Необходими продукти:
- пиле - около 1.5 кг охладено
- картофи - 1 кг
- моркови - 3 бр. средни
- гъби печурки - 300 гр.
- чесън - 3-4 скилидки
- масло - 60 г
- вода - 80 мл бяло
- бира - 300 мл
- водка - 2 с. л.
- сол - 2 ч.л. пушен
- червен пипер - 1 ч.л.
- черен пипер - 1/2 к.л.
- мащерка - 4 клонки
- прясна салвия - 5 листа
Начин на приготвяне:
За това крехко печено пиле се измива хубаво и се подсушава.
Маслото се оставя предварително на стайна температура, за да е меко. Към маслото се добавя солта, черния пипер и пушения червен пипер.
Разбъркват се хубаво и със сместа се намазва пилето отвътре и отвън. Поставя се в плика в голяма правоъгълна тава и се добавят около него нарязаните картофи, моркови, гъби, чесън и клонките прясна мащерка и листенцата салвия.
Може да сложите и в кухината на пилето няколко клонки мащерка и 1-2 листенца салвия.
Накрая се наливат бирата, водката и водата.
Пликът се завързва и пилето в плик се поставя в тава. Пече се в предварително загрята фурна на 190°C на средна решетка за час и половина или до готовност на това крехко печено пиле в плик, пише trafficnews.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 инж технолог по хранене
12:16 26.11.2022
2 мъкаааа
12:23 26.11.2022
3 Ддт
12:24 26.11.2022
4 шири
12:25 26.11.2022
5 Бебча
12:27 26.11.2022
6 герап
12:35 26.11.2022
7 тиквенсониада
Коментиран от #8
12:41 26.11.2022
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Е нема да се вдигна до Разлог
Коментиран от #10
13:13 26.11.2022
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Типичният българин
14:30 26.11.2022
12 Читател
17:22 26.11.2022
13 Пацо тъпото
18:10 26.11.2022