543

Как да изберете тротинетка за трикове за начинаещи

  • тротинетка-
  • трикове-
  • начинаещи

При каране на тротинетка за трикове най-важна е безопасността

Как да изберете тротинетка за трикове за начинаещи - 1
Снимкa: Shutterstock

Ако Вашето дете е енергично и активно и вече се е запалило по триковете с тротинетка, вероятно се оглеждате за подходящ скутер. В следващите редове ще Ви разкажем за петте най-важни неща, на които трябва да обърнете внимание, когато избирате тротинетка за трикове за начинаещото си дете, така че да сте сигурни, че ще му гарантирате свобода и максимална безопасност, докато тренира.

Материалът

Най-качествените тротинетки за трикове се произвеждат от стомана или алуминий. Металът гарантира издръжливост при всякакви скокове и натоварвания. Освен че е по-безопасен, той е и по-добра инвестиция, тъй като не се чупи лесно. За начинаещи се препоръчват тротинетки с едноканални или триканални алуминиеви декове, алуминиеви хедсети, вилки и барове.

Безопасността

При каране на тротинетка за трикове най-важна е безопасността. Добрите модели имат задна спирачка, която е здрава и лесна за използване, когато трябва да се намали висока скорост. Не пропускайте да оборудвате детето и с каска, налакътници и наколенки, които допълнително да го защитят при падане. Те трябва да прилягат добре по тялото на детето, без да го стягат и без да има хлабавини около тях.

Колелата

Тротинетката за трикове има нужда и от здрави и стабилни колела. Най-добре е да изберете колела, които са изработени от здрави материали и имат висока издръжливост. Такива могат да са колелата от полиуретан (PU), анодизирани сърцевини от алуминиева сплав и лагери ABEC 7 или 9. Тези стойности са сравнително високи и предполагат по-плавно каране и по-добър толеранс при скокове и прецизни движения. Размерът на колелата също е фактор при избора на тротинетка за трикове, като идеалният размер варира между 100 и 120 мм, съответно за предните и задните колела.

Височината на детето

За да гарантират удобство и безопасност, тротинетките трябва да бъдат съобразени с височината на детето, което ще ги управлява. Имайте предвид, че често тротинетките за трикове не могат да се регулират или сгъват, за да бъдат максимално здрави и да понасят по-добре натоварването при каскадите. В идеалния случай кормилото трябва да е на нивото на сгънатите ръце на детето, но понякога се предпочита по-високо кормило, което позволява да се правят по-лесно някои трикове.

Уменията на детето

И накрая, трябва да съобразите тротинетката с уменията, които детето има. Разбира се, най-безопасно е да изберете скутер, който отговаря точно на нивото на детето към момента. И все пак, ако вземете едно ниво по-добра тротинетка, ще му дадете възможност да се развива в това умение и да научава все повече нови трикове.Свързани новини