Last news in Fakti

14 Януари, 2023 09:00 5 328 16

Част 2. Сибирските шамани : Има 10 начина как да промените кармата си

  • русия-
  • сибир-
  • томск-
  • шамани-
  • предсказания

Небесата ще пратят три предупреждения преди края на света, а колко ще живеете на тази земя зависи от това как се отнасяте към майка си

Част 2. Сибирските шамани : Има 10 начина как да промените кармата си - 1
Снимка: Телеграм

Сибир – тайнствената мощ на тайгата ме привлече не само с невероятната си красота, тишина и загадъчност, но и традициите и поверията в този край.

Три поредни години по два месеца имах възможност да преподавам в Югозападен Сибир – в държавния Томски университет. Бях гост-лектор с майсторски класове по журналистика и превод.

Бях чувала, че Сибир се слави с шаманите си, които са способни на чудеса. За тях се носят легенди – че виждат бъдещето, врачуват, лекуват неизлечими болести, дори се вселяват в други хора или животни.

И ето ме отново в Сибир. Не можех да пропусна възможността да науча нещо повече за шаманизма, който е нещо средно между религия, природознание и окултизъм. „Този, който знае“ – това е смисълът на думата „шаман“ на езика на сибирските евенки, наричани в миналото тунгуси. Това обяснява и авторитета на шаманите сред местните хора, дори и по време на съветската власт.

За да поговорим за пророчествата на шаманите, ми уговориха среща в тайгата с местния атаман Володя. Няма по-красиво място за разговори за поверия от тайгата, където те обгръща тишина и загадъчност. Сладкодумният разказвач наля чай от горещия самовар и започна своя разказ:

Познанията на шаманите се предават от уста на уста, от учител към ученик, от дядо на внук. При тях няма молитви или тайни книжа. Няма и храмове. Обредите им се провеждат навсякъде и по всяко време на денонощието. Но само истинският шаман има силата да бъде проводник между света на духовете и хората.

За разлика от гадателите и магьосниците, сибирските шамани се занимават предимно с изцеление на болести, психични разстройства, прогонване на зли духове от къщи и хора, успокояване на неспокойни деца и добитък, с една дума – все добри дела. По време на някогашните сражения са правили култови обреди за победа и минимален брой жертви. Талисманите, които давали на воините, ги предпазвали от вражеските копия и оръдия, а жените им – от зли нашественици в домовете им.“

По време на срещата ми с местния атаман Володя, беседвахме за пророчествата на сибирските шамани. Прогнозата обаче не беше много бяла, като снегът навън. Сладкодумният разказвач ми сподели, че сибирските шамани предсказали, че предстоят 200 г. до щастието на човечеството, което не е много обнадеждаващо. После наля чай от горещия и кипящ самовар и продължи своя разказ. Излязохме вън, на двора, където беше навалял хубав сняг. Радвах се на красивата сибирска природа, която ме заобикаляше. Погледнах към брезите, към слънцето и към целия този бял рай и си помислих за миг - защо хората са толкова лоши, че се самоунищожават и погубват красотата с войни! Защо не чуват предсказанията, които са за доброто на човечеството и неговото спасение? Нима няма светлина в тунела в предсказанията на сибирските магове? Едно е сигурно, че

всички те предвиждат глобалното затопляне и климатични аномалии, които няма да доведат до нищо хубаво, ако хората сами не предприемат мерки. Шаманите са сигурни, че климатичните промени ще стават все по-интензивни. Те са породени в резултат на „античовечните действия на човеците”. Аномалиите ще залеят земното кълбо и ще бъдат унищожителни. Планетата ще преживява още една година на рекордни жеги. Явлението "Ел Ниньо" ще доведе до многобройни горски пожари в Югоизточна Азия, а сушата ще унищожи посевите и домашните животни в Австралия и в Европа. В Южна Африка ще започне недостиг на вода и бизнес дейностите ще спрат. Америка ще бъда залята от порои и наводнения. Най-големият воден резервоар в света – на границата между Зимбабве и Замбия, вече няма може да произвежда енергия. Посевите между Атлантика и Черно море постепенно ще измират, загубени са и лозята. САЩ ще преживеят поредица от страшни зими от десетилетия, които ще вземат много жертви. Източниците на различни прогнози за бъдещето са заложени още от древността и се предават през вековете. На всички ни е известно, че източните астролози от столетия са се занимавали със изчисления на бъдещето, което наричаме предсказание. Но освен тях такива факири има и на север и това са сибирските шамани. До ден днешен хората им вярват и следват заръките им, защото ги смятат за мъдреците на тайгата.

