Last news in Fakti

28 Ноември, 2022 14:58 11 016 35

Съществува ли чисто приятелство между мъж и жена?

  • приятелство-
  • взаимоотношения-
  • мъж-
  • жена-
  • общество-
  • връзка-
  • чувства

Докато обществото наблюдава с интерес развоя на събитията в приятелството между мъж и жена, академичната среда също се опитва да намери отговор на този въпрос

Съществува ли чисто приятелство между мъж и жена? - 1
Снимка: Shutterstock

Възможно ли е приятелството между мъж и жена? Това е въпрос, който се задава не само между приятели и приятелки, но все повече и повече в академичния свят и преди всичко в света на психологията. Равенството между половете доведе до много промени и една от тях е начинът, по който се отнасяме един към друг. Сега мъжете и жените споделят различни аспекти от живота си като равни, но могат ли да бъдат просто приятели?

С течение на времето и "събарянето" на все повече стени между половете, все повече виждаме мъжете и жените да се сприятеляват. Въпреки че по принцип всички знаем в какво се състои приятелството, важно е също да сме наясно, че за мъжете и жените то има различни нюанси. Това е връзка на споделени интереси и подкрепа, но всеки пол разбира това по различни начини, пише vesti.bg.

Мъжете развиват чувство за приятелство помежду си въз основа на общи дейности. Те обикновено не говорят за чувствата си с други мъже.

Жените обаче са различни в това отношение. Приятелството между жените се основава на интимност, на споделени чувства и мисли и те са много по-емоционални.

Чувството за хумор е друг фактор, който ни отличава. Докато мъжете са научени да се подиграват на приятелите си, за да се смеят и това няма големи последствия, жените избягват да го правят, защото ги е страх да не наранят нечии чувствата.

Приятелството между мъж и жена всъщност може да бъде по-пълноценно от това между хора от един и същи пол. Жените намират в приятелите си мъже другарството, докато мъжете откриват емоционална подкрепа в приятелките си, която себеподобните не знаят как да осигурят.

По този начин изглежда това е перфектната приятелска връзка, но какво не е наред?

Разбира се, това е потенциалното сексуалното или романтичното привличане, което може да възникне.

Изглежда, че жените интерпретират признаците на сексуален интерес като приятелство, а мъжете обикновено тълкуват признаците на приятелство като сексуален интерес. Мъжете го предусещат, което прави по-вероятен шанса да бъдат сексуално привлечени от своите приятелки.

Преди да хвърлим кърпата и да се примирим, че не се разбираме, трябва да знаем, че този фактор само прави приятелството трудно, но не и невъзможно.

Мъжете и жените могат да бъдат просто приятели. Въпреки това е вероятно такова приятелство да се превърне в романтична или интимна връзка. Историята познава множество примери. Мъжете често рискуват да направят следващата стъпка, за да започнат романтична връзка, но когато няма такъв интерес от женска страна, приятелството може да приключи.

Добрата новина е, че новото поколение намира за много по-лесно да създава и да поддържа качествени приятелства с противоположния пол. В миналото мъжете и жените са имали връзки по чисто романтични и репродуктивни въпроси, но днес не е така. В наши дни много социални пречки са разбити.

Работим заедно, учим заедно, споделяме свободното време и интерес към много теми, които ни обединяват повече, отколкото ни разделят.

Да се ​​научим да поставяме граници за себе си и за другите е от съществено значение за успешното приятелство между мъж и жена. В крайна сметка уважението и ограниченията са нещо, което всички поставяме несъзнателно и в приятелствата с хора от същия пол.
Приятелството между мъже и жени е не само възможно, но е може би най-пълноценната връзка, която може да съществува.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Извънреден коментар

    28 29 Отговор
    Според мен е възможно!

    Коментиран от #30

  • 2 Настопроценти

    38 16 Отговор
    Твърдо нье! Приятелство не е защото бързо прераства в любов. Познанство-да,но приятелство между мъж и жена не е възможно. Различни са половете.
  • 3 9999

    31 22 Отговор
    "Приятелството между мъже и жени е не само възможно, но е може би най-пълноценната връзка, която може да съществува." - Подкрепям. При това изхождайки от личен опит.

    Коментиран от #18

  • 4 сила

    39 14 Отговор
    не мога да имам приятел с цици.....просто не става
  • 5 Реалист

    32 19 Отговор
    Имам жени за приятели от години и НИКОГА не е прераствало в повече от приятелство. Може да излезем, да пием кафе, да говорим и ако някой има нужда от помощ в ежедневието, другият да се отзове, но след това всеки си отива и си води своя собствен живот.
    Така, че за мен е ВЪЗМОЖНО, защото съм го постигнал.
  • 6 Све

    41 9 Отговор
    Ако единия е много грозен...може :)
  • 7 Иска и се и това е!

    24 12 Отговор
    Съществува, през леглото!

