Last news in Fakti

19 Ноември, 2022 10:53 6 115 6

Фейсбук се променя от 1 декември

  • фейсбук-
  • facebook-
  • промяна

Не става ясно обаче дали ще остане опцията за избор измежду 57 пола

Фейсбук се променя от 1 декември - 1
Снимкa: Shutterstock

От 1 декември Фейсбук премахва част от информацията в профилите на потребителите. Там вече няма да се указват данни като адрес, религиозни и политически възгледи и други, пише varna24.bg.

Промените бяха забелязани за първи път от Мат Навара в Туитър, който сподели екранна снимка на известието, което се изпраща на потребителите на Фейсбук, които са посочили тези данни в своите профили.

"Като част от нашите усилия да направим Фейсбук по-лесен за навигиране и използване, ние премахваме няколко полета в профила: Интересувам се (от мъже или жени - б.р.), Религиозни възгледи, Политически възгледи и Адрес“, заяви говорител на социалната мрежа в изявление, споделено с TechCrunch.

Не става ясно обаче дали ще остане опцията за избор измежду 57 пола (не е налична във всички държави), от които да се избере при създаване на нов профил.

"Изпращаме известия до хората, които са попълнили тези полета, като ги уведомяваме, че тези полета ще бъдат премахнати. Тази промяна не засяга способността на никого да споделя тази информация за себе си другаде във Фейсбук.

По-рано този месец "Мета“ освободи 11 000 служители, което представлява 13% от общата работна сила на компанията. Скоро след това управляващият директор на "Мета“ също напусна фирмата след четиригодишен престой, за да се присъедини към Snap Inc.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юда

    24 2 Отговор
    Бавната, но сигурна смърт на чудовището, което се опитва да контролира света.
  • 2 социалки на парцалки

    25 2 Отговор
    Бягайте далеч от фейсбук преди да са ви обезличили и налазили тези 57 пола!
    Направете еврейчето клошар!

    Коментиран от #5

  • 3 Курзафейкбук

    14 2 Отговор
    Никога повече
  • 4 Рошко

    5 1 Отговор
    Ами ся кифлите и тутманиците ко ше правят
  • 5 Христо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "социалки на парцалки":

    Да не забравяме, че това еврейче е кръстено на дядо му Марко, който е бил българин, емигрирал в САЩ.

    Коментиран от #6

  • 6 И на деда му

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Христо":

    Агонабия ....