Last news in Fakti

26 Ноември, 2022 16:58 4 265 5

Учени кръстиха неунищожимо същество на змията на лорд Волдемор

  • волдемор-
  • хари потър-
  • нагини-
  • змия-
  • микроорганизми

Според откривателите на миркоорганизма, той най-вероятно има способността да преживее дори Апокалипсис

Учените случайно са се натъкнали на жив организъм, който амбициозно наричат „неунищожим вид".

Yahoo! Life съобщава, че голямото откритие е станало, когато група учени от финландския университет в Ювяскюла са излезли на рутинно събиране на мъхове, лишеи и листа в националния парк Рокуа в Утайярви. При по-нататъшно изследване под микроскоп в лабораторията изследователите откриват нов вид, който се оказал вид тардиграда - микроскопично животно, което е способно да се развива в най-екстремни условия и дори „вероятно да оцелее след апокалипсис", цитира trafficnews.bg.

Любопитното в случая е, че онези, които познават книгите и филмите от поредицата за Хари Потър, със сигурност ще разпознаят научното име на новия вид - финландските учени са го нарекли Macrobiotus naginae. Креативните откриватели са кръстили осемкраката микроскопична тардиграда е кръстена на змията (и хоркрукс) на лорд Волдемор - Нагини.

Изглежда, че в лабораториите на университета в Ювескила работят големи фенове на момчето, което оживя, защото това е най-забележителната ода за филм, която сме виждали да си проправя път в науката досега.

Физическият състав на M. naginae представлява дълъг, червеобразен организъм с малки крачета и нокти, които могат да ужасят всеки. Като тези на Тъмния лорд. Новият вид може да вирее в пясъчна среда и дори може да бъде изцяло усвоен от охлюв, за да излезе от другата страна и да продължи живота си, сякаш нищо травматично не се е случило.

Изследователите решават да дадат на новия вид името на прокълнатата жена, превърнала се в змия, от „Хари Потър", защото виждат много прилики между тях. Микроорганизмът прилича на змия, няма явно обособени крайници и може да продължи да живее, независимо какво се изпречи на пътя му. Наистина изглежда, че всички са се съгласили с паралелите в магическия свят на Роулинг и са искали да увековечат един от героите в учебниците по история на науката - нещо, което някой ден може да влезе в учебниците по биология.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БатеБоко

    19 6 Отговор
    Трябваше да го кръстят герб
  • 2 Ром Бакарди

    9 1 Отговор
    Аве, жорналистити....змийчока на Волдемор му викаха: Наджими! Ама кой да знай това.
  • 3 според описанието

    6 4 Отговор
    Открили са някаква микроскопична стоножка.
  • 4 Риба

    11 1 Отговор
    Трябваше да е Володимир.З.
  • 5 Хаха

    3 0 Отговор
    Аха.Значи след The Great Reset в това ще се прераждаме.Знаех си,че ще е някой гърчещ се червей.