6 700 13

Рецепта на деня: Печено пиле по разложки

  • печено пиле-
  • зеленчуци-
  • какво да сготвя

С тази рецепта ще се представите като отличен готвач

Рецепта на деня: Печено пиле по разложки - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • пиле - около 1.5 кг охладено
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 3 бр. средни
  • гъби печурки - 300 гр.
  • чесън - 3-4 скилидки
  • масло - 60 г
  • вода - 80 мл бяло
  • бира - 300 мл
  • водка - 2 с. л.
  • сол - 2 ч.л. пушен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • мащерка - 4 клонки
  • прясна салвия - 5 листа

Начин на приготвяне:

За това крехко печено пиле се измива хубаво и се подсушава.

Маслото се оставя предварително на стайна температура, за да е меко. Към маслото се добавя солта, черния пипер и пушения червен пипер.

Разбъркват се хубаво и със сместа се намазва пилето отвътре и отвън. Поставя се в плика в голяма правоъгълна тава и се добавят около него нарязаните картофи, моркови, гъби, чесън и клонките прясна мащерка и листенцата салвия.

Може да сложите и в кухината на пилето няколко клонки мащерка и 1-2 листенца салвия.

Накрая се наливат бирата, водката и водата.

Пликът се завързва и пилето в плик се поставя в тава. Пече се в предварително загрята фурна на 190°C на средна решетка за час и половина или до готовност на това крехко печено пиле в плик, пише trafficnews.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 24 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 инж технолог по хранене

    22 0 Отговор
    Печеното пиле не се измива хубаво и не се подсушава. Мие се суровото.
  • 2 мъкаааа

    13 1 Отговор
    Към маслото се добавяТ: солта, черния пипер и пушения червен пипер.Поставя се в плик за печене,слага се в голяма, правоъгълна тава и се добавят около него нарязаните картофи, моркови, гъби, чесън и клонките прясна мащерка ,и листенцата салвия.Накрая се наливат/КЪДЕ?/ бирата, водката и водата. Въъъъххххх!
  • 3 Ддт

    15 1 Отговор
    Че защо по разложки водка се слага ?! Бира иди-дойди. Ама водка…и от къде пресен градински чай в края на ноември ?
  • 4 шири

    17 0 Отговор
    Една рецепта сте преписали амааа,ум да ви зайде! Леко с копи-пейст-а!

  • 5 Бебча

    7 0 Отговор
    В Разлог имат ли водка?
  • 6 герап

    9 0 Отговор
    Само да не се разложи това пиле по разложки.
  • 7 тиквенсониада

    14 4 Отговор
    А ГЕРБ ни показаха техния специалитет - кърджалиска патка по пекински , гарнирана с банкянска тиква !

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Е нема да се вдигна до Разлог

    6 2 Отговор
    за едно пиле с картофи.

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Типичният българин

    13 0 Отговор
    По разложки, трабва да почнете с откраднете едно пиле...
  • 12 Читател

    4 3 Отговор
    Там правят капама с много различни места и чекане, пилетата си ги яжте по София
  • 13 Пацо тъпото

    5 0 Отговор
    Авторката журналистка,май е яла пиле с 3 вида антифриз за да сътвори тая статия