Last news in Fakti

10 Септември, 2022 12:53 2 043 4

Смъртта на Кралицата спря снимките на "Короната"

  • короната-
  • кралица елизабет втора-
  • смърт-
  • кралско семейство-
  • великобритания

Не е ясно дали снимките на шестия, плануван за последен сезон на поредицата, ще продължат и кога

Снимките за шестия сезон на сериала "Короната" бяха сложени на пауза за неопределено време заради кончината на кралица Елизабет II. Това съобщи Deadline, позовавайки се на имейл на британския драматург Питър Морган, който е автор на сценария.

Морган заявява, че проектът е посветена именно на Елизабет. "Короната" – това е любовно писмо до нея и все още нямам какво да добавя освен мълчание и уважение. Очаквам, че ние ще спрем да снимаме от почит към кралицата“, пише Морган, който е създател и на литературната основа за филма от 2006 г. "Кралицата" с Хелън Мирън в главната роля.

През ноември тази година се очакваше Netflix да пусне петия сезон на поредицата, наградена с куп отличия "Еми", а шестият да бъде последен, но кога точно ще започнат снимките и дали изобщо ще се състоят в момента не е ясно. Морган отбелязва, че няма да прави повече изявления или да коментира смъртта на кралицата.

През 2016 г. един от създателите на сериала, посветен на историята на съвременното британско кралско семейство – Стивън Долдри, който снима началните епизоди на първия сезон, беше казал, че в случай на смърт на Нейно величество по време на излъчването на поредицата, проектът ще бъде прекъснат: "Никой от нас не знае кога това време ще настъпи, но това би било правилно и уместно – да покажем уважение към кралицата. Това би бил малък дан в нейна памет и знак за уважение". Тя е изключителна жена и хората ще бъдат разстроени, добавя Долдри.

Кралица Елизабет II почина вчера, 8 септември. Сутринта от Бъкингамския дворец съобщиха, че заради влошаване на здравословното ѝ състояние тя е била поставена под медицинско наблюдение. В двореца "Балморал", където Елизабет прекара последните седмици от живота си, се събраха всички нейни деца и внуци.

Три актриси са се превъплъщавали в кралица Елизабет II в "Короната": Клер Фой като младата принцеса, Оливия Колман и Имелда Стонтън, чието "царуване" трябваше да започне по Netflix през ноември.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Жалко

    2 3 Отговор
    за кралицата. Сериалът е върхът.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.