25 Ноември, 2022 13:46 4 032 5

Вижте най-старата котка в света (ВИДЕО)

  • котка-
  • най-старата-
  • рекорд на гинес

Тя е на 26 години и 329 дни

Вижте най-старата котка в света (ВИДЕО) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Книгата на рекордите на Гинес официално призна котка на име Флоси от Обединеното кралство за най-старата жива котка в света. Флоси беше обявена за най-старата котка на планетата на 10 ноември, тя е на 26 години и 329 дни. Тази възраст приблизително съответства на 120 човешки години.

През декември 1995 г. служител на болница в окръг Мърсисайд взел животното от улицата. Десет години по-късно първият собственик на Флоси починал и сестра му я приютила. Котката живяла в новата къща още 14 години, до смъртта на втората си собственичка. Тогава животното бе взето от сина на първия собственик, пише БГНЕС.

През август 2022 г. мъжът осъзнал, че вече не може да се грижи правилно за 26-годишната Флоси, тъй като тя оглушала и почти напълно ослепяла. Той дал домашната любимка на приют за котки.

Служителите на институцията бяха много изненадани, когато откриха, че новата им гостенка скоро ще навърши 27 години, и решиха да се свържат с Книгата на рекордите на Гинес, за да разберат дали Флоси е най-старата котка в света. В резултат на това котката наистина беше призната за най-стария представител на своя вид. Флоси беше прибрана от приюта от доброволката Вики Грийн, която има богат опит в грижите за възрастни котки. Тя каза, че въпреки възрастта си, загубата на слуха и лошото зрение, столетницата е много гальовна и любопитна, обича да си похапва добре и бързо се адаптира към новия си дом.

Иначе най-старата котка в историята е Крийм Пъф от САЩ. Тя е родена през 1967 г. и почина през 2005 г. на 38 години и три дни. По-рано беше съобщено, че в САЩ почина най-старото куче в света, според Книгата на рекордите на Гинес. Териерът на име Пебълс беше на 22 години.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    0 0 Отговор
    Близо 4,5 човешки години се равняват на 1 котешка.
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 2 Отговор
    Умножава се по седем една година и всъщност котката би трябвало да е 27по 7........близо 189години.това е лъжа.Дооктор Роналдо 2-късметлията професор от вече на година и малко по Мишите науки, Стана на 8години и близо 80дни...Много е свеж и голям красавец,но според мен таванът на четириногите е 20г човешки живот.....Но колкото Великият Създател отреди на всеки.......
  • 3 питащ

    6 1 Отговор
    Да си живо и здраво още дълги години сладко котенце!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 Минувач

    0 0 Отговор
    Средната продължителност на живота на бозайниците е около 1 милиард удара на сърцето, като само при човек е около 3 милиарда. Котките имат пулс около 120 удара в минута. Смятайте ;-) Като разбира се стойностите варират млако в зависимост от болести, начин на живот, преумора, стрес. При калкулациите може да се отчете и, че пулсът е занижен, докато се спи. Също така честите упражнения и кардио засилват пулса и изгарят по-бързо бройката, но сърцето, като всеки мускул става по-силно и после в покой си намаля пулса. Един час забързан пулс, но после 23 часа компенсиращо по-нисък, когато си натрениран.
  • 5 ганю

    0 0 Отговор
    котака от снимката здравата работи за гръб