Необходими продукти:
- 1 тиквичка
- 1 супена лъжица брашно
- 1 чаена лъжица червен пипер
- 1/2 чаена лъжица горчица
- 1 супена лъжица соев сос
- 1-2 скилидки чесън
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/2 връзка копър
- подправки на вкус
- растително олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, обелете ги и ги нарежете първо на дълги филийки, а след това - на по-малки парчета. Нарязаните тиквички прехвърлете в купа, добавете към тях брашното и червения пипер и смесете добре.
Запържете тиквичките в загрят тиган с растително масло до готовност. Бъркайте непрекъснато със силиконова шпатула.
В отделна купа смесете соевия сос с горчицата, след което добавете настъргания на дребно ренде чесън. Може да добавите и от любимата си подправка. Или малко сух босилек. Ако соевият сос, който използвате, е концентриран, не трябва да добавяте сол.
Нарежете копъра на ситно, добавете го в купата при соса и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
Изпържените тиквички сложете в купа и добавете соса. Объркайте добре и оставете да престоят 10-15 минути, пише jenata.blitz.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Цун Кай Го
10:13 12.09.2022
2 ха ха
10:17 12.09.2022
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Въпросче
11:18 12.09.2022
8 въпросче
12:37 12.09.2022