Last news in Fakti

26 Октомври, 2022 14:45 829 6

Джейсън Момоа подкрепя Лула за президент на Бразилия

  • джейсън момоа-
  • лула да силва-
  • президент-
  • бразилия-
  • избори-
  • подкрепа

Леонардо ди Каприо, Марк Ръфало и Марк Хамил също застанаха зад бившия ляв държавен глава

Джейсън Момоа подкрепя Лула за президент на Бразилия - 1
Снимка: БГНЕС

Звездата от "Аквамен" Джейсън Момоа стана поредната холивудска знаменитост, която изрази подкрепата си за Луис Инасио Лула да Силва на изборите в Бразилия, като се присъедини към Леонардо ди Каприо, Марк Ръфало и звездата от "Междузвездни войни" Марк Хамил.

Лула, бившият ляв президент на Бразилия, се изправя срещу крайно десния президент Болсонаро, чиято политика е обвинявана за безконтролното унищожаване на амазонската тропическа гора, пише БГНЕС.

В понеделник 43-годишният Момоа се включи в Инстаграм, публикувайки сърчица над новинарско заглавие, показващо, че преднината на Лула пред Болсонаро се увеличава, докато двамата се отправят към важния втори тур на изборите тази неделя.

Колегата му, актьорът от супергероите Марк Ръфало, който изпълнява ролята на Хълк във франчайза "Отмъстителите" на Marvel, миналия месец публикува видеоклип, в който подкрепя Лула.

Той призова бразилците да помислят за "глобалните последици от вашите избори" и ролята им в борбата с изменението на климата.

"Това, което се случва с тропическите гори и коренното население, което е там, ще повлияе на останалата част от света за хилядолетия напред", каза Ръфало.
Той добави: "В момента лидерът, който е в най-добра позиция да защити тропическите гори, е Лула."

Броени дни остават до гласуването на 30 октомври, а двамата съперници се борят да спечелят нерешителните избиратели в исторически напрегнатата надпревара.

Според неотдавнашно социологическо проучване Лула има 52% от гласовете на втория тур, срещу 48% за Болсонаро. Момоа е най-новата знаменитост, която се обявява срещу Болсонаро, чийто мандат е белязан от засилено обезлесяване, повече сеч и изселване на коренното население в Амазония.

Преди първия тур на изборите актьорът от "Междузвездни войни" Марк Хамил написа в Туитър: "Бъдещето е ТВОЕ, Бразилия", заедно с шарж на бившия президент с надпис "Лула Скайуокър".

Леонардо ди Каприо, който отдавна се занимава с опазване на околната среда, насърчи бразилците да гласуват, като посочи значението на Амазония.

Болсонаро се бори за втори мандат след четиригодишен мандат, в който беше порицаван за справянето си с пандемията от коронавирус и за противоречивите си изказвания по отношение на жените, пресата и малцинствата.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Харесвах го

    1 7 Отговор
    но се оказа комуняга

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Еваларка..

    6 0 Отговор
    Лулата е ел комунарио,мрази Щатите и Извратеняците..
  • 3 мириши на бунак

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Харесвах го":

    само бунаците не разбирете че в щатите либерали-деморкати са най-върлите троцкисти-комунисти

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Чалга партизанин

    2 2 Отговор
    Аз пък подкрепям Луна за президент
  • 6 глу

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "мириши на бунак":

    Е лулата какъв е?