Необходими продукти:
- брашно - 1.5 ч.ч.
- бакпулвер - 1 ч.л.
- сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
- масло - 60 г
- захар - 1 ч.ч.
- яйца - 2 бр.
- ванилова есенция - 1/2 ч.л.
- кисело мляко - 1/2 ч.ч.
- праскови - 3 бр.
- боровинки - 200 г
- пудра захар - за поръсване
Начин на приготвяне:
1. В купа пресейте брашното, бакпулверът и содата.
2. В друг съд разбийте омекналото масло, захарта и двете яйца, докато станат на пухкав крем.
3. Добавете ванилията и киселото мляко при непрекъснато разбъркване.
4. Вече на по-ниска скорост добавете сухата смес от брашно, а след него и половината от боровинките.
5. Прехвърлете сместа във форма с подвижен борд, на дъното на която е поставена хартия за печене, а стените са намазнени.
6. Върху тестото наредете нарязаните на резенчета праскови, а между тях останалите боровинки.
7. Отгоре поръсете със супена лъжица захар, пише sofialive.bg.
8. Плодовият сладкиш печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
9. Готовият десерт оставете да се охлади напълно, извадете от формата и поръсете с пудра захар.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 гуглената
10:10 03.09.2022
2 добра рецепта
Коментиран от #4
10:15 03.09.2022
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 хаберих
Коментиран от #8
10:37 03.09.2022
6 Чешърския котарак
10:39 03.09.2022
7 бобошен
10:40 03.09.2022
8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
До коментар #5 от "хаберих":
Щом френското грозде в лиДл е 32лв килограма.......може и еДна боровинка да стане лев,ганчоо.Да ти дам комбайна да поработиш с него на боровинките,да видиш КАК е???Коментиран от #11
10:47 03.09.2022
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Мдааааа....!!!!!
11:27 03.09.2022
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Тази рецепта
12:35 03.09.2022
14 Тази рецепта
12:36 03.09.2022