Защо хората се обръщат към шаманите?

Защото знанията и възможностите на шаманите са проверени от времето . Шаманите са доказали своите способности в различните сфери. Смята се, че те са най-точните предсказатели и от всички представители на окултните науки шаманите най-добре умеят да лекуват, да изцеляват от различни болести както и да предсказват събития и катаклизми. Всичко това се дължи на това, че шаманите никога не са напускали природата, те винаги са били неразривна част от нея. Шаманите живеят в природни условия, далеч от цивилизацията, не се влияят от телевизия, интернет и всякакви други средства за облъчване на мозъка.

Те са едно цяло с природата и това им дава силата и способността да общуват с нея. Така, един от най-известните якутски шамани Савей се е прославил с невероятно точните си предсказания и верни пророчества за предстоящи събития и катастрофи. Още през 2012 година той бе предсказал, че година след смъртта му / а той е починал през 2013 г/ ще избухне гражданска война в Украйна. Като свидетелство за това му предсказание са запазени неговите записи. Също така той е предсказал и лавинното нашествие на бежанци в Европа. „ Тълпи от хора вървят пеш. Ще започне голямото преселение на народите от Изток на Запад, което ще доведе до големи проблеми Европа”, е казал магът още през 2007г. Шаманът е предрекъл „кървавия и огнен сблъсък между Изтока и Запада”, както и нашествието на „мъжете в черно”, имайки предвид явно джихадистите от „Ислямска Държава”. До този момент неговите пророчества са се сбъднали и са вече в миналото, на какво е предрекъл известния сибирският факир за бъдещето? За това, което ни очаква шаманът Савей е предсказал, че след няколко десетилетия Европа ще преживее изключително, невероятно силно земетресение от което ще загинат стотици хиляди души, и ще има много разрушения . Небостъргачите ще бъдат сринати със земята. Америка след 30 години ще бъде потопена под водата! Дядо Савей многократно е предупреждавал за появата на Земята на НЛО. Той е бил убеден, че те са тук отдавна и че тяхното нахлуване е станало още в древните времена при някогашните цивилизации. Шаманът Савей обаче, е твърдял, че целта на извънземните не е била да окупират Земята, а да осъществят контрол над историческото развитие на планетата. Шаманът е бил дълбоко убеден, че представителите на другите цивилизации са непрекъснато сред нас, те са се слели с нас, приели са човешкият външен облик, но не и съзнанието. Извънземните сполучливо изпълняват мисията си на наблюдатели. Съществуват и други съвременни сибирски шамани, които вече са дали своите прогнози. Шаманът от Якутия Федот предупреждава за това, че в Африка и Европа ще възникнат невероятни проблеми с водата. В европейските страни тя може да стане непригодна за употреба. Той е видял някаква зараза във водата. А за Африканския регион шаманът вижда жесток недостиг на водни ресурси, който ще доведе до суша и мор на добитъка и хората. Федот е предсказал, че ще има срив в технологическото развитие на нашата планета в резултат на някакво космическо явление, и това ще повлече такива последствия, като връщане назад в миналото от гледна точка на техническата еволюция. Ще има проблеми с електричеството и интернета. Шаманът от Тува Карагай предсказва пък, че Русия е изправена пред големи изпитания. Въпреки това страната ще се справи и ще преодолее всичките несгоди и препятствия , защото се намира от „охраната и покровителството на силния и древен дух на мечката”, е казал дословно шаманът.

Практически всички сибирски шамани са предсказали , че учените ще открият тайната на дълголетието и в резултат на това откритие хората ще могат да живеят над 100 години, но преди това ще трябва да се справят с идващите страшни епидемии, пандемии и болести. Трябва да си решат вътрешните и външните конфликти, които самоунищожават човечеството и човешкия род, който би могъл да е столетен. Дългият живот обаче ще има и своите негативни последствия, поясняват шаманите. Едно от тях е понижаването на раждаемостта, влошаване на условията за живот, дефицит на ресурси и появата на нови неизвестни болести. Шаманите единодушно предричат през близките години и големи климатични катаклизми, които ще повлекат след себе си ненормално затопляне, след което ще има период на аномално охлаждане, т-н.”ледников период”, след което през Земята ще преминат цунами, засуха и пагубни земетресения. Дали ще се сбъднат предсказанията на шаманите Времето ще покаже. Шаманът се смята за върховен лидер на тувинската вяра. Той също като православните старци твърди, че умее да общува с Бог.

