Необходими продукти:
- 100 грама сирене Ементал
- 100 грама сирене Грюер
- 100 грама сирене Чедър
- 100 грама сирене Гауда
- 100 грама сирене Горгонзола (или друг вид синьо сирене)
- 100 мл бяло вино
- 10-12 резенчета препечена бяла/пълнозърнеста багета, нарязана на хапки
Начин на приготвяне:
Всички сирена нарежете на кубчета. Изсипете ги в предварително затопления съд за фондю и залейте с бялото вино.
Бъркайте сирената непрекъснато до получаване на хомогенна смес.
Фондюто е готово за сервиране.
Ако нямате специален уред за фондю, може да използвате малка тенджера с незалепващо покритие и да разтопите сирената на водна баня.
Количествата и видовете сирене са препоръчителни, но могат да бъдат заменени с такива по ваш избор.
Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Генди
10:15 27.12.2022
2 Фондю
10:17 27.12.2022
3 Гошо
10:27 27.12.2022
4 Мондю с пържоли
10:31 27.12.2022
5 Механик
Почти съм готов да се обзаложа, че нито един, повтарям, нито един човек в БГ няма да си приготви тая манджа с грозде.
Коментиран от #6
11:00 27.12.2022
6 ГРАД КОЗЛОДУЙ
До коментар #5 от "Механик":
КАК не ВИ е СРАМ еми да то зависта лошотията ходи по ХОРАТА не в ГОРАТА11:21 27.12.2022
7 явертъ
12:19 27.12.2022