Last news in Fakti

7 Ноември, 2022 13:15 23 153 24

Деница Сачева просълзи бившата съпруга на Бойко Борисов

  • деница сачева-
  • стела костова-
  • бивша съпруга-
  • бойко борисов-
  • просълзи-
  • трогателна история

Костова научила за съдбата на възрастен човек от публикация в социалните мрежи на бившата социална министърка

Трогателна история на мъж на преклонна възраст, който иска да събере своите деца с психични заболявания, разплака първата съпруга на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов – д-р Стела Костова.

Костова научила за съдбата на възрастния човек от публикация в социалните мрежи на бившата социална министърка Деница Сачева, която лекарката сподели в собствения си профил във Facebook, пише "Блиц".

Приятелка на д-р Стела Костова написа коментар, в който обясни, че се е разплакала, докато чете тъжните думи на Деница Сачева. „Да, и аз, всичко в тази история. Дори, че са можели да осиновят дете ... има истории, които не се забравят“, отвърна Костова.

Ето и историята, с която Деница Сачева насълзи очите на бившата жена на Борисов:

Много отдавна не пиша нищо лично в мрежата. Правилно или не, прецених, че е по-добре така. Не правя и снимки от приемните си като народен представител, защото ми е неудобно да използвам лицата на хората, доверили ми проблемите си, за да доказвам незнайно на кого, че си върша работата. Днес обаче ми се случи нещо, което ме накара да пиша. Направо ми хвана ръката и тя сама записа по клавиатурата.

Дойде един човек - скромен, дребен, слаб, белокос, на 80 години. Оженил се през 1963 година. Последвали две деца. Оказало се, че съпругата му страда от тежко психично заболяване.

Приел съдбата си и се грижел за семейството си. Когато децата пораснали и завършили училище, отключили същото заболяване като майка си. Въпреки изключителните трудности, човекът се грижил и за тримата. Накрая обаче се наложило да бъдат настанени в институции.

Синът отишъл в една, майката и дъщерята в друга. Прекарал 18 години пътувайки между институциите, за да ги вижда. Съпругата му починала. А той самият вече също достигнал сериозна възраст.

Помоли да помогна децата му да живеят заедно в един център, за да може спокойно да си отиде от този свят, знаейки, че ги е събрал и не са самички. Синът му дори се е влошил междувременно и е в психиатрия. На другия край на България спрямо Добрич.

За съжаление, консултациите, които направих, показаха, че диагнозите им са толкова тежки, че това е почти невъзможно. Не знаех как да му го кажа. Направо ми беше изчезнал гласът. И просто се взирах в него, изучавайки всеки детайл от лицето му. Човекът говореше тихо, спокойно, дълбоко. Гласът му съвсем леко притреперваше. Сълзите плуваха в очите му, но така и не се спускаха надолу, защото мъката в него ги удържаше като със стоманени въжета.

Предложих му помощ да отиде да види сина си. Трябваше да смени три автобуса, за да стигне до него. Попитах го ще издържи ли, иска ли. Той грейна и каза: "Аз ден и нощ искам". Изкуших се да питам какво му е помогнало да издържи. "Вярващ съм", каза той учуден, че питам изобщо. "Никога не ми е минавало и през ум да изоставя жена си и децата си. Съжалявам само, че не ни бяха казали диагнозата ѝ навреме. Можеше да осиновим дете, ако знаехме".

Тръгна си и се разбрахме да се чуем, за да ми разкаже за срещата със сина си. Гледах го как се отдалечаваше и си мислех за безусловната любов и вярата. Той си мислеше, че аз съм му помогнала, защото платих пътя до сина му. А всъщност ми беше помогнал той, защото ми показа пътя.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Меймед

    17 40 Отговор
    Само когато един истински родолюбец като Мустафа Карадайъ стане президент на България ще процъфтим и всичко ще се оправи.

    Коментиран от #23

  • 2 Българка

    37 21 Отговор
    Защо ни занимавате със семейството на един кандидат обвиняем?
  • 3 принципен

    38 21 Отговор
    а когато боко беше на власт, тая стела дали плачеше?
  • 4 не съм чел статията но

    31 18 Отговор
    Бих сикал да кажа , че психопатите имат дарбата да се правят на човечни , но това е само за заблуда на жертвите им !

