Last news in Fakti

3 Септември, 2022 10:05 3 434 14

Рецепта на деня: Плодов кекс

  • кекс-
  • десерт-
  • плодов-
  • боровинки-
  • праскови-
  • какво да сготвя

Десерт за нула време

Рецепта на деня: Плодов кекс - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • масло - 60 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилова есенция - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • праскови - 3 бр.
  • боровинки - 200 г
  • пудра захар - за поръсване

Начин на приготвяне:

1. В купа пресейте брашното, бакпулверът и содата.

2. В друг съд разбийте омекналото масло, захарта и двете яйца, докато станат на пухкав крем.

3. Добавете ванилията и киселото мляко при непрекъснато разбъркване.

4. Вече на по-ниска скорост добавете сухата смес от брашно, а след него и половината от боровинките.

5. Прехвърлете сместа във форма с подвижен борд, на дъното на която е поставена хартия за печене, а стените са намазнени.

6. Върху тестото наредете нарязаните на резенчета праскови, а между тях останалите боровинки.

7. Отгоре поръсете със супена лъжица захар, пише sofialive.bg.

8. Плодовият сладкиш печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

9. Готовият десерт оставете да се охлади напълно, извадете от формата и поръсете с пудра захар.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гуглената

    3 1 Отговор
    няма ги вече безглутеновите козунаци торти и баници минаваме на кексове
  • 2 добра рецепта

    1 3 Отговор
    Боровинките обаче ги предпочитам на желе, ситните им семчици хрускат в сладкишите.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 хаберих

    2 1 Отговор
    Дано тоя кекс не е 50-левов. 1-на боровинка да е левче.

    Коментиран от #8

  • 6 Чешърския котарак

    2 1 Отговор
    Няма и безглутенови торти,сладкарницата са я били затворили. Тръшнали й вратнята.
  • 7 бобошен

    2 1 Отговор
    Последният кекс имал парапет.
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "хаберих":

    Щом френското грозде в лиДл е 32лв килограма.......може и еДна боровинка да стане лев,ганчоо.Да ти дам комбайна да поработиш с него на боровинките,да видиш КАК е???

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мдааааа....!!!!!

    3 1 Отговор
    Не мерси, отказ7вам само на кола съм, от евтината, дето е 1.лев...!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Тази рецепта

    0 0 Отговор
    няма нищо общо с показаата снимка на кекса !
  • 14 Тази рецепта

    1 0 Отговор
    няма нищо общо с показания на снимката кекс!