23 Декември, 2022 15:57 5 682 12

Стюардеси разкриват как си отмъщават на нагли и груби пътници

  • стюардеси-
  • тайна-
  • отмъщение-
  • пътници-
  • поведение-
  • нагло-
  • грубо

Стюардесите споделят за неписаните правила за поведение в самолета

Стюардеси разкриват как си отмъщават на нагли и груби пътници - 1
Снимка: Shutterstock

Страхуват ли се стюардесите от турбуленция по време на полет? Ядат ли от храната, която се сервира и на пътниците? И как изобщо успяват да се справят с нервни и проблеми пътници?

Оказва се, че някои стюардеси нямат нищо против да повдигнат завесата и да отговорят на подобни въпроси, които всеки се пита.

Те имат редица трикове за преодоляване на трудни ситуации и в същото време на драго сърце споделят и ценни насоки какъв етикет да следват пътниците на борда, за да бъде напълно спокоен полетът, пише pochivka.blitz.bg.

"Стюардесите и пътниците сме от един отбор", подчертава стюардесата Али Малис.

В свой разговор за "Си Ен Ен" тя подчертава, че това е първото, което иска хората извън бранша да разберат. Малис дава пример със закъсненията на полетите, които неизбежно се случват и изнервят пътниците сериозно.

"И във ваш, и в наш интерес е да излетим. Нямаме никаква полза от това да стоим на земята", допълва тя.

Пътници и стюардеси обаче не са "от един отбор", когато става въпрос за храната на борда. Малис признава, че обикновено си носи храна от вкъщи, както и доста от колегите ѝ.

Причината не е в ниското качество на храната в самолета, а в това, че обикновено ястията са твърде тежки за стюардесите, които трябва да стоят прави дълго време и да са будни и нащрек през целия полет, а това няма как да се случи след обилно хапване. Али си носи и собствен термос с кафе, защото онова, което се предлага в самолета, е твърде слабо.

Стюардесата не крие, че диетите, които следват повечето нейни колежки, са в основата на навика всяка от тях да си носи собствена храна.

Професията има и други недостатъци като дългото стоене прав и болките в гърба вследствие на това.

Друга стюардеса, която предпочита да остане анонимна, признава, че понякога, особено при дългите полети скуката е ужасна. Тя казва, че стюардите разполагат с имената и номерата на седалките на всеки пътник и ако им е много скучно, започват да търсят в Google пасажери, които са им любопитни.

Тя предупреждава пътниците, че стюардесите с времето се научават да са изключително наблюдателни и обикновено с един поглед разбират какво може да поиска от тях пасажерът.

"Когато ви поздравяват за добре дошли на борда, всъщност ви оглеждат дали не сте пияни, надрусани или в неадекватно състояние. Когато вдигнете ръка да поискате нещо, веднага знаем какво ще е то.", категорична е стюардесата.

Ако някой е груб със стюардесите, те имат редица начини, по които да си отмъстят, но нито един от тях не е баналното плюене в кафето. "Ако някой се държи лошо, натрошавам бисквитата към кафето му и така получава пакетче с трохи", казва една стюардеса за Bored Panda.

Малис пък допълва, че пасажерите, които се държат учтиво с екипажа, получават разнообразни комплименти - от безплатни напитки и храна до преместване в по-висока класа.

Али уточнява, че на борда има редица неписани правила и своеобразен етикет за поведение. Такова правило например е, че при дълги полети щорите се държат спуснати, за да може повечето пътници да поспят. Същото важи и ако полетът е изцяло през нощта.

Колкото до ръкопляскането след кацането на самолета - тя и повечето ѝ колеги го намират за малко досадно, но го разбират.

Малис забелязва, че най-много ръкопляскат италианците и испанците, само че след особено турбулентен полет обикновено почти всички избухват в овации. Шегува се, че хората се радват, че самолетът е кацнал, защото приемат турбуленцията за нещо много по-сериозно, отколкото е всъщност.

Али всъщност е на мнение, че вече няма какво да я учуди във въздуха.

"Всичко, което сте си помисляли, че може да се случи по време на полет, ние вече сме виждали", заявява тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 летец пилот

    9 8 Отговор
    Аз нямам стюардеси на борда,имам едни прекрасни зайчета в униформи,които са много усмихнати.

    Коментиран от #7

  • 2 Соваж бейби

    13 3 Отговор
    Не са само те ,всички хора които работят с досадни клиенти !Не мисля че само са плюли ама не смеят да си го кажат публично ,най малко риск да не си уволнен дисциплинарно,без право в тази работа....Често се наблюдава и в ресторанти,хотели ,само че там не е отмъщение на клиент!Ами грехота да се хвърля храна от два,три дни,развалено месо ,яйца с отминал срок или залежали продукти от лятото се пробутват на абитуриентски балове !После си абонат в тоалетната,по тежка версия болница .

    Коментиран от #4, #8, #9

  • 3 Носелили си

    21 0 Отговор
    храна от къщи, защото храната в самолета била много тежка....Ха ха ха, кога е били това, защото сега ти дават две хапки пилешко или постна паста и една бисквитка за обяд... А за кафето - освен, че е много слабо се прави от водата в самолета, а колко е чиста, никой не знае.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Не е за олигофрени

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Меси":

    Доказано е че трудно разбират
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 АУУУУУ

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "летец пилот":

    ПОНЕ ВЕДНЪЖ КАЧВАЛ ЛИ СИ СЕ НА САМОЛЕТ.....🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 8 Хаха

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Соваж бейби":

    Запетаите за нищо ги нямате.
  • 9 МНОГО СЪМ

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Соваж бейби":

    ВЪЗХИТЕН СЪМ ОТ КОМЕНТАРА ВИ.
  • 10 Ром Бакарди

    1 5 Отговор
    Наскору бях чел чи тез мадами най убичали коги някой пасанджер им прай нумера, намеци как ша ги дра.н.чи или някуй който ги дразни и кументира чи са дибели, дърти или грозни-да си утмащават кат минават покрай негу да са изрязват-ама тъй, тихичко, чи да замириши на сяра окулу него. Посли да са праят на заинтригувани тоз ли пасажер пуска утровни газуве.
  • 11 До Чикаго и назад

    8 0 Отговор
    Най-ужасни са ревливите чaвeтa. Последното ми пътуване две такива ореваха самолета, че не стояли до майка си, та се тръшкаха. Циркът продължи половин час, полетът закъсня и се наложи полиция да ги изрита.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.