Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 11:45 2 300 3

Проведе се специална изложба на коргита в София (СНИМКИ)

  • изложба-
  • софия-
  • корги-
  • порода кучета-
  • елизабет ii

За първи път на едно място в България се събират стопани и любители на любимата порода на покойната кралица Елизабет II

Проведе се специална изложба на коргита в София (СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

Специална изложба на кралската порода кучета "Корги" се проведе за първи път у нас. В столичният парк зад музея "Земята и хората" десетки малки кучета се състезаваха в изпълнение на команди.

За първи път на едно място в България се събират стопани и любители на любимата порода на покойната кралица Елизабет II.

Марсел е на 3 години и 7 месеца от София. Роден е в Букурещ, но още когато е на два месеца се запознава с българските си стопани. Вече има и кариера в съревнования - бил е републикански шампион през 2020 година, както и носител на клубната изложба.

Организаторите на изложението споделят, че интересът към породата "Корги" у нас е голям, пише BGONAIR.

"Реално идеята на тези изложби е да бъдат кучетата оценени по стандартите. Оценяват се кучетата по външен вид, пропорции, характер. За наша изненада реално интересът беше изключително голям", каза организаторът Габриела Стоименова.

Специално от Обединеното кралство за изложбата в България е един от най-добрите познавачи на "Коргита" - киноложката Рослин Гардинър.

"Съдийствала съм навсякъде в света, но за първи път в България. Имаме изисквания, специфични за породата. Има си белези, по които можем да разберем дали коргитата са в идеалните стандарти", каза Гардинър.

Рослин Гардинър беше впечатлена и от перфектния начин, по който се грижат стопаните за любимците си в България. С интерес очаква да научи кога ще е следващата дата за изложението у нас, за да може да се включи.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 1111

    1 0 Отговор
    Изглеждат сладки, докато са малки. После стават доста несъразмерни.
  • 3 рецепционисте,

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    А ти върви да хапваш суджуци на рецепцията.