8 Октомври, 2022 22:30 7 612 5

Недостатъците на екзотичния остров Бали

  • остров бали-
  • екзотична дестинация-
  • недостатъци-
  • надценен-
  • туристи-
  • мнение

По думите на туристи дестинацията е надценена

Недостатъците на екзотичния остров Бали - 1
Снимка: Shutterstock

Туристи посетиха индонезийския курорт Бали и разкриха кои са най-лошите аспекти от почивката на острова. Те изразиха мнението си в коментарите в публикацията в платформата Reddit, предаде pochivka.blitz.bg.

По думите им Бали се смята за надценено място. Сред основните недостатъци пътниците описват ​​задръстванията в курорта.

„Островът не е проектиран за такова изобилие от трафик по пътищата и тълпи от туристи. Много ваканционни дестинации сега са претъпкани с хора и търговски обекти. Първото нещо, което идва на ум е Танах Лот, където всички пристигат по залез слънце. Вечер стотици туристи се събират на плажа“, обясни един потребител.

Той беше подкрепен от друг коментатор. „Наистина, когато бях в Бали, бях много изненадан от броя на хората. Беше пълно с модели, които се снимат на всяка крачка за социалните мрежи и блокират гледката към природните забележителности“, каза човекът.

Туристите се оплакаха и от изобилието от боклук. "Това е ужасно. Можете да гребете в океана и да се сблъскате с найлонови торби при всяка вълна“, отбеляза потребителят под публикацията.

Имаше обаче и такива, които защитиха острова. И така, някои коментатори обясниха, че ако внимателно планирате пътуването си и посетите не най-туристическите места, тогава от престоя ви в Бали ще останат само приятни впечатления.

„Преди няколко години отидох на самостоятелно пътуване до Бали, наех мотопед и се хранех само в малки местни ресторанти. Беше прекрасно изживяване и пътуването се оказа бюджетно“, каза абонат


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фреди

    14 2 Отговор
    Бали е прекрасно място. Относно боклука,туристите го правят и после се оплакват, няма как при наличие на толкова туристи фирмите за чистота да успеят да изчистят след тях. Нека да пазим чисто,както пазим и у дома . ..Райско кътче е,да му се насладим
  • 2 БАХМАМАМУ И КУРОРТ НЯМА ДА ХОДЯ

    4 2 Отговор
    ЧЕ КОВИДАРИТЕ МЕ ЗАНУЛИХА И ИМАМ 2 ЛЕВА В ДЖОБА

    Коментиран от #3

  • 3 Що Бе

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "БАХМАМАМУ И КУРОРТ НЯМА ДА ХОДЯ":

    Хората от Западна Европа редовно са някъде на почивка , нали и там има Ковид. А, да, забравих да добавя, че на Запад освен Ковид, хората имат Майка,не Мащеха за държава. Хората една година не ходеха на работа,но държавата им плащаше почти цялата им заплата. Затова и сега обикалят цял свят,с ти утре си купи една мазна баничка за два лева и се радвай, че не живееш в лошия Запад
  • 4 Сека година

    10 2 Отговор
    Съм на балите на село
  • 5 Ами

    10 1 Отговор
    Значи всъщност недостатъкът са многото туристи, които освен задръствания правят и много боклук, като го хвърлят където им падне !