Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 15:58 3 575 4

Хенри Кавил си тръгва от "Вещерът", ролята на Гералт отива при Лиъм Хемсуърт

  • хенри кавил-
  • вещерът-
  • лиъм хемсуърт-
  • смяна-
  • актьор

Феновете на франчайза не са никак доволни от смяната

Хенри Кавил си тръгва от "Вещерът", ролята на Гералт отива при Лиъм Хемсуърт - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Netflix поднови "The Witcher" за четвърти сезон, но в хитовия фентъзи сериал няма да участва най-познатото до този момент лице. Хенри Кавил ще напусне продукцията след края на предстоящия трети сезон, а Лиъм Хемсуърт ще поеме главната роля на Гералт от Ривия в четвъртия сезон на поредицата.

Новината за смяната в актьорския състав бе обявена в събота следобед, като Хемсуърт и Кавил също публикуваха изявления. Ако се вгледаме в тона на двете изявления, решението изглежда е приятелско предаване на факела, предава Variety.

"Пътуването ми като Гералт от Ривия беше изпълнено както с чудовища, така и с приключения, и уви, ще оставя медальона и мечовете си за сезон 4", каза Кавил в изявление в Instagram. "На мое място фантастичният г-н Лиъм Хемсуърт ще поеме мантията на Белия вълк. Както и при най-великите литературни герои, предавам факела с уважение към времето, прекарано в превъплъщение на Гералт, и с ентусиазъм да видя как Лиъм ще възприеме този най-завладяващ и нюансиран мъж. Лиам, добри господине, този герой има толкова прекрасна дълбочина, насладете се на гмуркането и вижте какво можете да откриете."

"Като фен на Witcher съм на седмото небе от щастие от възможността да играя Гералт от Ривия. Хенри Кавил беше невероятен Гералт и за мен е чест, че ми подава юздите и ми позволява да поема остриетата на Белия вълк за следващата глава от приключението му", се казва в изявлението на Хемсуърт. "Хенри, от години съм твой фен и се вдъхнових от това, което си направил за този любим герой. Може би трябва да запълня големи обувки, но съм истински развълнуван да навляза в света на "Вещерът".


Кавил влиза в ролята на ловеца на чудовища Гералт във "Вещерът" от дебюта на сериала на Netflix през декември 2019 г. Предстоящият трети сезон на сериала, чийто премиерен прозорец е определен за лятото на 2023 г., сега ще бъде последният за актьора като част от поредицата.

Феновете на сериала, книгите и игрите приеха меко казано зле смяната в актьорския състав. За хиляди фенове по цялата земя Хенри беше перфектното превъплъщение на Гералт. При старта на телевизионната поредица дори самият Кавил не можеше да сдържа ентусиазма си, че ще влезе именно в ролята на Вещера. Той не спира какъв голям фен е на игрите, както и на поредицата книги от полския автор Анджей Сапковски. Така че фактът, че е решил да се оттегли от проект, който обича толкова много, определено събуди съмнения във феновете. Преди време Хенри Кавил беше заявил, че единствената причина да се откаже от мечовете на Гералт би била сериозна промяна на сюжета или оригиналното съдържание на книгите, по които се води сериала.

Наскоро бивш продуцент, работил по "Вещерът", заяви сензационно, че продуцентите и сценаристи на сериала силно мразили игрите и книгите, заради което променили страшно много случващото се на малкия екран. Феновете подозират, че именно това е причината Хенри да предаде щафетата на Лиъм. Мнозина не одобряват, че наложеното от Холивуд в последни години "разнообразие" на герои от различни раси и сексуални принадлежности, се е пренесло и в поредицата, написана от поляка Сапковски през 90-те години на миналия век.

Феновете не могат да разпознаят любимите си герои от игрите и книгите, а сюжетът се променя от оригиналния с всеки изминал епизод. Какво точно е накарало Кавил да напусне си остава мистерия.

Лиъм Хемсуърт е най-известен с ролята си на Гейл Хоторн в поредицата "Игрите на глада", където си партнира с Дженифър Лорънс и Джош Хътчърсън. Неотдавна той участва заедно с Кристоф Валц в поредицата "Най-опасната игра" на Roku Channel, която беше подновена за втори сезон през август 2021 г. Той участва и в предстоящия трилър на Ръсел Кроу "Poker Face".

Хенри Кавил си тръгва от "Вещерът", ролята на Гералт отива при Лиъм Хемсуърт

Хенри Кавил си остава "желана стока" в развлекателната индустрия. Актьорът играе заедно с Мили Боби Браун в "Енола Холмс 2", който излиза по Netflix следващата седмица, а наскоро подписа договор за съвместна работа с режисьора Гай Ричи по "Министерството на неджентълменската война".

Освен това Кавил потвърди, че ще се превъплъти отново в ролята на Супермен в предстоящ филм на Warner Bros, въпреки че към момента няма сценаристи или режисьори, които да са свързани с проекта.

Новината за завръщането на Кавил в ролята на Супермен идва почти пет години след "Лигата на справедливостта" от 2017 г., който отбеляза последната продължителна поява на актьора в ролята на супергероя на DC Comics. Въпреки това Кавил направи епизодична роля в наскоро излезлия "Черния Адам", появявайки се в поредица, която подканя към битка между Супермен и антигероя на Дуейн Джонсън. Кавил е получил разрешение да си вземе почивка по време на снимките на третия сезон на "Вещерът", за да заснеме появата си в "Черният Адам".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чакайте

    3 0 Отговор
    да преместя нещо
  • 2 Явно

    2 1 Отговор
    Демек Тор става Дъ У йтчър
  • 3 явно не

    1 0 Отговор
    Слагат оня от мъпетите дет играе и в игрите на глада
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.