За Сибир шаманът има авторитет на духовен и мъдър човек.

От една страна всички тези предсказания ни се струват малко като в приказките – „врели некипели”, но от друга страна – е тъжно….В надеждата за светло бъдеще хората все по- често се поддават на съблазни за лекото му постигане. Материалните ценности са се превърнали в първостепенни, а културата, традициите и моралът са отишли на заден план . Хората са егоистично заети само със себе си и своя материален просперитет обезличавайки всички нравствени ценности. От гледна точка на шаманите материалното ще погуби нашата цивилизация! Материята отдавна е смачкала духа, а той е вечният. Съответно самите хора не се стремят към вечността, а предпочитат временното материално благополучие без да се замислят за последиците. Шаманите смятат, че колкото е по-материален човек, толкова е по - податлив на болести. А тъй като този свят е предимно материален, ще започнат нови епидемии и неизвестни болести, като наказание за алчния стремеж към материята.

„Материята убива имунитета и оголва душата”, поясняват сибирските мъдреци.

Шаманите живеят в синхрон и хармония с природата, и много упрекват цивилизацията на големите градове, че не щадят майката-природа и злоупотребяват с недрата ѝ.
Не е известно, какво точно ще стане с човечеството, ако то не си промени отношението към природата. Всъщност защо пък да е неизвестно. Ето, например шаманката Кри Агнес , известна като „Бързия Лос” в обръщението си към хората е казала:” Какви ли сънища сънува Майката – Земя, когато лекичко се преобръща на сън? Тя не вижда краят на дългата нощ. Но един ден тя ще се събуди от дълбокият си сън, ще си изпъне раменете и ще се учуди на това, което ще зърне около нея. Тя ще побеснее от това, че костите на тялото ѝ са накълцани на частици и вътрешностите ѝ са изкормени. Всяка нейна клетка е унищожавана в зародиша, а новите се раждат болни…

Тъмната нощ е във всеки един от нас. И ако ние не се пробудим навреме, то тя ще ни завладее завинаги. Какво ли ще поиска от нас, дребните човеци нейното земно тяло? На Земята ѝ изтича кръвта и когато се пречисти дали изобщо ще си спомни, кои сме ние, малките и неблагодарни човеци?!” Интересно предсказание по този повод е направено от известния шаман Елвил, който е автор на девет книги за шаманизма и духовното съзерцаване на заобикалящият ни свят. Той издава книгите си под псевдонима Олард Диксон. Този шаман е също така и лидер на движението „Кланът на Гарваните”, чието учение е разпространено от Чукотка чак до Колския полуостров. Техните привърженици са над хиляда души. На 7 юли 2002 година шаманът Елвил е имал видение: „ Видях огромен великан, който гледаше на Север. Единият му крак беше стъпил в Европа, а другия в Азия. Осъзнах, че аз съм този великан. Небето се разтвори, и ръце от горе ми подадоха дървена чаша, напълнена докрай с вода. Аз поех чашата, и водата се стече в два потока. Единият се присъедини с реките на Европа, другия се сля с тези на Азия. Водата в реките прииждаше и преливаше. Те излязоха от своите корита и започна потоп. Хората в паника бягаха от прииждащата вода, много от тях се удавиха. Тогава се чу глас от небесата : „Предупреждението бе до тук!” Но хората, жадни за материалното, спасявайки имуществото си не чуха гласът от небето”, споделя шаманът. От там на сетне бихме могли да проследим хронологията на бедствията и наводненията през втората половина на 2002г – 7 юли – наводнение от реките на Кубан, 8 юли – цунами в Япония, 7 август – смърч, тайфун, проливни дъждове, ледена градушка, сняг и глобални унищожителни наводнения във Великобритания, Австрия Германия и други европейски страни. Списъкът може да бъде продължен, но има ли смисъл?
По добре да се концентрираме в прогнозата на събитията за XXI век, записан от шамана Елвил. Тези пророчества не са датирани с точност, но се отнасят за нашето столетие. Пророчествата започват със следното изречение: ”За Съюза на славянските държави и неговия разпад”, следва

„Икономическото рухването на Русия поради образуването на множество независими държави в Далечния Изток и в Сибир, упадъка на руската икономика ще е факт, за сметка на икономическия подем на отцепилите се държави, войните между отделните държави и т.н.”

