19 Декември, 2022 10:34 3 055 2

Трябва да отслабнете спешно, ако имате тези 5 признака

  • диета-
  • отслабване-
  • килограми-
  • признак

Диетолог съветва хората, които изпитват болка дори при леко натоварване, да преразгледат диетата си

Трябва да отслабнете спешно, ако имате тези 5 признака - 1
Снимкa: Shutterstock

Хъркането и високото кръвно налягане показват, че е необходимо да отслабнете, казва диетологът Майк Бол. Той назова пет признака, които показват, че си струва да отслабнете колкото се може по-бързо в статия за Eat This, Not That!, цитирана от dariknews.bg.

"Въпреки че има много медикаменти, които могат да се приемат за лечение на високо кръвно налягане, една от най-важните мерки за борба с него е отслабването", казва Бол и заяви, че високият холестерол, преддиабетните състояния и диабетът също показват важността на отслабването.

Друг признак е силното хъркане. Лекарят обясни, че понякога това се дължи на апнея - сънна апнея, която е нарушение на дишането, което може да се развие на фона на наднорменото тегло. "Апнеята може да направи съня неспокоен, което води до умора през деня, а също така увеличава риска от развитие на хронични заболявания като високо кръвно налягане и диабет", предупреждава Бол.

Диетологът посъветва хората, които изпитват болка дори при леко натоварване, да преразгледат диетата си. Той обясни, че наднорменото тегло увеличава натоварването на костите и ставите и оттам се появява постоянен дискомфорт. "Ако изпитвате болка, която не сте изпитвали преди, обсъдете я с Вашия лекар. Ако решите, че причината е наднорменото тегло, струва си да се отървете от него", казва лекарят.

Последният признак е задушно дишане при по-бързо ходене. Ако обичайните ви разстояния се изминават много по-трудно, а изкачването на стълби се превръща в мъчение, Бол съветва да се претеглите, за да видите дали не сте напълнели напоследък.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 0 Отговор
    Хъркането ...:Първо Няма НИЩО ОБЩО С НАДНОРМЕНО ТЕГЛО!!!Второ:Хъркането не е БОЛЕСТНО СЪСТОЯНИЕ!!!Трето:Това на снимката не е от ЗАБОЛЯВАНЕ на Жлези с вътрешна секреция,а е ЛАКОМИЯ!!!