Last news in Fakti

18 Август, 2022 16:45 2 169 15

Андре Токев: От септември се връщам на работа

  • андре токев-
  • работа-
  • след затвора-
  • почивка

"В момента си почивам и презареждам батериите", споделя още топготвачът

Андре Токев: От септември се връщам на работа - 1
Снимка: Instagram

"От 1 септември започвам работа. В момента си почивам и презареждам батериите. Всеки може да ме намери, не се крия и напълно осъзнавам грешката си."

Това сподели пред "България Днес" топготвачът Андре Токев, който излезе предсрочно от затвора. Той изтърпя 4 месеца и 16 дни от наказанието 7 месеца затвор, което му бе наложено, след като на 30 октомври м.г. бе хванат да шофира пиян на Околовръстното в София. Тогава кръвната му проба отчете наличие на 1.7 промила алкохол. Токев може да се върне отново зад волана, след като Софийският градски съд прие, че е осъзнал вината си и се е поправил в затвора, и отмени забраната му да шофира.

"Вътре в затвора не е купон, но съм доволен, че успях с малкото продукти и нивото на готвене там да науча хората, които работят с мен, как да ги използват. Създадох навици и дисциплина. Когато влязох, в столовата нямаше много хора. След моето идване всички вече я посещават. Най-хубавото е, че храна в затвора вече не се изхвърля, както се казва, не се дава на прасетата, не отива всичко за тях", казва Токев.

Освен че променил хранителните навици на хората вътре, Токев създал и проект за социализиране на всички - да играят на видеоигри, да спортуват, да участват в отбори в различни спортове.

"Всичко, което ми се случи, за мен е урок и аз си го научих. Смятам и присъдата си за справедлива", сподели един от най-добрите мастършефове в България.

До присъдата му се стигна, след като в началото на годината съдът одобри споразумение на Токев с прокуратурата и го наказа с присъда от 7 месеца затвор за шофиране след употреба на алкохол. Към наказанието му беше добавена и предишната условна присъда от 3 месеца затвор, която също трябваше да бъде изтърпяна ефективно, и общото му наказание беше 10 месеца затвор. По време на делото Токев прекара два месеца под домашен арест, който се зачита за излежано време и се приспада. На финала той трябваше да прекара общо 9 месеца в затвор.

Според съда основният въпрос в случая е дали Токев е дал достатъчно доказателства за своето поправяне. Затворническата администрация, чието становище се изисква в процедурата по условно предсрочно освобождаване, бе изразила отрицателно становище за Токев. Според служителите в затвора целите на наказанието не са изпълнени, оценката от рецидив е непроменена, има и план за поправяне, който не е изпълнен, заради което наказанието трябва да се изтърпи изцяло.

Според съда обаче част от изводите на затворническата администрация са необосновани и неправилни. Съдът посочи, че в процеса на адаптация Токев е демонстрирал много добри комуникативни умения, бил е спокоен и балансиран, без прояви на агресия, което потвърждавало липсата на зависимости, включително и алкохолна. Не е бил наказван нито веднъж и се е отличавал с безупречна дисциплина.

След всички перипети Токев бе пуснат на свобода. До всичко това се стигна, след като на 30 октомври м.г. готвачът шофирал мерцедеса си без една гума, а останалите три били спукани. Освен това той се движел в интензивен трафик на Околовръстното шосе в София. На тел. 112 са били подадени множество сигнали от притеснени граждани, а по-късно бил спрян от полицейски екип, а на униформените обяснил, че е спукал гума. После се оказа, че готвачът е с алкохол в кръвта.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В първия работен ден

    22 1 Отговор
    Нека го отпразнува с 25-годишно отлежало!
  • 2 да де

    15 1 Отговор
    Няма лоша реклама заведението му ще е от най-вървежните особено, ако предложи за снобите затворническо меню.
  • 3 човек от народа

    14 1 Отговор
    и да не забравя на винения кебап да слага червено вино !
  • 4 Дългият

    13 1 Отговор
    Токев,тази Обица да си я носиш до гроб....Не си лош човек,но този порок,трябва да го изкорениш...
  • 5 Последния Софиянец

    4 2 Отговор
    Успех колега!

    Коментиран от #7

  • 6 Въпрос

    4 0 Отговор
    Последните няколко месеца ги прекара доста здравословно. Какво има да се зарежда?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Човек,, презарежда батерии,,

    2 0 Отговор
    Зависи за какво...!
  • 9 Инспектор Дю дю

    5 3 Отговор
    "От септември се връщам на работа"...на зиг заг по околовръстното!
    От ко па толкива се умори тоз черпак от лежене в панделата ли, че толкоз се умори??
  • 10 бай Ставри

    0 2 Отговор
    Успех, Шеф! Следащия път аз ще ти гостувам.
  • 11 ааа

    4 0 Отговор
    Токев: в момента си кърпя дпето, от 1 септември ще въртя черпака и волана с 3.00 промила.
  • 12 Тома

    2 0 Отговор
    Андре с колко градусова презареждаш батериите.А наздраве
  • 13 Павел пенев

    4 0 Отговор
    Всъщност какво работиш?
  • 14 Димирест

    4 1 Отговор
    Разправяше наляво надясно пред Карбовски как ще си изтърпиш наказанието, ама се изниза като мокра връв предсрочно! Алкохола е до гроб са казали старите хора!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.