Last news in Fakti

25 Октомври, 2022 14:15 2 632 17

Следят под лупа как се облича първата жена премиер на Италия (СНИМКИ)

  • моден стил-
  • джорджа мелони-
  • премиер-
  • италия-
  • модни експерти

Модният стил на Джорджа Мелони поражда небивал интерес

Следят под лупа как се облича първата жена премиер на Италия (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС

Откакто дясната партия „Италиански братя” спечели изборите в Италия преди месец, модният стил на нейната лидерка Джорджа Мелони поражда небивал интерес. А по време на поредицата от тържествени събития в края на миналата седмица, с които Мелони официално бе назначена за премиер на Италия, тоалетите бяха анализирани щателно от местните модни експерти, предаде БТА.

Още преди да стане първата жена премиер на страната, тя наложи удобния стил на обличане. Мелони е почитател на широките панталони, свободно падащите сака и най-вече на ниските обувки – сникърси и мокасини, с които може да се движи бързо и да прекарва дълги часове по митинги и на заседания. В случаите, когато залага на поли, предпочита също широко разкроените модели. Тя наложи и модата на плисираната пола-панталон.

Предпочитаните цветове от новата италианска премиерка са сиво, бежово, кремаво, бяло, тъмно синьо. Но Мелони не избягва и други цветове – нежно розово, червено или елегантно черно.

Всичко това тя съчетава понякога с големите шалове и пелерини, а понякога и с пуловер, небрежно наметнат на рамената.
По отношение на чантите новата италианска премиерка предпочита модели, които са функционални – големи и широки чанти, в които би могла да сложи папки с документи. Малките луксозни и скъпи чантички не са в нейния стил.

Прическата на Мелони през годините почти не се промени - права, дълга до раменете. Но в последно време тя изруси косата си, която предпочита да носи разпусната. Понякога обаче я събира и на опашка.



На консултациите при президента Серджо Матарела миналия петък и после при връчването на премиерския мандат Мелони се появи с много тъмносин костюм с панталон. На пищната церемония по полагане на клетва в събота в Двореца Куиринале тя беше с елегантен черен костюм с панталон. Заразени от тази нейна модна линия, всички министърки от кабинета ѝ се появиха също с костюми с панталони.

На церемонията по предаване на властта от досегашния премиер Марио Драги на Мелони вчера в Двореца Киджи Мелони пак беше с черен костюм. Тук направи впечатление, че тя дойде с ниски обувки. За ритуала по предаване на камбанката, с която премиерът открива заседанията и въдворява спокойствие насред министрите, Мелони се преобу и се появи на висок ток, но после отново ги смени с удобните ежедневни обувки.

На никого не убягна и това, че бижутата, които Мелони бе избрала за всички тези церемони, бяха ненатрапчиви. А най-коментираният аксесоар беше плетената гривничка с цветовете на италианското знаме, която тя носеше.

Според анализатори стилът на Мелони наподобява на модерна версия на стила на Ангела Меркел, която през дългите си години като канцлер на Германия залагаше на функционалните костюми с панталон и само в редки случаи, на оперни премиери, се появяваше с рокли с деколтета. Стилът на Мелони няма нищо общо например с пристегнатите костюми на бившата британска премиера Тереза Мей, която остана в история с екстравагантните си обувки и с някои доста странни цветови съчетания на тоалетите си.

Модни коментатори определят стила на новата италианска лидерка като стил на работеща жена, която няма време за губене в подбор на впечатляващ тоалет или бижута. „Стилът Мелони” показва, че за нея работа е на първо място, отбелязват експертите.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ротшилд акбар

    15 5 Отговор
    Какви неща следят еандерталците в Италия... Никой не пита как така тази направи 180 градуса завой и от евроскептик стана европоклонник.
  • 2 Долу Ес

    17 3 Отговор
    съвсем скоро италианците ще разберат, че глобалистите и юдеите пак ги излъгаха

    Коментиран от #10

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 3 Отговор
    Скоро и как се СЪБЛИЧА може да се окаже , че следят ‼️

    Коментиран от #16

  • 4 Псевдоним

    6 6 Отговор
    Повече се интересувам как се съблича.
  • 5 Цако Даков

    6 5 Отговор
    По-интересно е как се съблича...
  • 6 свидетел

    3 5 Отговор
    прашките да са задължително DG от Китай !

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ЕВРОНЮЗ

    8 2 Отговор
    И като допълнение към горното... МЕЛОНИ, на италиански значи,, пъпеш . Та пъпеша започна политическата си кариера като член на,, Форца Италия , през 2007/2008 година беше министър на младежта в правителството на Силвио Берлускони... През 2011 година след преврата на световната банка в Италия някой даде пари на девойката да прави партия. След 1/2 години тайничко беше приета в групата на,, TRENTA , в която членуват 30-те най влиятелни банкери в света...... Ха сега познайте какво стои зад тоалетите на Джоджа Мелони..???
  • 9 Тиква

    4 0 Отговор
    Стилна премиерша. Не е толкова важно в днешно време как се обличаш. Гледай народа и страната си да бъдат добре. Браво на дамата.
  • 10 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Долу Ес":

    За това си прав! Те го разбраха на време.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 глоги

    0 3 Отговор
    много тъмносин костюм с панталон. Киджи Мелони...НЕЩО МАЙ,А?!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 хммм

    2 0 Отговор
    Ами спортно–шик. На мен ми харесва!
  • 15 незнайко

    0 3 Отговор
    Както и да се облича годините на никого не прощават .
  • 16 Калпазанин

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Те там дронове нямат ли, сто да ги вкарват през прозорците
  • 17 ???

    2 0 Отговор
    Не гледайте как се облича ,а какво ще направи за народа!!!!Това е важното ,парцалаците ги оставете!!!