4 Август, 2022 10:42 4 471 5

Новата Мерилин Монро възмути зрителите с испанския си акцент

  • мерилин монро-
  • ана де армас-
  • филм-
  • netflix

Ролята изпълнява актрисата Ана де Армас

Новата Мерилин Монро възмути зрителите с испанския си акцент - 1
Снимкa: Shutterstock

Официалното представителство на холивудската звезда Мерилин Монро защити актрисата Ана де Армас, чийто испано-кубински акцент в трейлъра на филма „Блондинка“ възмути някои потребители в Интернет, съобщи Variety. Както твърдят недоволните почитатели, произношението на Армас в биографичната лента на Андрю Доминик не съответства на тембъра на култовата актриса от 50-те години на миналия век и на нейния специфичен задъхан говор. В подкрепа на изпълнението на кубинката се изказа представителят на Marilyn Monroe Estate Марк Роузън, президент на Authentic Brands Group (ABG), която отговаря за наследството на Монро.

„Мерилин е единствена по рода си холивудска и попкултурна икона, която излиза извън рамките на своето поколение и личната си история. Всяка актриса, която поема тази роля, знае, че носи голяма отговорност. Съдейки по трейлъра, Ана е отличен избор, защото е успяла да предаде чара, човечността и уязвимостта на Мерилин. Нямаме търпение да видим филма в неговата цялост!“, заявява той. Трейлърът излезе на 28 юли.

В интервю за Times of London Ана де Армас споделя, че е работила почти година предварително, за да се пребори с акцента си за снимките на „Блондинка“. „Отне ми девет месеца обучение и практика, за да усвоя правилния акцент. Беше голямо мъчение, толкова изтощително. Мозъкът ми се изпържи“, признава тя. Но според мнозина – така и не е успяла да го усвои… В интервю за Vanity Fair през 2020 г. Де Армас окачествява решението на Андрю Доминик да избере кубинка за образа на американската филмова икона като „революционно“.

Биографичната психологическа драма, заснета по едноименния роман на американската писателка Джойс Каръл Оутс от 2000 г., възражда събития от 50-те и началото на 60-те години. По думите на създателите на екранизацията, те са се опитали да отделят колкото се може повече внимание на вътрешните състояния на Мерилин и на възгледите ѝ за живота.

Филмът разказва как след травматично детство Норма Джийн Мортенсън става актриса в Холивуд и постига световна слава под псевдонима Мерилин Монро. Бляскавите ѝ екранни изяви обаче са в ярък контраст с любовните ѝ проблеми, наркотичната зависимост, експлоатацията и злоупотребите с власт, с които се сблъсква в личния си живот.

В „Блондинка“ Ейдриън Броуди играе ролята на драматурга Артър Милър – третия съпруг на актрисата, а Боби Канавале е нейният втори съпруг – Джо ди Маджо. Хавиер Самюъл е Чарлз Чаплин-джуниър, а Каспър Филипсън – президентът Джон Ф. Кенеди. В образа на Гладис Бейкър, майката на Мерилин, е Джулиан Никълсън. По-голяма част от филма е заснета в черно-бяло.

Брад Пит е сред продуцентите на лентата редом с Деде Гарднър, Джеръми Клайнър, Трейси Ландън и Скот Робъртсън. След дълъг период на подготовка, започнал още през 2010 г., камерата се завърта в Лос Анджелис през август 2019-а. Производството обаче е спряно през юли 2021-ва заради пандемията от Covid-19.

„Блондинка“ е единственият филм на Netflix за 2022 г., който ще бъде със знак „Не се препоръчва за лица под 18 години“ заради отчетливото си сексуално съдържание и първият от този род, който ще бъде пуснат чрез услуга за стрийминг.

Филмът ще има световна премиера в конкурсната програма на Международния кинофестивал във Венеция, чието 79-о издание ще се състои от 31 август до 10 септември. Премиерата по Netflix ще е на 23 септември, а чрез платформата филмът ще стане достъпен в световен мащаб на 28 септември.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ммм

    3 0 Отговор
    За нас е трудно да доловим акцент. Прави впечатление обаче, че освен физически, други прилики не се откриват.

    Коментиран от #5

  • 4 Хихихи..

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Демократка":

    Може и на ромка..Кой ли па се вълнува от прастарата Холивудска бръмчалка..
  • 5 Не баш

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "ммм":

    Няма много физическа прилика освен в косата и лицето, Монро е била малко по-пълничка