Last news in Fakti

7 Ноември, 2022 08:50 3 475 6

Верка Сердючка продаде Rolls Royce-а на Фреди Меркюри

  • верка сердючка-
  • фреди меркюри-
  • лимузина-
  • автомобил-
  • rolls royce

Солистът на Queen Фреди Меркюри купува лимузината през 1979 г.

Rolls Royce Silver Shadow от 1974 г., принадлежал някога на Фреди Меркюри, беше продаден на търг на „Сотбис“ в Лондон за 286 250 паунда (над 325 000 евро), съобщи китаристът на Queen Брайън Мей в личния си сайт. Автомобилът е закупен преди няколко години от украинския артист Андрий Данилко, известен със сценичния си персонаж Верка Сердючка, който е голям фен на групата и първоначално има намерение да създаде около него мащабна изложба или дори музей на Queen в Украйна, пише segabg.com. Войната в региона обаче променя плановете му и той решава да продаде на аукцион лимузината на Фреди и да дари всички приходи на фондацията Superhuman Center за създаването на специализирана болница в западния украински град Лвов за реконструктивна хирургия, психологическа подкрепа и рехабилитация за хора, ранени по време на конфликта в Украйна. Болницата ще отвори врати в началото на пролетта на 2023 г. и ще помага на украински герои от войната и цивилни да възстановят здравето си. Събраната сума ще способства и обучението на лекари в сферата на протезирането на крайници.

Солистът на Queen Фреди Меркюри купува лимузината през 1979 г., но никога не я е управлявал лично, а е ползвал услугите на шофьор, тъй като до края на живота си легендарният певец не е имал шофьорска книжка. В този Rolls Royce Silver Shadow се е возила и Монсерат Кабайе, с която Меркюри записва „Барселона“ за олимпийските игри в каталунската столица. След смъртта му през 1991 г. Ролс-Ройсът става собственост на сестра му Кашмира, която през 2013 г. го продава. Тогава тя получава за него едва 85 000 евро.

Сайтът News.ru уточнява, че именно Данилко е купил лимузината през 2013-а, но така и не успява да я вкара в Украйна поради проблеми с митническото освобождаване и през цялото време колата е била в Лондон.

Украинският актьор комедиант и певец Верка Сердючка е последният известен собственик на возилото. От аукционната къща, която не е начислила такси и комисиони за сделката, извършена за добра кауза, не разкриват кой е купувачът на лимузината на Фреди. Първоначално заложената цена за нея е била 20-30 000 лири стерлинги.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    17 4 Отговор
    "Солистът на Queen Фреди Меркюри..." - солисти има в народната музика и при чалгата. В рокмузиката, където има инструмент соло-китара, на певеца му викат вокалист. И сега - каква група е Куин се пита в задачата.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 волан

    6 1 Отговор
    Верка Сръдлата дава средства за специализирана болница,а нашите дебели богаташи не бафкат. Седят в НС и се джавкат. А хората събират капачки.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 пффф

    0 0 Отговор
    Грозник!