Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 10:51 1 213 1

Най-големият страх на Джон Ленън

  • the beatles-
  • бийтълс-
  • джон ленън-
  • пол маккартни

„Тревожа се за това как ще ме запомнят хора“, споделил музикантът пред Пол Маккартни

Най-големият страх на Джон Ленън - 1
Снимкa: Shutterstock

Вчера, на 9 октомври, великият музикант и певец Джон Ленън щеше да навърши 82 г. По този повод vesti.bg представя една история, свързана с Ленън, разказана лично от неговия приятел и колега в The Beatles Пол Маккартни.

Пол Маккартни и Джон Ленън загубили майките си прекалено рано. Болката от тази загуба се превърнала в един от факторите за тяхното приятелство.

Тази болка се познава единствено, когато е изпитана и тя успяла да сближи двамата музиканти, превръщайки ги в некръвни братя. Двамата се познавали един друг толкова добре, че не било трудно в много случаи да се разбират и без думи.

Джон Ленън се чувствал комфортно да споделя на Пол Маккартни неща, които никога не би споделил на друг човек. По време на един от тези разговори Ленън споделил нещо, което направило силно впечатление на неговия приятел и колега от The Beatles.

За един страничен човек по това време Джон Ленън бил едно момче от Ливърпул, което от нищото успяло да се издигне до върха. Това предполагало, че животът му най-вероятно бил въодушевителен.

Макар и на повърхността нещата да изглеждали розови, Ленън си оставал просто човек, изпълнен със същите страхове, които държат будни по цяла нощ и другите хора по Земята.

Въпреки признанието, което получавал като текстописец и музикант, Ленън се тревожел изключително много за това, което ще остави след себе си и как ще бъде запомнен от хората, когато си отиде от този свят.

„Спомням си, че Джон беше малко несигурен“, споделя Маккартни по време на интервю в предаването „60 минути“ по телевизия CBS.

„Специално си спомням как веднъж, ей така от нищото, просто каза: „Тревожа се за това как ще ме запомнят хора“, допълва още Маккартни.

В този миг Пол Маккартни се намесил и побързал да успокои Ленън с думите: „Ти ще бъдеш запомнен като един от най-великите хора.“


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 батка

    0 1 Отговор
    Да не го блъсне кола.