Last news in Fakti

3 Януари, 2023 13:57 4 255 12

Внучката на Чарли Чаплин коментира "лошите руснаци" в киното

  • внучка-
  • чарли чаплин-
  • уна чаплин-
  • руснаци-
  • герои-
  • стереотипи-
  • кино

Актрисата, която следва стъпките на легендарния си дядо в киното, се е изморила от често срещан стереотип за руснаците

Внучката на Чарли Чаплин коментира "лошите руснаци" в киното - 1
Снимка: Shutterstock

Актрисата Уна Чаплин, внучка на Чарли Чаплин заяви, че е уморена от образа на "лошите руснаци" в западното кино, пише БГНЕС.

Коментирайки ролята си в новия британско-американски шпионски филм "Gosizmena", в който героите са или "лоши" руснаци или "добри" британци, актрисата заяви, че не е развълнувана от сюжета.

"Толкова ми е омръзнало руснаците да са лошите. Дори не мога да ви го опиша", казва Уна.

Въпреки това тя се зачуди дали някой може да измисли "по-добър стереотип", с който да работи. "Ще бъде чудесно, когато идеологическата война, която водим с Русия, остане в миналото", смята внучката на легендата в киното Чаплин.

Уна Чаплин е испанско-британска актриса, дъщеря на актрисата Джералдин Чаплин и внучка на Чарли Чаплин. Започва актьорската си кариера през 2007 г., по-късно играе в "Игра на тронове" от 2012 до 2013 г., а филмографията ѝ включва няколко десетки творби, включително и продължението на "Аватар: Природата на водата".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    65 4 Отговор
    Чаплин се гавреше с Капитализма приживе по най-оригиналния начин.
  • 2 БСП за България и Радев

    13 60 Отговор
    Тая внучка, да дойде в някое училище пълно с мобилизирани в Донбас и ще си промени мнението

    Коментиран от #9

  • 3 Хитлер Путин

    13 46 Отговор
    Внучката да изгледа филма за Хитлер. Путин е негово копие!

    Коментиран от #10

  • 4 я инцеста

    3 16 Отговор
    на семита с бомбето още ли шава?
  • 5 Болярин

    3 18 Отговор
    Ами защо не чувам за изморени хора от комплименти към добри руснаци - ами, ... чувам само ОГЛУШИТЕЛНА ТИШИНА ... Защо ли ???

    Коментиран от #11

  • 6 евала на момичето

    20 4 Отговор
    чува и се гласа
  • 7 Гош

    2 5 Отговор
    Ми те са си измекяри, всичко им е такова на колхозниците. Държат се като пиян циганин в рейс! "Да видиш руски туристи да се забавляват в луксозни курорти е просто неприятно. Припомняме, че през есента Путин обяви частична мобилизация и анексиране на окупираните територии на Украйна. Това допълнително утежни неприятното усещане, породено от почивката ми в компанията на руснаци. За първи път гърбът ми настръхна, когато видях руснак, който се бе излегнал на шезлонг, гледаше нещо на екрана на смартфона и в същото време се смееше с глас. Вторият път изпитах огромно отвращение, когато, гледайки менюто на един от ресторантите, видях само руски език. Нямаше нито дума на английски. Загубих апетита си. За съжаление имаше много такива ситуации..."
  • 8 ганю

    4 0 Отговор
    Чаплин показваше и осмиваше недъзите на едно общество
    имало ги е при капитализма и при социализма
    Велик актьор,режисьор талант
  • 9 нпо агент

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "БСП за България и Радев":

    ти що не вземеш да дойдеш в Донбас..и ти ще промениш своето мнение още от 2014г...след нацистки преврат..
  • 10 куку

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хитлер Путин":

    бъди сигурен гледала този филм и след това е казала своето мнение..
  • 11 да да

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Болярин":

    Има ли смисъл...Актрисата само каза че е уморена от образа на "лошите руснаци" в западното кино...Ама ти веднага искаш да дракаш..."Бъдете господари на мълчанието"..Тя не взема страна, но на всеки нормален човек е ясно че холивуд бълва едни идиотщини..Гледам наше тв..и виждам едни заглавия..поне 95% американски филми и сериали за това как американски войници спасяват света от лошите руснаци..ако не за война тогава на ред идват пожарникари или астронавти..все те са най добрите..
  • 12 такива са

    1 2 Отговор
    Като са лоши, сами си поддържат стереотипа. Имаше един период, когато имиджа им се се подобри след промените - и в живита и в западното кино, когато и те искаха да са добри. Но дойде Путин и руския национализм, и върна нещата назад.