да спомене носене на маска и ваксиниране през 6 месеца!
  • 7 Бистришкио Буда

    23 6 Отговор
    Намерете начин да сторите едно добро некому секи ден! Може левче на просек, да преведете незряшт през крастовиште, да разходите кучето на комшийката или да им масажирате мачето! Че спите спокойно ка светец деа! Внетен ли сме?
  • 8 безсмешен

    12 2 Отговор
    КЪСНО ВЕЧЕ,... кликнах иМарийка,... не четох нататък далая
  • 9 Романтичната съсетка

    12 2 Отговор
    Почти всичко това съм го правила и го правя..!
  • 10 Соваж бейби

    28 4 Отговор
    Всичко е в наши ръце ,умът ни може да бъде мощен източник на енергия, който все още остава мистериозен за нас. В зависимост от намерението на духа, излъчваната енергия може да бъде положителна или отрицателна. Това е цялата философия,открита в ин и ян или по-популярно в тъмната страна и светлата страна на Силата, както се намира в сагата Междузвездни войни ,няма противоотрова срещу негативната енергия, освен положителната енергия, която е енергията на Любовта. Необходимостта да вярваме в нещо положително става централна, когато преминаваме през трудни изпитания или когато се чувстваме уязвими. Защото това е "нещо положително" ще ни подкрепи, утеши, защити, като светлина в нощта. Обратно, отрицателната енергия е свързана с намерението на човек да иска да контролира - съзнателно или несъзнателно - друг човек физически, емоционално или духовно. Алберт Айнщайн е казал: „Всичко е енергия и това е всичко за разбирането в живота. Насочете се към честотата на реалността, която искате, и тази реалност ще се прояви.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 3 Отговор
    БЛАГОДАРЯ за ИНФОРМАЦИЯТА госпожа МАРИЯ АТАНАСОВА
  • 13 црррр

    8 3 Отговор
    Да лаят двама.
  • 14 Валентина Христоскова

    11 2 Отговор
    Много полезно четиво!
  • 15 Гост3

    7 5 Отговор
    ;Слушай израилю,твоят Бог е Един Господ;

    Кви са тия извънземни гурута бе?
  • 16 Благодаря

    9 2 Отговор
    за статията, Мария Атанасова!
    Колко е хубаво е да се прочете нещо такова във "Факти". Не са включени и правилата за благодарност към Бог и молитва всеки ден. Не случайно най-красивият кристал, който водата образува е точно при изричане на думите "БлагоДаря" и "Любов".
    "В началото бе Словото.. ".
    Така че някои мили души, които по цял ден оплюват тук и се правят на много чели, нека си наложат от време на време прочита на най-великата Книга на книгите.
    Да бъде Любов и Мир на Земята!
    Останете си със здраве!