    Коментиран от #22

  • 5 един

    9 9 Отговор
    Струва ми се,дъщеря му на майка си прилича/не е че много важно,просто споделих/!
  • 6 Кочо

    27 19 Отговор
    Какви ли не сюжети ще измисли безскрупулният субект, за да се представи в малко по човешки образ! Нескопосан опит на госпожата да се сдобие с това, което и липсва! Запомнете! Не може хубав човек да се присъедини към Герб! Това е най сигурния тест! Пред време на Кочо му изпратиха някакъв досадник да проверява Кочо как работи! Два дни се мъкна подир Кочо, постоянно мрънка и посочва нередности! Кочо видя в бележника му, че е записал като цел на командировката - ,,контрол и помощ"! Кочо тогава го насмете, без да се интересува от последствията и му каза точ в точ какво мисли за него! Оня, вместо да се прави на началник, взе да се преструва на човечен, хрисим и благ! Бил качил някакъв човек на автостоп, тоест, проявил се като добър...! Та и тези тук търсят някакви компенсации за гузната си съвест!

    Коментиран от #7

  • 7 един

    27 19 Отговор

    До коментар #6 от "Кочо":

    Така е,Борисов е подлец от класа!
  • 8 Гнус

    26 13 Отговор
    Тази "трогателна" новина направо предизвиква рефлукс и чревен дискомфорт.
  • 9 Жени

    19 12 Отговор
    Ама каква докторка е тая? Неграмотна е. Цитат от поста й - „Да, и аз, всичко в тази история. Дори, че са можели да осиновят дете ... има истории, които не се забравят“, отвърна Костова.
  • 10 хм хм

    33 14 Отговор
    Кой вярва на тъжни думи,казани от особа с хищен поглед?Очите са огледалото на душата
  • 11 Тая

    27 12 Отговор
    хиена алчна не може да ме трогне с писанията си ни най - малко ! Двулична интересчийката !
  • 12 Кочо

    23 6 Отговор
    Пиара им да ги подсети да спасят бедстващата испанската хрътка от Димитровград! Съвместно с кмета и Делян Добрев! Сачева май там се е явявала на избори преди 10 години, тогава обаче от ДСБ! След това идва прозрение за успешна кариера и се пласира в Герб! Тази красавица изненадващо се оказа под 50 г!? Странна работа.....!!!
  • 13 За размисъл

    23 3 Отговор
    Заглавието е ОТВРАТИТЕЛНО И МАНИПУЛАТИВНО.
    Историята не е за Костова, Мостова и Дачова. Историята даже не е за наличие на човечността им. Историята е за болката, надеждата и вярата. Който не се е сблъсквал с болката на този човечец или с подобни истории, който не е преживял подобна болка е РЕДНО да мълчи и да не коментира.
    Иска се малко мисъл и емпатия за да се осъзнае човек и да се вгледа в себе си, преди да коментира.
    До АВТОРА : замислете се кое за това, кое е по-важно да се пише. ЗАСРАМЕТЕ СЕ.
  • 14 И сега кво?

    30 13 Отговор
    Моите уважения, но г-жо Костова, защо не ревете с цяло гърло,за трагичното състояние на държавата докарано от бившия ви мъж?По негово време за 12 години имаше много самоубийства и самозапалвания.Спомнете.си!
  • 15 Тома

    24 11 Отговор
    А ние се разплакахме когато за милиони докторката си купи къща в америка с откраднати пари от бившия и мъж боко тиквата
  • 16 Анонимен

    8 6 Отговор
    Сачева не ли се открехва много следващия път може и да не е листите

    Коментиран от #17

  • 17 вярно

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "Анонимен":

    Вече се оглежда за друга партия
  • 18 Такаааа...!

    14 5 Отговор
    А знаеш ли Сачева, колко такива съдби има в БГ? Когато майките на деца с увреждания се молеха за закони и помощ да отглеждат децата си , защо не се просълзи, а се чудише , как да ги махнеш от главата си !? Ама огънят гори , само там където е паднал! 12г.слушахме от ГЕРБ , как нещо не може да стане , докато милиарди потъваха в нечии чекмеджета.И ние сме вярващи , това ни крепи ! И знаем , че за сълзите на майките, ще има изкупление!
  • 19 Българин 🇧🇬

    14 4 Отговор
    Само разстрел за вас българоубийци от герп превърнахте България в страна от третия свят.
  • 20 Трън

    8 2 Отговор
    Ами като я видя тази Сачева и на мен ми се диплаква.
  • 21 кочо

    4 1 Отговор
    о свещена простотия.
  • 22 Николова

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "не съм чел статията но":

    Как не те е срам да пишеш това ами ако и на теб се случи това в семейство ти?
  • 23 На който...

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Меймед":

    ...по неговите собствени думи -,,Родината му Майка" е съседна на България страна...!
  • 24 Гост

    0 0 Отговор
    сачева, тая история абсолютно противоречи с морала на вашата партия!