Олард Елвил Диксон говори също така за приемането на закон за доброволно напускане на живота. Между другото, при северните народи това се е практикувало от изконна древност до настоящия момент. Когато старците вече са чувствали напълно обезсилени са молели техните близки да ги приспят с аркан, за да останат някакви сили на душата , която да може да преодолее всичките препятствия по пътя към отвъдното. Шаманът предсказва в писанието си за възникването на нови, устойчиви вируси, както и за революционни открития в медицината и физиката. Той предсказва, че през нашето столетие ще бъде направен изкуствен човек, който с нищо няма да се отличава от истинския. На Земята ще бъдат намерени други форми на живот. Ще настъпи пълен крах на съвременната теория за произхода на човека. Средната продължителност на живота ще се увеличи значително, за сметка на намаляването на раждаемостта. Последното го е предрекъл и друг известен шаман Кочапа Тъкентекиев, който е казал още, че

силата на един народ не се определя от неговата многобройност, а от здравето на всеки един негов представител.

За това, как Природата ще си отмъсти за непочтеното отношение на човека към нея са предричали всички шамани, независими един от друг. „ В началото на XXI века ще настъпят катастрофални промени. Поради изместването на магнитните полюси на Земята едновременно ще се събудят десетки вулкана. Пепелта им за няколко месеца ще закрие Слънцето, и ще започне на Земята полярна зима. Изригването на вулканите в Тихия океан ще предизвика покачването на водата със сто сантиметра. Земята ще бъде обсебена от хаос и това ще стане много скоро.

Хората ще получат три предупреждения от горе.

Ако човечеството не преосмисли начинът си на живот и не се научи да живее и да мисли в хармония с Природата, то голяма част от него ще загине или в огъня, или във водата!” Кирякският шаман Кочап Тъкентекиев добавя: ”Ще оцелеят само онези, които са склонни да започнат наново, на които им е дадено правото на живот и продължение на рода си. Да се надяваме, че избраните няма да повторят грешките на предците си и ще почитат законите на Духа, защото те се дават за благото на всички”. Сибирските шамани са убедени, че районът на Сибир и Далечния Изток е впил в себе си енергията от Космоса и това ще е най-благоприятният регион за всички форми на живот. Те виждат в бъдеще процъфтяване на Азия като световен център на културата. Много хора се боят от шаманите и им нямат доверие. Но всичко казано от тях наистина се сбъдва и се потвърждава научно. Философията на тези мистици всъщност е истинско действително учение за силата на Природата и хармонията на планетата. „ Съдете по постъпките и езика”, учат древните мъдреци от тайгата. Така те обосновават действията си, акцентирайки на древната си философия и на начина на изразяване, потвърждавани с делата им. В Сибир разказват, че преди време силата на шаманите е била толкова мощна, че те се летели във въздуха. Археологическите разкопки и антропологическите изследвания показват, че древните, които не са познавали още желязото са правили най - сложните операции на мозъка и са обладавали със знания, не достъпни за съвременните учени.. Днес шаманският свят чака вторичното възвръщане на Земята на Първият Небесен Шаман. Би трябвало той вече да е роден. „ Висшите сили предоставят на хората възможност да се поправят, изпращат им предизвестия, но те не разбират. Сега ще им пратят нов просветител на човечеството и той ще дойде от Русия”, твърди шаманът Елвил.

Шаманите вярват, че ще настъпи краят на Света. Те споделят, че „преди края ще има много болести, причинени от нови неизвестни до момента вируси, след което в света ще има мощно земетресение, ще загинат стотици хиляди хора. След това ще започне разрушителна война. Луната ще стане червена и ще изчезне от небосвода.

