Last news in Fakti

2 Ноември, 2022 08:33 6 999 6

Соня от село Брежани с нова победа в "Гласът на България"

  • соня-
  • галена-
  • брежани-
  • гласът на българия

Ангелогласната певица избра отбора на Галена

Ангелогласната Соня Михайлова от село Брежани, която „взриви“ сцената на „Гласът на България“ с изпълнението си на песента „Излел е Дельо хайдутин“, отново продължава напред в предаването. В неделя, в разгара на едни от най-емоционалните етапи в „Гласът на България“ – вокалните двубои, на голямата сцена един срещу друг се изправиха Соня Михайлова и Донко Марков /на снимката/, които просълзиха не само треньорите, но и всички в залата с блестящото си изпълнение на емблематична народна песен „Лале ли си, зюмбюл ли си”, пише struma.bg.

„Усещам, че трябва да продължа с теб!”, каза Галена на Соня и избра тя да продължи в нейния отбор! Със своя космически глас нашата Соня ще се състезава и на кросбитки!

Припомняме, че на кастингите 24-годишната Соня избра да бъде в отбора на Галена. Попфолк певицата, която в миналия сезон стана шампион с Петя Панева, каза безапелационно „Да“ на Соня, давайки ѝ шанс да се изправи в директна битка и да се бори за оставане до финалите и спечелване на предаването.

Магията на песента, която прозвуча в нейното изпълнение, накара и четиримата членове на журито да се обърнат. Соня имаше възможността да избира от Любо Киров, Иван Лечев, Дара и Галена. В крайна сметка ангелогласната певица избра отбора на Галена.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Явертъ

    4 1 Отговор
    Лошо нема ама що изгони ревящия в стил Напалм дет пич? Той требваше да спечели. Як е!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Идън

    2 4 Отговор
    Не е справедливо спрямо другите участници. Има други предавания и състезания специално за българска народна песен. Все едно да правим избор между състав на Майкъл Флетли и български танцов състав за народни танци...Естествено ще изберем българското- то ни е в душата.

    Коментиран от #4

  • 4 копи пейст

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Идън":

    В съседните на България страни – Турция, Гърция, Сърбия, Македония бяха създадени съвременни музикални стилове, основани на фолклора на съответните народи. От този вид е съвременната попмузика в Гърция – “елиники травуда”, за чийто баща с основание може да се приеме големия гръцки композитор Микис Теодоракис. Като следствие от безкрайно убитото национално самочувствие, от дълго време в България само се копират чужди музикални форми. В резултат на това ние се обогатихме с нови музикални жанрове от вида “стара градска музика”, която копира музика от Чехия, Украйна, Германия, Франция и др.; “естрадна и забавна музика” основана на копия от Италия, Англия и САЩ и напоследък “чалга”, основана главно на цигански, турски и гръцки напеви и съпровод. Истинското музикално наследство на българите обаче тъне в забрава и постепенно изчезва. От това губят не само българите, от това губи Европа и света, защото културното разнообразие се унищожава.

    Коментиран от #5

  • 5 Идън

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "копи пейст":

    Никога не е тънало в забрава. Български народни песни са вдъхновявали и вдъхновяват световни музиканти да творят и да се възхищават. Примери- много.Във филмовата музика- също се използват мотиви или цели песни. Дразнещото е, когато си ги приписват като свои и ги включват в албумите си като автори.За Гласът- двамата- Соня и Дончо имат страхотни гласове. Против съм всяка година да се повтаря едно и също- това обезсмисля това предаване. и не се прави в никоя страна- нима италианският Глас не може да пее италиански класики и само на италиански.
  • 6 Най ме кефи

    1 0 Отговор
    Много важно ......