Last news in Fakti

12 Януари, 2023 10:45 5 331 16

Обвиниха Мадона в трафик и сексуална експлоатация на африкански деца

  • мадона-
  • благотворителна организация-
  • африкански деца-
  • трафик-
  • сексуална експлоатация

Благотворителна организация от Малави иска певицата да бъде разследвана

Кралицата на попмузиката Мадона беше обвинена в търговия с африкански деца, тяхната сексуална експлоатация, както и в пропаганда на хомосексуализма и трансджендърството, съобщава Weekly Blitz. Благотворителна организация от Малави, нарекла се Световна федерация на Етиопия, поиска от държавния глава Лазарус Чаквера да започне разследване по отношение на певицата. Повод за това е станала фондацията на Мадона „Въздигане на Малави“, която тя основава в африканската страна през 2006 г. С дейността си тази организация помага на жители на Европа и САЩ да осиновяват африканчета. „Необходимо е като предпазна мярка да се ограничи достъпът до Африка и африканските деца на Мадона и нейните сътрудници, докато не бъде проведено разследване за търговия с деца, сексуална експлоатация, сексуално робство, заплаха от принуда, измами и злоупотреба с власт и с уязвимостта на децата“, казва се в изявление на Световната федерация на Етиопия. Членовете ѝ също така обвиняват певицата в непристойно поведение с „друго лице от женски пол“, отбелязвайки, че на територията на държавата Малави подобни действия се преследват от закона и се наказват с 5 години лишаване от свобода, пише "Сега".

Петицията се позовава и на книгата SEX, издадена от Мадона през 1992 г., която включва „съдържание за възрастни – софт порно и симулации на сексуални действия като садомазохизъм и др.“. Организацията подозира, че под прикритието на своето сиропиталище Raising Malawi и осиновяванията на малавийски деца звездата може да организира трафик на хора и социални експерименти. Принципът „невинна до доказване на противното“ трябва да важи и в този случай, но има неоспорими факти, които трябва да се вземат предвид по отношение на Мадона, които я правят неподходяща да бъде около деца, камо ли да ѝ бъде дадена възможност да им влияе, изтъкват от Световната федерация. И още: „Ние твърдо вярваме, че Малави е ограбен от най-ценния си ресурс – децата си“.

Мадона е обвинявана от федерацията, че използва осиновения си от Малави днес 17-годишен син Дейвид Банда за сексуална експлоатация и социални експерименти. Социалните медии са залети от негови снимки в женски дрехи, с грим и обици, на които двамата с Мадона се държат за ръце като влюбени. Преди време певицата се похвали, че Дейвид изглежда по-добре в нейните дрехи от нея самата. След поредица обжалвания Върховният съд през 2009 г. дава на Мадона правото да осинови второ дете от Малави – момиченцето Мърси Джеймс, което вече е на 16. През 2017 г. Малави разрешава на певицата да осинови отново и тя става майка на близначките Естер и Стела Мвале, понастоящем почти на 10.

Петицията обвинява правителството на Малави, че не е „направило пълна проверка на социалното минало на осиновителя“ и има причина да се вярва, че Мадона „използва тези деца като социален експеримент в отговор на тежкия натиск на ЛГБТК-общността за содомия в Америка“. Според авторите ѝ, благодарение на своите привилегии, пари и слава Мадона се е почувствала над закона и е намерила начин да маневрира извън законите на Малави. Много журналисти критикуват звездата и посочват, че бедността не е причина африкански деца да бъдат отделяни от родителите им и осиновявани в чужбина. Други обаче я възхваляват за благотворителната ѝ дейност сред тези семейства и за страната като цяло. Жак Перети, например, пише, че поради нейната щедрост бедните малавийци на практика боготворят Мадона: „Името ѝ... е мутирало в Ma Donor: Даряващата майка. Въпреки това Мадона сама не може да „спаси от бедност“ никоя страна: това би включвало важна икономическа структурна реформа, в която тя не е инвестирала…“.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    27 2 Отговор
    Навремето хавер Саша Барон Коен каза в шедьовъра си Brüno 2009, че Мадона си е купила негърче за един IPod
  • 2 Шанка

    5 23 Отговор
    Трзи в Малави са еднк към едно с наш костя и северно монголците от масковия.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Механик

    44 1 Отговор
    Мадона е ясна. Тя и сама си казва каква е. Не само казва, ами и показва.
    Истината е, че трябва содомистите САЩ да бъдат ограничени във всички държави на тоя свят. С тях идват разрушения, содомизъм, джендърия... изобщо, нищо добро не идва.

    Коментиран от #6

  • 5 забравяш

    6 15 Отговор

    До коментар #2 от "Шанка":

    Путлер къде е? Кажи нещо и за него и си покрил нормата. После виж за Мадона дали ще измислиш нещо, че тука това е темата...
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    А и ПЕЕ уж СОРИ тоест ИЗВИНЯВАЙ но ПЕСНИТЕ не са РЕАЛНОСТА а и ПОСТЪТ ВИ е много ТОЧЕН колега

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гимзо":

    ДОВИЖДАНЕ ПРИЯТЕН ДЕН
  • 10 Пръцко

    16 0 Отговор
    Тая отдавна е изплискала легена и не трябва да ѝ се налива нова вода :(
  • 11 Соваж бейби

    19 1 Отговор
    Ужас ,смъртна присъда ако се докаже на практика !За някой хора африканците не са човеци и няма да го намерят като нещо катастрофално .За мен всички са хора ,а на деца да посегнеш е най голямото и долно престъпление /грях/.В Африка да се научат да ползват хапчета и презервтиви не да раждат цял живот едно след друго деца и после обречени на глад и разни неща като това и какво ли още не !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ЛиБеРаст

    16 2 Отговор
    Нормално! В САЩ всички богати и известни са САТАНИСТИ!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гост

    2 4 Отговор
    Храни куче да те лае!!!