Last news in Fakti

8 Януари, 2023 11:20 745 3

На работа след тежки празници: Не си поставяйте веднага свръхцели

  • работа-
  • празници

Трябва да разберете и приемете, че същото като вас чувства и целият екип.

На работа след тежки празници: Не си поставяйте веднага свръхцели - 1
Снимка: Shutterstock

Преди да тръгне на работа след дългите празници около Нова година е препоръчително човек да си състави план за работа, препоръчва психологът Юлия Графова.

Първият съвет на специалиста е да се отнасяте към работния процес и към себе си с разбиране и приемане.

„Няма нужда да си поставяте свръхцели - да отидете на работа в първия ден и да извършите трудов подвиг. Човек се нуждае от време за изграждане, което ще се случи от три до пет дни. Това е добре. Първата седмица след такива активни почивки ще бъде бавна за всички, защото режимът трябва да се преустрои“, каза Графова.

Психологът отбеляза, че няма нужда да се обвинявате, че не искате да работите в първия ден след уикенда.

Трябва да разберете и приемете, че същото като вас чувства и целият екип.

„След новогодишните празници има момент на липса на почивка. Защото физиологично тялото ни е устроено така, че почивката му да започва едва след 21 дни отпуск. И след 10 дни - организмът ще бъде стресиран. Затова трябва да си дадете време “, каза Графова.

Психологът е убеден още, че човек не трябва да се подготвя за работа за няколко дни.

„Иначе човек нито ще почива, нито ще работи. И той няма да може да получи пълно удоволствие от процеса тук и сега. Единственото нещо, което можете да направите вечер, преди да отидете на работа, да подготвите дрехите и да помислите какво иска да прави човек утре “, посъветва тя.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахаха

    1 2 Отговор
    Каква е тази смешна статия? Работи се 8 часа непрекъснато, даже и последната минута от осмия час си длъжен да бъдеш свеж както и първата минута на осмия час . Статия писана за пиявиците от държавната администрация
  • 2 Перничанина

    1 0 Отговор
    В България никой работещ не си поставя високи цели. Високи са само претенциите и децибелите на оплакване между колегите.
  • 3 ХАХАХА

    1 0 Отговор
    Я не се преуморяваите,тичаите да си вземете болничен за още 5 дни ,ще си поставяте високи цели ,ами абсурд!