Last news in Fakti

26 Август, 2022 22:30 2 364 9

5 начина да избегнете конфликти и скандали във връзката си

  • връзка-
  • взаимоотношения-
  • любов-
  • скандал-
  • караница-
  • конфликти

Макар че конфликтите могат да бъдат полезни в някои случаи, е добре да знаем как да ги навигираме правилно и да комуникираме добре с партньора си

5 начина да избегнете конфликти и скандали във връзката си - 1
Снимка: Shutterstock

Конфликтите и пререканията в една връзка са нещо, което не може да се избегне изцяло, а и не винаги е нужно. В спора се ражда истината, гласи мъдростта на древните римляни. Но ако се карате прекалено много и твърде ожесточено, това може да влоши силно отношенията ви, дори да доведе връзката до край, пише в. Струма.

Ето защо да бъдете в добри отношения, дори когато се карате, е от изключително голямо значение за връзката. Постоянното враждебно отношение един към друг съсипва връзката, прави я трудна, понякога дори непоносима, като нагнетява напрежение и негативни чувства към партньора.

Как да направите конфликтите си по-поносими? Как да се карате по-малко?

1. Не дръжте емоциите си скрити от партньора

Когато замитате проблемите под килима е нормално напрежението да се натрупва, докато достигне точка на кипене. Тогава конфликтите са по-ожесточени, защото сте насъбрали твърде много. Казвате неща, за които съжалявате после. Изваждате аргументи от отдавна забравени и отминали ситуации, които обаче сте таили в мислите си и сега ги натяквате. Това са все грешни стратегии, които влошават конфликтите и връзката.

2. Успокойте се, преди да обсъждате проблем

Когато сте афектирани е винаги лоша идея да започнете обсъждане на проблем. Трябва да се успокоите добре преди това, да обмислите какво ще кажете, какъв точно е проблемът и да помислите и за евентуални решения. Чак след това започнете спор, ако това се налага, но не го правете, докато сте ядосани.

3. Определете причината, която води до конфликти

Каквато и да е причината за възникването на конкретния спор или конфликт, под него винаги стои един изконен стремеж, борба за надмощие, която е основен двигател на неразбирателствата между партньорите в една двойка. Всеки иска да е прав. Всеки иска неговото мнение да бъде чуто, прието и да бъдат наложени неговите правила, малко или много. При някои хора егото е по-силно изявено, отколкото при други. Това обаче не пречи и при хора с по-слабо изявено его градусът на напрежението да се повишава.

4. Опитайте се да не бъдете прекалено критични или отбранителни

Крайностите са вредни. Това важи за всяка ситуация в общуването, особено в конфликтите. Ако изпадате в крайности, това крие риск от влошаване на отношенията с течение на времето. Прекомерната критика е деградивен елемент от комуникацията. Ако постоянно нападате партньора си с критики, не очаквайте, че той ще понася това вечно. Обикновено това е рецепта за прекратяване на връзки. Заемането на отбранителна позиция, в която никога нямате мнение също е сред пагубните за отношенията предпоставки.

5. Не се стремете да печелите рунда на всяка цена

Ако всеки път се опитвате да наложите мнението си, да се окажете прави в спора, да спечелите битката и да натриете носа на партньора си, не се учудвайте, ако между вас се разтваря все по-голяма пропаст с времето. Това е една от сериозните предпоставки за разрив в отношенията. Избягвайте такова поведение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    4 1 Отговор
    6. Пробвайте с подкуп - така се избягват конфликтите в парламента
  • 2 Караманска

    7 2 Отговор
    Правилно Миме ! Тази стратегия е изключително добра за прекратяване на връзка. Изпробвах я два пъти и работи. Конфликт между партньори мъж и жена НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА. Има цивилизовани начини да се разрешат проблеми

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Амбър Хърд

    0 0 Отговор
    Ама така няма да е интересно.
  • 5 Това

    9 0 Отговор
    Са тотални глупости , които ще ви разкажат играта ! За да имате връзка , се предлага , че се обичате ! Всичко което ви трябва , е да помните , че няма съвършени хора ! И да си прощавате ! Защото , ако се превърнете в съдия , докато мигнете , ще станете осъден !
  • 6 Партньори казвате

    5 1 Отговор
    Аха.... добре....!

    Коментиран от #7

  • 7 Караманска

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Партньори казвате":

    Ами... партньори...! Жената не само да крепи...на мъжа си. Това са отживелици. Неефективен метод от миналото.
  • 8 ха ха

    2 1 Отговор
    Спора Ви с партньора Ви никога не трябва да завършват със скандал, а снежна целувка и разбиране....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.