На Земята ще дойде пророк и ще проповядва ново учение. За някои той ще бъде Месия, а други ще го назоват Антихриста”.
Елвил освен че предрича културният акцент върху Азия, споменава също така за отслабването на ролята на православната църква , нейното видоизменяне и вътрешно разделение, което не е добре за хората, защото и те няма да са сплотени, ще има много отцепници. Но най-страшната част в откровенията на шаманите е тази, която направо ни тласка на ръба на пропастта от чиято тъмнина втренчено се взират в нас с хищен поглед нашите собствени деяния и мисли. Те пропълзяват за да застанат пред нас в цялото си застрашително величие. Какво е в състояние да се противопостави на тези чудовищни мисли и дела ако не огънят от Небесата и водата от Земята. Само те са в състояние да изпепелят и разтворят в себе си нашите постъпки и мисли. Така виждат разправата шаманите, които още предсказали, че на земята в района на Северна Атлантика ще падне комета. Ще започнат небивали урагани, гигантски вълни ще залеят крайбрежието и ще доведат до гибелта на 2,3 милиона човека. Планетата ще излезе от орбитата си и ще се потопи в лед. Всичко живо ще загине. Това са предрекли шаманите в Чукотка, и е описано от известния писател Владимир Христофоров.

Шаманите смятат, че на човечеството му е необходим „шамар”, за да се спаси и обнови светът.

Тувинската шаманка от общността Тос Дзер ("Деветте Небеса") Албина Тава-Самбу казва: ”Най-главният порок на хората е неосъзнаването на действията им. Те трябва да спрат поне за миг, и да се замислят за това, което вършат, да си припомнят корените и да се обърнат към природата, в противен случай тя ще се обърне срещу тях. Хората трябва да се научат да носят отговорност за действията си. Докато това не стане светът ще гори от войни”.

Може би все пак си заслужава да се заслушаме към това, което ни шепне Космосът чрез неговите посредници. Може би си заслужава наистина всички да обединят усилията си и да се опитат да отблъснат опасността, която виси над планетата, която ни е приютила във великия безбрежен океан на Вселената…

Докато слушах разказите на Володя, ми хрумна да го питам реторичен въпрос, който задавам навсякъде, където има дълголетници. В какво се крие тайната на дълголетието на сибиряците? Очаквах в отговора да се съдържа някоя специална храна или здравословен начин на живот, както ми разказаха берберите, например. Но за мое най-голямо учудване Володя ми сподели, че сибирските шамани са категорични, че

продължителността на живота на всеки индивид зависи от неговото отношение към майка му!

Обичай майка си, за да живееш дълго!

Като се изключат някои независещи от нас обстоятелства, съдбата на всеки зависи от начина, по който се държим и грижим за майките си. Майката – е светица, и както трябва да се почита светец, така трябва да се почита и майката. Всяка една малка грешка в поведението ни към нея се записва и умножава по 7. От натрупаните грехове към тази, която ни е дарила с живот, се преизчислява нашата продължителност на живота.

Шаманите проповядват свои свети закони, които предават на поколенията. Те твърдят , че спазвайки ги човек сам може да контролира кармата си и да променя към по-добро съдбата си. Всеки един от нас е обречен на успех, стига да може да намерим правилния път. Колкото по трънлив, стръмен и труден е той, толкова по траен ще е успехът.

Заръките на сибирските шамани:

И все пак не всичко е загубено напълно, стига хората да искат да се променят. Сибирските шамани ни предоставят 10 начина с които можем да анулираме лошата карма :

Правете добрини, занимавайте се само с благочестива дейност, такава, която пречиства или т.н. „пуния”, а тя се състои от :

  1. Помощ на нуждаещите се
  2. Почитане и уважение към родителите и по-възрастните
  3. Благотворителност
  4. Приемане на гости. Щедрото гостоприемство се награждава от небесата!
  5. Чистоплътност
  6. Съблюдаване на празниците
  7. Изпълнение на дадените обети и обещания
  8. Грижовност и отговорност към домашните животни и любимци
  9. Създаване на потомство. Това е най-великия дар към света
  10. Нравственост и морал

Сибирските шамани твърдят, че ако спазваме тези десет правила кармата ще ни се прочиства и с добрите дела ще откупваме греховете си, които тежат не само на нас, но и на седем поколенията. Едва след седмото поколение кармата се изчиства. Така че, когато вършите определено дело имайте предвид, че резултата от него ще се отразява на линията на съдбата на вашите пра-пра-пра…….внуци. Нима искате те да са зле и да страдат заради вас? Не е толкова трудно да бъдем добри, стига да го поискаме!

