12 Септември, 2022 10:05 2 534 8

Рецепта на деня: Тиквички по корейски

  • тиквички-
  • корейска кухня-
  • соев сос-
  • какво да сготвя

Сочни и леко пикантни

Рецепта на деня: Тиквички по корейски - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 1 тиквичка
  • 1 супена лъжица брашно
  • 1 чаена лъжица червен пипер
  • 1/2 чаена лъжица горчица
  • 1 супена лъжица соев сос
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1/2 връзка копър
  • подправки на вкус
  • растително олио за пържене

Начин на приготвяне:

Измийте тиквичките, обелете ги и ги нарежете първо на дълги филийки, а след това - на по-малки парчета. Нарязаните тиквички прехвърлете в купа, добавете към тях брашното и червения пипер и смесете добре.

Запържете тиквичките в загрят тиган с растително масло до готовност. Бъркайте непрекъснато със силиконова шпатула.

В отделна купа смесете соевия сос с горчицата, след което добавете настъргания на дребно ренде чесън. Може да добавите и от любимата си подправка. Или малко сух босилек. Ако соевият сос, който използвате, е концентриран, не трябва да добавяте сол.

Нарежете копъра на ситно, добавете го в купата при соса и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

Изпържените тиквички сложете в купа и добавете соса. Объркайте добре и оставете да престоят 10-15 минути, пише jenata.blitz.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цун Кай Го

    7 2 Отговор
    Щом няма кучешка пържола или сурови октоподи, не е по корейски. Даже и ориз няма.
  • 2 ха ха

    5 1 Отговор
    Нарязаните тиквички ги овалвате в брашно и след това в разбъркано яйце и пържите. МММхм вкусни, като пържени рибки. И сред вегетарианците се намират канибали.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Въпросче

    7 1 Отговор
    А защо на снимката не виждам тиквички а някакво подобие на рибени пръстчета?
  • 8 въпросче

    1 3 Отговор
    По северно-корейски или по южно-корейски? И по хавайски да са,аз тиквички не ям.