Last news in Fakti

25 Октомври, 2022 14:28 3 238 3

За какво използват активния въглен опитните домакини?

  • активен въглен-
  • въглен-
  • почистване-
  • домакинство-
  • хигиена-
  • влага-
  • домакиня

Добрите домакини разчитат на безотказните свойства на активния въглен в домакинството

За какво използват активния въглен опитните домакини? - 1
Снимка: Shutterstock

Често опитните домакините използват активен въглен в ежедневието, разчитайки на него като на незаменим помощник. Те отдавна да се убедили в неговите ползи. Този черен прах намира приложение не само за пречистване на водата от замърсители и тежки метали, но и активно се използва в медицината, информира в. Струма.

Ето кои са местата, на които опитните домакини задължително слагат активен въглен в дома си:

В хладилника

Ако се появи неприятна миризма в хладилника или кухненските шкафове, активният въглен ще ви помогне. Достатъчно е да поставите купа с няколко таблетки в хладилника или шкафа и миризмата бързо ще изчезне.

Този метод работи добре, ако трябва бързо да освежите коша за боклук или котешката тоалетна.

В обувките

Активен въглен може да се сложи и в обувките, ако те миришат лошо. След тази процедура няма да остане и следа от неприятната миризма.

В банята, в килера и мокрото помещение

Мухъл и гъбички най-често се образуват там, където има висока влажност: банята, килера, мокрото помещение. Активният въглен е в състояние да абсорбира всички неприятни миризми и да намали влажността.

За да се предотврати появата на влага, няколко таблетки активен въглен се поставят на местата, където се задържа влага, например на перваза на прозореца.

Ако вече се е появил мухъл, първо трябва да го почистите с помощта на почистващи препарати и едва след това да използвате активен въглен.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стар алкаж

    4 2 Отговор
    абе активен въглен се ползва се за промивки
  • 2 Чешърския котарак

    3 2 Отговор
    Активен въглен ползват в електроцентралите край Гълъбово,но не за улавяне на неприятни миризми и за намаляване на влажността. Създават доста неприятни неща.
  • 3 Соваж бейби

    4 3 Отговор
    Глупости и фантазми ,номер 1 е дал единият пример използва се и за измиване на зъбите на пудра със специална четка 2 пъти в месеца ...В хладилника се слага нарязан лимон всичко попива веднага ,на други места се слага смляно кафе ,само че има много ефикасни бои и препарати за мухъл ,за обувки специални спрейове ,пасти,стелки за еднократна употреба и ги хвърляш с аромат мащерка да не цапа вътре обувката .....кой търси информация намира за подръжка на обувки