Автор: Оля Ал-Ахмед

Сибир / Русия


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ром Бакарди

    12 8 Отговор
    Пита са : какво са шорали тез шамани, преди да почнат да врачуват и придсказват бадещету? Щот аз кат изшорам кило ракиа и кана чирвену вину тъй ма бива да скивам бадещету и ко ша става след идин час, идин ден, идна седмица, чи напрау упашка ут мераклии са навъждат пред портата на имението ми да дават паре и да искат да узнават ко ги чака.
  • 3 Пич

    9 4 Отговор
    Не се плашете...... Ако и да може да има хора , които виждат бъдещето , има и такива , които само си въобразяват това ! И не е задължително да лъжат . Понякога информацията , която достигат , се отнася за паралелна вселена , с други начини на развитие , от нашия ! А понякога умишлено им се подават видения , които да държат човечеството в страх ! Спомнете си , че вселява ето на ужас в човешката душа , е любимият жанр на предсказанията от хиляди години ! Не са го измислили съвременните ясновидци !
  • 4 Механик

    9 2 Отговор
    На мен пък защо ли ми се набива един силогизъм в очите още от първото твърдение.
    Значи, според шаманите е сигурно, че ще има край на света?! Нали така?
    Пак според тях, колко дълго ще живееш, зависи от това как се отнасяш към майка си.
    Нека си представим едно дете, обичащо и уважаващо майка си, но се е родило в последните години, преди края на света. Нека не е едно дете а са да кажем 2 деца. Едното е родено 10 години, а второто 3 години преди края. Тоест, едното ще живее 10, а другото 3 години, въпреки всички други еднакви условия.
    Нещо не се връзва.
    А колко ще живее на тоя свят, дете, което е изгубило майка си при раждането?
    Или нещо не сте превели точно, или нещо не сте разбрали, или шаманите са като нашите ковид-шамани и вирус-математици.

    Коментиран от #14

  • 5 Умен по цялата глава

    8 4 Отговор
    Тва требе да са братските "славянски" шамани от Сибир.. .
  • 6 Ветеран от Протеста

    8 3 Отговор
    Щом е Оля,няма как да не ни занимава с народите в Русия...Аз пък й препоръчвам да прочете Карлос Кастанеда и неговото антропологично изследване на толтеките -шамани в Мексико и техните вярвания...Ако не й се ходи в Мексико,може да изследва Българските Народни лечители, леещи куршуми и правещи магии....
  • 7 БеГемот

    4 1 Отговор
    Споко, няма страшно ...тия нямат молове затова така говорят...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 шастит бангу

    2 0 Отговор
    како !
  • 10 Роза

    5 1 Отговор
    Интересна статия!Но не всичко в нея трябва да се приема за чиста монета.Съгласна съм,че човекът от глупост и алчност унищожава природата и скъпо си плаща за това.За природните бедствия също е възможно да се случат.Ванга също твърдеше,че има карма,която се предава на следващите поколения.За края на света не се знае!На човека не е дадено да знае всички тайни на вселената.Но все пак в думите на сибирските шамани има известна мъдрост и не е зле да следваме някои от съветите им!
  • 11 алелемалее...

    4 2 Отговор
    Спрете им водката на тия шаман..дури!!
  • 12 Викентии

    14 0 Отговор
    10 начина да промените кармата си : 1. Не робвайте на авторитети,религия,вещи,имущество,марки. Живейте живота днес и сега. 2. Намерете правилния човек, който знае какво иска и не се страхува да действа. 3. Напуснете мрежата и зависимостите и. 4. Научете се да чувате и разбирате природата. 5. Намерете своя дом на мястото което най добре ви подхожда. 6. Научете се да създавате изделия, които ще са функционални и ще имат същата и по висока стойност след 30г. 7. Търсете правилните контакти и развивайте хората около Вас. 8. Създайте собствена библиотека. 9. Изучавайте света, защото ще открриете,че това което знаете реално за него е много малко. 10. Не тръгвайте по чужд път... Щастие и спокойствие пожелаам...

    Коментиран от #13

  • 13 Роза

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "Викентии":

    Чудесен коментар!Поздравления!Имало и умни хора в този форум!
  • 14 Мисля

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    че за Майка има предвид природата. Явно не точен превод, но е прав според мен.
  • 15 Керът

    5 2 Отговор
    Двата най-добри начина да промените кармата си: никога не попадайте в Сибир; ако попаднете там, измъкнете се на всяка цена.

    Колкото по-далеч от блатото, толкова по-добре...
  • 16 Опааа

    5 1 Отговор
    Един-единствен начин да промените кармата си: Не вярвайте на Джамбазов от “Факти”! Мачкааааай Вова! Слава! Денонощно дронове и ракети!