Last news in Fakti

28 Октомври, 2022 11:45 1 675 3

Вокалистката на Nightwish е диагностицирана с рак на гърдата

  • nightwish-
  • флор янсен-
  • рак на гърдата-
  • диагноза

Флор Янсен разкри новината в съобщение до феновете

Вокалистката на Nightwish е диагностицирана с рак на гърдата - 1
Снимка: БГНЕС

Вокалистката на Nightwish Флор Янсен, която е начело на финландската симфонична метъл група от почти десетилетие, разкри, че е диагностицирана с рак на гърдата.

Янсен разкри новината в съобщение до феновете, което беше споделено в Twitter вчера, като заяви, че е била диагностицирана преди малко повече от две седмици и днес ще се подложи на операция за отстраняване на тумора. "Прогнозата ми е много добра", пише Янсен, предаде life.dir.bg.

"Изглежда, че това е неагресивен рак, който не се е разпространил. Ще запазя гърдата си. И ще бъда свободна от рак след тази операция плюс локално лъчелечение, което ще се проведе три месеца след тази операция, надявам се", продължава тя, като добавя, че "ще знае повече след операцията, за да види дали тази положителна прогноза се запазва".

"Думата "рак" е шокираща. Всичко, което си намирал за важно в живота преди тази диагноза, се променя радикално в рамките на няколко минути. Сега просто искам отново да съм здрава. Искам да видя как дъщеря ми се превръща в жена, искам да живея!" Янсен пише.

"Най-страшното в тази диагноза е, че си мислех, че съм здрава! Не усещах рака, не знаех, че е там, докато като жена над 40 години не отидох на стандартен преглед с мамограф. Нещо, което много държави предлагат, безплатно дори за щастливците".

Янсен продължи с изказването си, за да насърчи редовните прегледи. "Мамографията е животоспасяваща! Неудобно е и може да си мислите, че така или иначе няма да имате нещо в гърдите си, но отидете!", каза тя. "А за мъжете, които четат това: напомнете на жена си, приятелката си, майка си, сестра си да се прегледат.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Найтуиш

    4 0 Отговор
    Там може и подобни прегледи да са безплатни, но тук има търговски дружества и здравна каса, както и над един милион извън системата на здравеопазване. В бг ситуацията е по-скоро nightmare отколкото Nightwish.

    Коментиран от #2

  • 2 Идън

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Найтуиш":

    Понякога се питам защо кошмарите се стоварват на хора, които не ги заслужават... и точно в моменти, когато трябва да се радват на живота ...Желая на Флор да бъде силна и да вярва в успеха над този кошмар. Тази вяра е половината от лечението.
  • 3 Идън

    3 0 Отговор
    Дъщерята на Флор е на 5 години и носи името Фрея- богиня на любовта и щастието в скандинавската митология. А от любовта между Флор Янсен и барабанистът на Сабатон- Ханес Ван Дал се ражда Фрея.На Найтуиш предстои световно турне и началото е в края на ноември. Дано всичко свързано с това заболяване отмине бързо и леко и Флор да се качи щастлива на сцената.