Last news in Fakti

29 Октомври, 2022 12:53 3 773 15

Обвиниха Тейлър Суифт в "дебелофобия" заради ново ВИДЕО

  • тейлър суифт-
  • дебел-
  • обвинения-
  • критики-
  • ново видео-
  • нова песен

В новия си клип към песента "Anti-hero" Тейлър се качва на кантар, който изписва думата "Дебел"

Обвиниха Тейлър Суифт в "дебелофобия" заради ново ВИДЕО - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

На Тейлър Суифт ѝ се наложи да промени музикалния клип към един от новите ѝ хитове дни след пускането му. Певицата е подложена на сериозни критики заради сцена от него, пише NOVA.

В оригиналния видеоклип към песента Anti-hero ("Антигерой") Суифт стъпва на кантар, на който е изписано "FAT" (дебел), докато нейното алтер его разочаровано поклаща глава.

Критиците и засегнати интернет потребители твърдят, че сцената е "дебелофобска" и засилва негативните конотации на думата "дебел".

"Антигерой" е част от новия албум на Суифт. Издаден миналата седмица, Midnights („Полунощ”) вече счупи рекордите в Spotify за най-слушан албум в рамките на ден.

Успехът му обаче отчасти е засенчен от полемиките в мрежата относно "спорния" видеоклип, чийто автор и режисьор е самата Тейлър Суифт.

"Гледайте моите кошмарни сценарии и натрапчиви мисли, които се разиграват в реално време", това написа тя в Twitter под песента.

Писателката Аманда Ричардс открито я критикува: "Сигурна съм, че в личната история на Тейлър има куп нюанси, но нюансите не са това, което носи тази сцена”, написа тя, като допълни, че вместо това "получаваме поредното бързо ударно напомняне, че това да бъдеш дебел е ужасно нещо. И честно казано, просто нямаме нужда от повече такива неща", категорична е Ричардс.

Не липсваха обаче и фенове, които подкрепиха певицата. Мнозина коментираха, че по този начин Тейлър изобразява своя опит с хранителните разстройства и налагането на "перфектния образ", който популярните личности "трябва" да поддържат. Тя самата е била мишена за такива подигравки, заради което чрез клипа си иска да изведе тези грозни неща от шоубизнеса наяве.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    22 0 Отговор
    Дебелофоб!? Нова дума, ново "престъпление". Да си дебел право ли е или заболяване?

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 цербер

    17 0 Отговор
    След като вече има дебелофобия,ще се появи и слабофобия. Кльощофобия също.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Чешърския котарак

    16 0 Отговор
    А шоколадофобия и тортофобия ще има ли?
  • 6 Мими

    18 0 Отговор
    А мозъкофобия ?
  • 7 Соваж бейби

    13 0 Отговор
    Еха уеш ,нова дума излиза на мода .Интересно ми стана спрежение и интонация след като на различни думите са различни и асоциациите също ?Например тук е гро ваш,грос кю или биг мама .Пълничките хора страдат или умират от сърдечни проблеми ,обездвижват се ...трябва да мотивират за себе си и собственото си здраве.Не да назначаваме закръглени манекени да се разхождат по подиумите на модните дефилета !
  • 8 психо

    10 0 Отговор
    някои "слаби" анериканци са обидени
  • 9 Отговор

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос":

    Проблемите с наднорменото тегло са заболяване. Има професионалисти включително и университети по света които се занимават с тези въпроси ... доколкото съм наясно един от основните проблеми, е че през последните години в много от храните се слага захар което води до един вид пристрастяване към някои от тях ... Хората с наднормено тегло имат по-често и здравословни проблеми. За съжаление явно някои критикуват без да са запознати с всички аспекти.

    Коментиран от #11

  • 10 един

    4 1 Отговор
    Много добре пеене на Тейлър Суифт,заслужено я ценят почитателите ѝ!
  • 11 Това е целта на

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Отговор":

    задкулисието. Хората да са дебели, мързеливи, безволеви, консуматори и болни. Затова храните са ГМО, пълни с химия, захари, палмови масла, консерванти и всякакви отрови. Това са причините ЗА и последиците ОТ наднорменото тегло. Другата крайност, не по - малко вредна е анорексията.
    Ако погледнем филмов материал от 70те и 80те години на миналия век, хората са нормални и няма дебели, след 90те картината масово се променя. Защо ли? Съвсем не е случайно. Цел - на първо място са пари, пари и комбинирано с власт. Неконтролируема власт. За това са "филиите" и "фобите" да противопоставят, ограничават все повече правото на свободно изказване и така до пълната Власт на "богопомазания елит".
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Съпруг

    7 1 Отговор
    Казах и, че е дебела. След това не я видях цели три дни. Чак на четвъртия ден започнах да я виждам малко с лявото око.
  • 14 такаето

    11 0 Отговор
    свинския елит се е разквичал - а това че масово се пее за убийства кражби пари секс наркотици ... ???
  • 15 От дебели

    8 1 Отговор
    Не ми става !