Last news in Fakti

19 Януари, 2023 15:58 3 799 3

Експерти направиха любопитно откритие за развитието на кучетата

  • куче-
  • кучета-
  • растеж-
  • развитие-
  • домашни любимци

Кинолози посочиха до каква възраст растат кучетата

Експерти направиха любопитно откритие за развитието на кучетата - 1
Снимка: Shutterstock

Всички знаем, че кучето е най-добрият приятел на човека. Именно заради това всички собственици на четириногите приятели се опитват да направят всичко най-добро за тях. Отговорният стопанин прави всичко възможно, за да осигури добър живот и здравословно развитие на четириногото си.

В тази връзка, специалисти посочиха колко и до каква възраст кучетата растат, пише jenata.blitz.bg.

„Етапите на растеж и развитие на кучето протичат в зависимост от породата. В същото време е важно да се вземат предвид индивидуалните характеристики на домашния любимец“, каза Владимир Голубев, който е президент на Руската киноложка федерация.

„Някои малки домашни любимци могат да достигнат максималния си размер на възраст до 10 месеца, а кучетата от гигантски породи ще пораснат до една година“, отбеляза експертът по кучета.

Според Голубев човек трябва преди всичко да обърне внимание на породата, когато реши да си вземе куче, и да вземе предвид индивидуалните характеристики на тялото на домашния любимец. Някои представители на гигантски породи растат в първите 18-24 месеца от живота си.

„Първо, кучето набира височина, след това расте на ширина. Основният растеж на животното се случва в първите месеци от живота му – кучетата растат средно по 5-6 пъти“, уточнява той.

„Не забравяйте, че не всички домашни любимци са подходящи за дълги разходки в студа“, предупреждава Владимир Голубев.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гурме

    4 8 Отговор
    виетнамците им оправят растежа много бързо на барбекюто. слагат и подправки

    Коментиран от #3

  • 3 МДААА

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "гурме":

    Отговорно трябва да се потърсят тези другари,... защото все по-често виждам по улиците от домашнителюбимци
    да се скитат гладни и жадни и с паразити