    Коментиран от #16

  • 8 УВ лампа

    22 9 Отговор
    Това,че се смееш и забавляваш с една жена не е приятелство,а моментно нагласяне,нагаждане на един към друг. Мъжът е внимателен и вежлив с жената,която му е колежка,позната или приятелка на жена му. Приятелството изисква много невидими неща,като готовност да помагаш,да разбираш другия,може да се счепкате за нещо,но се изяснявате,да поправиш нещо у тях,да идете за риба или на лов,да си подхвърляте някакви обидни думи. Докато с жена това не е в рамките на шегата. Приятелството с жена е като суха вода.
  • 9 Опитен

    17 13 Отговор
    Приятелство между обикновено изглеждаща жена и мъж е напълно възможно.
    Но не е възможно чисто приятелство между мъж и красива и сек.с.и. жена.
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 8 Отговор
    ДА ВЪЗМОЖНО е
  • 11 Дядо поп

    22 11 Отговор
    От моя опит казвам, че винаги правят кекс
  • 12 Анонимен

    18 11 Отговор
    Според мен НЕ! В чужбина имах много близка приятелка. В Турция. Беше много красива но бяхме само приятели. Но с времето започнах да изпитвам чувства към нея. Разбира се крих чувствата си. После дойде време да се прибирам в България. Сбогувахме се като приятели. С приятелски целувки по бузите. Махнах й с усмивка но после за мен беше ужасно. Няколко месеца не можах да се оправя. Болката беше мнооого неприятна. Невъзможно е приятелство между мъж и жена.
  • 13 Бах

    12 7 Отговор
    Не е възможно чисто приятелство, защото ДЯВОЛА , винаги там е като ТРЕТИ.
  • 14 Кънчо

    9 8 Отговор
    С някои от бившите си гаджета съм оставал приятел.
  • 15 Аззаззз

    19 6 Отговор
    Вероятно е възможно ако поне единият е хомосексуалист. Иначе... няма начин.
  • 16 неее

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Иска и се и това е!":

    На теб ти се иска, а нейният е ревнив и ще ти посини окото. Ето затова не може да има!
  • 17 Рьоне Артоа

    16 6 Отговор
    "Съществува ли чисто приятелство между мъж и жена?"...Да бе, да! Това е един от най-старите номера на Земята - Хайде да сме си само приятели и ще си легнем, и нищо няма да правим. Ха-ха-хаааа. Нищо ли?....Леле майко....
  • 18 Колега

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "9999":

    Разкажи за опита ти защото при мене не се получава.
  • 19 Пат

    8 3 Отговор
    Да, ако е на левия бряг.
  • 20 радио Ереван

    12 3 Отговор
    възможно е ако и двамата са обратни.
  • 21 Добрата новина била, че

    7 3 Отговор
    Момченцата и момиченцата си другарували, вместо да се ….! Добра за кого, за господарите на новия свят ли?
  • 22 Но ченс

    13 6 Отговор
    Според мен за жените е по-възможно да имат приятелство с мъж , обаче ние не сме създадени за това. Само ако жената е много грозна може би е възможно. Много се изврати света в това отношение за жалост . Не знам дали някой уважаващ себе си мъж би бил съгласен жена му да ходи да пие кафе с някой друг мъж, който ѝ е много добър "приятел". Много съм спорил с жени по темата. Особено с такива, които имат много приятели мъже. Още като разбирах, че имат приятели от мъжки пол ми ставаше ясно, че няма как да просъществува връзка между нас. Все казват нямаш ли ми доверие. Имам ама не мъжете нямам . Ако има и алкохол въобще тогава работата е много опасна
  • 23 премъдри

    9 1 Отговор
    Най-добрия ми приятел е жена, обичам я безкрайно и бих направил всичко за нея и това е от 20 години вече. Но има едно голямо НО - за да те приеме за истински приятел една жена, тя трябва да отпусне душата си пред теб, което, особено ако жената е по-емоционална, създава едно чувство на привързаност и близост, което пък жените често бъркат с любов. И точно затова е много трудно да се поддържат чисто приятелски отношения.
  • 24 Класика

    6 2 Отговор
    Може,но ако единия от тях е грозен и другия не се привлича от него( нея)...., Но грозния винаги таи надежда.,и когато нещата " цъфнат", когато всичко се изясни....- всичко приключва! Това е! Точка и край!.... Амин....
    Или с новата агресивна политика на побъркване: ако са биполярни и ти единия става на мъж- жена,ти другия се превръща на жена- мъж....,и не могат да се " уцелят", то тогава шанса да бъдат приятели по дълго време е по издържан от обратеняшка гледна точка! Елементарно Уотсън!
  • 25 Румпел Щилтсхем

    5 0 Отговор
    Мноу амъ мноу завиSSи от жената
  • 26 Желяз каменоff

    3 0 Отговор
    А бе както се казва и от мъжа и от майката на жена му зависи
  • 27 Скептик

    4 2 Отговор
    Абсолютно невъзможно.Или не трябва да ти става или жената да е много грозна и да няма привличане.Никога не е късно да искаш да и го сложиш.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Йоанна

    2 0 Отговор
    Да ако са Лгбт
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ганю

    1 0 Отговор
    когато мислите с долната си глава не може,
    а когато е с горната може
    и не е грешно мъжът и жената да спят заедно ама Вие не спите бре
    е това е грешното
    Дедо Ви Поп
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 естествено

    0 0 Отговор
    Да, ако не искат да спят заедно...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.