Last news in Fakti

5 Август, 2022 19:43 5 349 9

Как да нарисувате коза

  • как да нарисувате-
  • коза-
  • инструкции-
  • техники

Лесни инструкции за по-прости рисунки

Как да нарисувате коза - 1
Снимкa: Shutterstock

Рисуването, най-просто казано, е визуално пресъздаване на действителни или въображаеми образи чрез използване на различни техники и материали. Умението да се прави това и да има естетическа стойност е по-скоро вроден талант, но със сигурност всеки би могъл да го придобие в някаква степен при подходящо обучение и достатъчно вложени усилия. В тази статия ще дадем насоки за съвсем елементарно изобразяване на коза, тъй като е по-нетипично от най-често рисуваните в домашни условия животинки.

Едва ли има много хора, на които просто би им се приискало да нарисуват коза. Най-често това се налага на родителите на малки деца, а и в по-големите класове на учениците също понякога е нужна помощ вкъщи.

Децата обожават за рисуват, но в начална възраст това не им се отдава лесно и е необходимо някой възрастен човек, който да ги насочи в творческия процес. За човек, който е запознат с живописта или има природен талант в художественото творчество, това не би било никак трудно. За неумелите в рисуването, да изобразят животни като котка, куче, пате, пеперуда или други подобни е сравнително лесно, но при рисуването на коза, дори и само на главата на животното, би представлявало трудност и най-вероятно ще се стигне до комични изображения.

За да не изпадате в такова затруднение, на помощ идва интернет с много детайлни картинки, писмени и видео инструкции стъпка по стъпка. Тук ще се опитаме да ви бъдем полезни с малко повече информация за творческия процес „Как се рисува коза?“ и всички етапи последователно.

Коза в профил

Като за начало, разбира се, са ви необходими бял лист, молив и гумичка за триене.

Започвате от очертанията на тялото на животното в профил. Следват главата, рогата и копитата. После добавяте око, нос уста, брада и уши. И накрая в зависимост от вашия избор дали да е мъжко или женско животното, трябва да нарисувате виме (за женските) или "камбанки" (за мъжките). Това е най-лесният вариант, картинката по-долу ще ви помогне допълнително.

Как да нарисувате коза
Снимка: Интернет

Коза в челна позиция

В случай, че първият вариант ви се струва твърде елементарен и смятате, че имате по-добри творчески умения, може да опитате да нарисувате един малко сложен вариант – коза, която гледа към вас.

За целта трябва да изпълните следната последователност от действия.

Отново започвате от тялото, но този път със закръглена форма, в горната част се рисува главата с овална форма. Нарисувайте линии на рога и уши, крака и опашка. И после добавете всички детайли, както е показано на фигурата:

Как да нарисувате коза
Снимка: Интернет

Как да нарисувате коза
Снимка: Интернет

Ако наистина рисувате коза по желание на някое дете, можете да му предложите то да оцвети изображението и да добави заобикалящата го среда – това би могъл да бъде както селският двор, така и някоя полянка. Децата имат достатъчно голямо въображение и могат да направят интересна рисунка в зависимост от възрастта и рисувателните им умения.

Как да нарисувате коза
Кадър: Youtube

Коза за напреднали

Първите два варианта са съвсем прости и лесни за изпълнение, дори за деца. Но ако желаете, можете да се пробвате с по-реалистично изображение на животното, за което ще са ви нужни малко по-добри художествени умения - можете да играете със сенките, частично затъмнявайки и подчертавайки някои части от тялото на животното, за да добавите дълбочина към картината си.

Предлагаме ви едно видео на английски език, но достатъчно детайлно и ясно, описващо в 21 стъпки как да нарисувате коза в малко по-сложен вариант.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ицето

    8 2 Отговор
    ПО СНИМКАТА НА ДЕСИ РАДЕВА.
  • 2 хаха

    8 1 Отговор
    Избирате си човек, който Ви е неприятен и го рисувате, като козел или коза. Тъкмо ще си успокойте кръвното.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    11 0 Отговор
    Браво, сега остава да научите децата да рисуват и обърнат пентаграм и така приключва първи курс по сатанизъм. Четете скритите послания.

    Коментиран от #9

  • 5 Патали Деви

    1 2 Отговор
    Всичките мъже ще ви обладая...ще сте под моя контрол. Всеки мъж ще си има задачка за изпълнение, ако не я приключи навреме, ще му бия камшика, камшика, бия ти камшика, камшика...А сега ходете за мъртвешка пръст и косъм от мъртвец, за да направя специален елексир за нучуне.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Калпазанин

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Па може и еврейска звезда, то е същото. Нещо да им се втълпи в главите кой командори света като печат до живот