Last news in Fakti

6 Септември, 2022 08:53 992 6

Откриха музей на селфито в Букурещ

  • музей-
  • селфи-
  • букурещ

Проектът струва 80 000 евро и отнема пет месеца работа

Откриха музей на селфито в Букурещ - 1
Снимкa: Shutterstock

Музей на селфито откриха наскоро в Букурещ. Галерията, в която ставате експонат, а самозаснемането е изкуство, се намира на бул. „Христо Ботев“ 11 в румънската столица между сградите на Националния театър и Университета, съобщават за БТА създателите на музея.

„След падането на режима на Чаушеску рядко можете да видите опашка в Букурещ и то през летния сезон, но ето, че хората се редят на опашка за селфи при нас“, споделя неговият основател - 41-годишният предприемач от Констанца Александру Космин.

Студиото за забавление и фотография, както нарича той музея, е на три нива. Всяка стая има декорация на различна тема: къща с яйца, сладоледена стая, обратна стая, гигантска чаша, къща с яйца, черно-бяла кухня, червен ъгъл, безкрайна стая с огледала и други.

Декорите са направени от румънски и чуждестранни художници. Проектът струва 80 000 евро и отнема пет месеца работа. Александру се вдъхновява от Музея на сладоледа в Ню Йорк и от тригодишната си дъщеря Сабина Мария.

„Исках да създам място за оптимисти, където хората да забравят проблемите и възрастните да могат да се радват заедно с децата си“, споделя Александру. Той вече крои планове да разшири пространството.

В бъдеще музеят ще се разпростира на площ от 1 000 кв. м. или пет пъти повече от сега. Визията на предприемача предвижда филиали на музея в Брашов, Клуж и Констанца.

Билетът за възрастни в Музея на селфито струва 79 леи (16 евро), за деца до 14 г. - 49 леи (10 евро). Деца до три години влизат безплатно.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    5 1 Отговор
    На друга глупост музей няма ли да открият?
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор
    браво
  • 3 Катъра на хана

    0 4 Отговор
    Кадиров ще го вкарат ли и него , по голям фен на селфито от него май няма ,Дон Дон
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Механик

    1 0 Отговор
    И ще се нарича "Музей на човешката глупост". Ще се намира на ул. "Модерно Шиле"5А.
    Билетите ще са по 1000 евро, но който иска да е модерен, ще трябва да се охарчи, за да си направи селфи в музея на селфито. И после да постне снимката в "соц мрежите".
  • 6 Мегапиксел

    1 0 Отговор
    Сигурно са сложили камери на огледалото на мивката в някоя обществена тоалетна и вече "Музей на селфито", като че ли малко простотии има във фейстаграмток.