Last news in Fakti

30 Юли, 2022 11:09 1 607 6

Бионсе се завръща към музиката с нов албум "Renaissance"

  • бионсе-
  • нов албум-
  • ренесан-
  • музика-
  • завръщане

Макар че албумът ѝ изтече в мрежата дни преди официалната му премиера, това не помрачи началния му успех

Бионсе се завръща към музиката с нов албум "Renaissance" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бионсе, кралицата на R'n'B музиката, която променя парадигмите и чието изкуство отдавна я е утвърдило като една от големите звезди на развлекателната индустрия, издаде горещо очаквания си албум "Renaissance" - танцувален запис с хаус привкус, подготвен за лятото.

Шест години след като разтърси културата с мощния си визуален албум "Lemonade", седмата солова студийна работа на Бионсе е пулсираща колекция от клубни парчета, целяща да „освободи един свят, погълнат от умора“.

Изключително танцувален, албумът с 16 песни е готов да властва над сезона.

Мегазвездата посочи, че "Renaissance" е само първото действие от общо три в проекта, който по думите ѝ е записвала в продължение на три години по време на пандемията.

"Създаването на този албум ми позволи да мечтая и да намеря спасение в един страшен за света момент", заяви Бионсе на своя уебсайт. "Той ми позволи да се почувствам свободна и авантюристична във време, когато малко други неща се движеха", продължава тя. "Намерението ми беше да създам безопасно място, място без осъждане. Място, където да съм свободна от перфекционизъм и преосмисляне. Място, където да крещиш, да се освобождаваш, да усещаш свободата. Това беше едно красиво пътешествие на изследване."

Възторжените вокали на Бионсе имат своето място в "Renaissance", но се откроява ритмичният, спешен призив към дансинга, със съчетание от влияния, отдаващо почит на пионерите на фънка, соула, рапа, хауса и диското.

Нетърпеливи фенове или недоброжелатели на звездата обаче предизвикаха изтичането на албума дни преди официалната му премиера, но това по никакъв начин не помрачи емоциите от официалната му премиера. Бионсе се обърна специално към най-верните си почитатели и им благодари за това, че въпреки изтичането те са били търпеливи и верни към нея и са изчакали официалното пускане, за да се насладят на новата ѝ музика.

Наред с множество чисти хаус парчета, както и почит към госпъл, фънк и соул, в "Renaissance" на Бионсе си сътрудничат Нийл Роджърс, Скрилекс, нигерийската певица Темс, Грейс Джоунс, Фарел и, разбира се, съпругът ѝ рап магнатът Джей Зи, пояснява БГНЕС, позовавайки се на АФП.

След "Lemonade" тя издаде "Homecoming", албум и филм, включващ кадри от митичното ѝ изпълнение на Coachella през 2018 г., както и възхваляваната от критиката песен "Black Parade" - която се появи на фона на масовите протести, разпалени от полицейското убийство на Джордж Флойд. Благодарение на тази песен мегазвездата, която за първи път се прослави като член на „Destiny's Child“, стана най-печелившата жена в историята на наградите "Грами" с 28 победи и най-награждаваната певица.

Но при цялото си културно влияние и безспорен престол в музикалния пантеон, песните на Бионсе не са имали същата комерсиална доминация като на други съвременни световни звезди - последният ѝ солов хит номер едно беше "Single Ladies (Put a Ring on It)" от 2008 г. Това е на път да се промени с "Renaissance".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    7 0 Отговор
    Няма как да се завърне в музиката - истинска музика се прави само в Скандинавия и Германия. И не се пуска по МТв.

    Коментиран от #5

  • 2 Анонимен

    7 1 Отговор
    Все ми е тая! Не я понасям!
  • 3 Не съм

    7 1 Отговор
    Расист , но белите жени са си най хубави !
  • 4 Гост

    6 1 Отговор
    Аз мисля ,че та,и не трябва да пее повече ,че плаши хората а гадния си глас.
  • 5 Соваж бейби

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Все по малко хора са чували и слушат "Дойче Грамофон" класическа музика .Забрави Италия ....Германците изобщо не могат в днешно време да се похвалят с нищо имат си един голям DJ Борис Брейша в България Брейча ,Бреха ли как го пишете не знам .Тази музика е на изчезване ,младите дори като имена не познават Моцарт,Вивалди....вече си има други икони .А Бионсе беше едно време 2 песни и толкова ,сега е по скоро страховита на снимките много кич и не креативност ,за песните не знам не съм чула нищо от новия албум но не чакам изненада
  • 6 АВЕ....ДА МЛЪКВА ТАЗИ КРЯКАЩА....

    2 0 Отговор
    КОБИЛА...ПРОСТО ОТВРАТ....НЯМА ПО-ПРОТИВНА ПЕВИЦА С ПО-БЕЗМИСЛЕНИ ПЕСНИ ОТ ТАЯ....ВСЧКИТЕ И ПЕСНИ ЗВУЧАТ ЕДНАКВО ПРОТИВНО.....