28 Септември, 2022 15:31 7 910 9

За да спите добре, изхвърлете тези 5 неща от спалнята

  • спалня-
  • интериор-
  • вещи-
  • предмети-
  • мебели

Претрупването на вещи в спалнята пречи на ума ви да си почине

За да спите добре, изхвърлете тези 5 неща от спалнята - 1
Снимка: Shutterstock

Спалнята е свято място. В тази стая човек си почива и се възстановява след края на тежкия ден и точно затова тя трябва да бъде уютно "убежище".

В опитите си да я превърнат в такова, много хора претрупват пространството с куп ненужни предмети, на които дори не им е там мястото. И изведнъж се оказва, че от оазиса за отмората не е останала и следа.

За да си остане спалнята вашето уютно убежище, тя трябва да е в добра форма и в нея да няма нищо излишно, което да отвлича вниманието ви. Само така няма да се разсейвате, да претоварвате ума си и ще може да се отпуснете и да си починете на 100%, пише jenata.blitz.bg.

Ето от кои вещи е добре да се отървете още сега, за да не съсипвате почивката си:

Телевизор

Телевизорът в спалнята притеснява много дизайнери, психолози и лекари. Светлината на екрана пречи на производството на мелатонин, гледането на филми замества разговора с партньора, а черният пластмасов правоъгълник в центъра на стената превръща помещението в хотелска стая.

Затова най-добре е да го махнете от това помещение, заменяйки го със снимки или плакати, растения във висящи саксии или друг вид неангажиращи съзнанието декорация за стена. А защо да не сложите на негово място един малък скрин? Така ще имате допълнително място за съхранение на вещите си.

Светещи електрически устройства

Зарядни, компютри и изобщо всичко, което излъчва някаква светлина, пречи на съня ви през нощта. А на дневна светлина изобилието от уреди и кабели в спалнята изглежда неуместно и неестетично.

Преместете голямата електроника в друга стая и скрийте зарядните в специални кутии. За тези, които умишлено оставят подсветка в спалнята, защото не обичат да спят в пълен мрак, е по-добре да си вземат нощна лампа с таймер, който ще се изключи след няколко часа.

Нощно шкафче с безполезни дреболии

Нощните шкафчета много бързо се препълват с всякакви дреболии: книги, списания, очила, бележници и химикалки, които никой не използва. Всичко това създава визуален шум и объркване, в което никога не можеш да намериш това, което ти трябва.

Не забравяйте редовно (поне веднъж месечно) да почиствате изцяло нощното шкафче, оставяйки само необходимия минимум неща. Стаята ще изглежда много по-подредена и определено няма как да съборите нещо съвсем случайно в тъмното.

Стол с дрехи

Ако не е стол, ще е велоергометър, синтезатор или друг предмет, върху който е много удобно да хвърляте това, което сте свалили преди лягане. Рядко някой взима това предвид, когато обмисля дизайна на спалнята, защото цялото внимание е насочено към избора на легло, довършителни работи и т.н.

Да се отървете от огромната планина от дрехи ще ви помогне една подова закачалка. Това е вариант за тези, които могат да отделят време за избор на дрехи в една цветова гама и да ги подредят красиво.

Може да използвате и кош за пране. Той е идеален за тези, които обичат да перат веднага дрехата, с която са били през деня. Изберете хубава кошница с капак и памучен чувал вътре, за да предпазите дрехите си от закачане.

Купчина непрочетени книги

Редовното четене на книги е един изключително полезен навик, който много хора искат да придобият. Тъй като през деня малцина разполагат с време, всички надежди се възлагат на минутите преди лягане.

Всички нови книги тържествено се поставят в спалнята и чакат звездния си час, но най-често остават непрочетени, предизвиквайки само чувство за вина. Затова е по-добре да отнесете колекцията си от книги в хола и да оставите само това, което четете в момента.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ели Енчева

    9 0 Отговор
    Купчините книги са ми на библиотеката,шкафчета с дреболии в спалнята нямам. Имам спалня и един гардероб. Спя си без да се притеснявам от нищо,ако не ми тропат съседите.
  • 2 Пич

    16 5 Отговор
    За да спите добре , изхвърляте само едно нещо от спалнята ! Жената !!!

    Коментиран от #3

  • 3 Ели

    9 8 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Вече не вдигаш ли самолета, щом изхвърляш жената.

    Коментиран от #4

  • 4 Аман

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ели":

    От същества , без чувство за хумор ! Затова ще спите сами !

    Коментиран от #7

  • 5 Доктора

    1 3 Отговор
    Хубаво е да имате кактус до спалнята.Предпазва от лоша енергия.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ама тя и Елито

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Аман":

    се майтапи. Тия със самолетите що се връзвате толкова. В някои случаи може грешката да е в хангара.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Злите свраки

    2 1 Отговор
    Ама чужда или собствена, пробвала съм собствена, не беше лоша, ако не гледах през прозореца, нищо не ми пречеше..!