Необходими продукти:
- 1/2 кг брашно
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1 ч.ч. захар
- 4 яйца
- 1 ч.л. сода
- 1 ч.л. ванилия
Начин на приготвяне:
Всички продукти се смесват в дълбока купа, като единият жълтък от яйцата се отделя.
Щом тестото стане гладко и достатъчно меко, от него се оформят еднакви по размер топчета, които се подреждат в намаслена тава с разстояние едно от друго около 2 сантиметра. След това сладките курабийки се намазват с разбития с малко вода жълтък и се поръсват със захар.
Пекат се в умерена фурна до златисто, пише trafficnews.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 21 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.